Omnia - dostępne folie ochronne ( folia brando, 3M vikuiti, inne.. )

• 240 Odpowiedzi
  • 46318 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: Omnia - dostępne folie ochronne ( folia brando, 3M vikuiti, inne.. )
« Odpowiedź #180 dnia: Grudzień 11, 2008, 15:06:26 »
co do tej powyzej- klejowa  :|

Bagzz - mozesz umyc te folie normalnie. ani plyn do naczyn czy mydlo jej nie powinny zaszkodzic.

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #181 dnia: Grudzień 11, 2008, 16:21:33 »

Bagzz - mozesz umyc te folie normalnie. ani plyn do naczyn czy mydlo jej nie powinny zaszkodzic.

tylko zdejmij przed myciem z telefonu :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline Hidan

• 20
« Odpowiedź #182 dnia: Grudzień 11, 2008, 19:26:05 »

Tak klejowa, ale mialem dwie takie folie i sprawdzilem na pierwszej czy klej nie pozostawia czegos na ekranie... odkleilem i nic nie zostalo ekran wyglada jak nowy.

« Odpowiedź #183 dnia: Grudzień 12, 2008, 19:38:04 »
Folia BRANDO elektrosatyczna czy jakoś tak przykleja sie ją ehhh ja zespinany caly byłem 2 podejścia i nawet nawet prawie idealnie juz 3 raz nie chciałem kombinować folijka rewelacja telefonik oczywiscie w futerale.

« Odpowiedź #184 dnia: Grudzień 18, 2008, 19:34:10 »
Ja mam takie pytanie: czy na tych foliach elekotrostatycznych brando widac jakies biale smugi czy wyrazne pogoroszenie obrazu bo przyklejeniu jej na ekran? Bo mialem screen cos tam universal ona byla klejowa przykleilem i tragedia... I dodadkowe pytanie czym moża bezpiecznie odtluscic wyswietlacz? nadaje sie do tego plyn do mycia okien z alkoholem? ;p

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #185 dnia: Grudzień 18, 2008, 19:49:17 »
brando ultra clear jest idealnym rozwiazaniem, poprostu swietnie przylega, rogi i krawedzie nawet nie maja na mysli sie odklejac, jest bardzo twarda, ciezko ja zarysowac wiec swietnie pelni funkcje ochronna. plyn do szyb jak najbardziej moze posluzyc do odtluszczenia ekraniku ale pamietaj zeby dobrze osuszyc zanim nalozysz folie..  najgorszy jest kurz... folia nie pozostawia i nie powoduje zludzenia jakichkolwiek smug czy przebarwien  i napewno nie bedziesz zalowal tych 30 zl. ktore wydasz jesli sie na ta folie zdecydujesz.
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #186 dnia: Grudzień 18, 2008, 20:29:34 »
Jeszcze jest do wyboru Brando plus i jest matowa, wiec sam nie wiem ktora brac.

« Odpowiedź #187 dnia: Grudzień 22, 2008, 12:42:45 »
ktos wie jak to sie czysci? troche ja upapralem i nie wiem jak ja wyczyscic
myje woda ale jak wysuszyc zeby byla czysta?

*

Offline barthek

• 265
« Odpowiedź #188 dnia: Grudzień 22, 2008, 12:56:03 »
folia brando jest przyciągana przez ekran, wiec możesz ją po prostu umyć wodą lub użyć ściereczek do ekranów.

« Odpowiedź #189 dnia: Grudzień 22, 2008, 13:55:26 »
nie do konca, ta czesc przylegajaca do ekranu jest jakas taka lekko szorstka, przez co lapie wszystko czym probuje ja przetrzec

« Odpowiedź #190 dnia: Grudzień 26, 2008, 18:49:37 »
I jeszcze jedno dla osób które nie mogą się zdecydować co do folii. Kumpel z roboty parę dni temu oglądał moja Omnię bo też taką chciał kupić i mimo iż kazałem mu się dobrze przyjrzeć to nie zauważył że mam przyklejoną folię-oczywiście Brando, także radzę zakupić tą folie i niczym potem się nie przejmować

« Odpowiedź #191 dnia: Styczeń 01, 2009, 10:58:13 »
Folia brando jest ekstra. Jedynie strasznie zostają na niech paluchy. Wczesniej miałem z klejem ( masakra ledwo schodzi i zostawia klej) i raczej nie zostawały odciski palców :P

« Odpowiedź #192 dnia: Styczeń 17, 2009, 18:16:59 »
Witam.
Widzę same pochwały na temat folii Brando. Też mam ją od miesiąca i dzisiaj spotkała mnie niemiła niespodzianka. Zarysowała się w dwóch miejscach kiedy używałem oryginalnego rysika. Nie wydaje mi się abym używał zbyt dużego nacisku na ekran.
W każdym razie dam tej folii jeszcze jedną szansę, bo poza dzisiejszą wpadką sprawowała się znakomicie.

*

Offline austrian4343

• 23
  • Sprzęt: Samsung Omnia i900 - ROM SAHJ5/RyLit1 24Gb
« Odpowiedź #193 dnia: Styczeń 17, 2009, 19:06:09 »
A nie lepiej na Omnie załozyc folie invisible shield? telefon zasluguje na porządne zabezpieczenie przed zarysowaniem itp. Ja mam ja juz od 2 miesiecy i sprawuje sie super, tylko cena jest minusem ale jak kogos stac na Omnie to i stac na folie.

« Odpowiedź #194 dnia: Styczeń 17, 2009, 20:54:28 »

a ja mam wlasnie od niego i wogole nie widac ze mam folie naklejoną mysle ze bedzie ok

Wlasnie przegladalem ten produkt i mialem spytac na ich temat ale jak przeszly tast u Ciebie to tez zamowi, a powiedz jak po odklejeniu tej foli wyglada ekran?

Wczesniej mialwm od tego uzytkownika i

NIE POLECAM tych

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3360338

Kupilem i sa beznadzejne a i kontakt z tym uzytkownikiem graniczy z cudem

JA ja mam i wogole nie widac ze jest przyklejona i chyba bedzie ok :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 21:07:38 wysłana przez Georgi »

« Odpowiedź #195 dnia: Styczeń 19, 2009, 22:06:05 »
uzywam vikuiti 3m i polecam, mozna myc itp (przynajmniej moja bezproblemowo przechodzi przez mycie)

oto jak myje :

woda z mydlem czyszcze z jednej, pozniej z drugiej, lekko trzymam za krawedzie i susze (wlasciwie zdmuchuje krople wody), nakladam na tell i jak nowa

*

Offline Marcuss1

• *
  • 85
« Odpowiedź #196 dnia: Luty 01, 2009, 22:53:48 »
Może ktoś polecić dobrej jakości folię na wyświetlacz Samsunga OMNI ?
Czy trzeba zwracać na coś uwagę ? Jakimi kryteriami się kierować ? Interesuje mnie najlepsza z dostępnych.
i900 Omnia

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #197 dnia: Luty 02, 2009, 19:28:21 »
Czlowieku o foliach jest napisane na tym forum z 10stron a ty sie jeszcze nowy temat zakladasz.

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #198 dnia: Luty 03, 2009, 16:31:15 »
ktoś testował to cudo?

http://www.allegro.pl/item540198303_lustro_samsung_omnia_i900_mirror_folia_dotykowa.html

warto spojrzeć na filmik będący w aukcji

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #199 dnia: Luty 03, 2009, 17:02:47 »
Wygląda ciekawie, ale jak widać na filmie odbija światło nawet przy włączonym ekranie - w słońcu pewnie masakra będzie.

« Odpowiedź #200 dnia: Luty 03, 2009, 18:55:41 »
A ja powiem tak. Miałem poliweglanową i całe szczescie ze zmadrzalem i kupilem brando. Na poliweglanie ekran byl cholernie nieczuly. Musialem mocno naciskac.  Z brando tego problemu nie mam. Nareszcie dotyk w Omni dziala powiedzmy na zblizonym poziomie jak nalezy (jeszcze mam zastrzezenia ale niewielkie).

*

Offline torque8

• 12
« Odpowiedź #201 dnia: Luty 03, 2009, 21:52:23 »
Ja mam od początku folie klejoną, ale jakaś słaba, bo w 2 miejscach odpadła ta zewnetrzna warstwa i są tam wgłębienia. Ale poza tym folia trzyma idealnie i spelani swoje zadanie (mam już na niej 3-4 rysy i gdyby nie ona to ekran byłby porysowany).
Jeśli te folie elektrostatyczne Brando są rzeczywiście takie dobre, to zapewne wkrótce zainwestuje w coś takiego.
Tylko zastanawia mnie jak trwała jest? Czy np gdy odkleje ją 20 razy dalej będzie idealnie przylegać do ekranu?

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #202 dnia: Luty 03, 2009, 22:31:44 »
A po co odklejać?

*

Offline valdman

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #203 dnia: Luty 11, 2009, 23:29:05 »
jest jakaś dobra folia bez klejowa coś jak brando?
do brando się zraziłem. po miesiącu noszenia omnii w kieszeni z naklejoną folią brando mam już kilkanaście rys na folii.
w kiszeni mam tylko omnię a i tak folia jest porysowana.
kiedyś mając wizarda miałem naklejoną folię brando Protector Plus była świetna, podczas pisania ma się wrażenie pisania po kartce papieru, była matowa i dużo trwalsza od tej UltraClear.
niestety brando Protector Plus nie ma na omnię :(

wszelkie poliwęglanowe i klejowe odpadają boję się klejem traktować wyświetlacz.
g500 > wizard > iphone 2g > i780 > htc touch > htc diamond > omnia > iphone 3g > Hero > HD2

*

Offline kluska22

• 12
  • Sprzęt: samsung omnia 8gb
« Odpowiedź #204 dnia: Luty 16, 2009, 20:41:39 »
witam a co myślicie o tym:
http://allegro.pl/item547033956_3_szt_tyl_2_przod_poliweglan_samsung_i900_omnia.html
używałem tych folii na zwykłym wyświetlaczu i powiem szczerze że są naprawdę bardzo dobrej jakości,jednak boję się jej używać na ekranie dotykowym swojej OMNII.jest to wersja cieńsza niż na normalny wyświetlacz,ale mimo wszystko ten klej.może ktoś jej używa na omnii i wie jak ona się sprawuje??bardzo proszę o opinię
pzdr

*

Offline xadrian

• **
  • 128
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #205 dnia: Luty 17, 2009, 16:15:56 »
Skoro juz jestesmy przy foliach to moze ktos sie bedzie bardziej orientowal co to za folia jest zalozona na moim telefonie. Telefon kupilem używany i juz byla naklejona i poki co nie chcialo mi sie jej odklejac bo nawet dobrze sie spisuje. Dodam ze folia jest dosc gruba i bardzo dobrze sie trzyma. Foto ponizej

« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 16:18:04 wysłana przez xadrian »

« Odpowiedź #206 dnia: Luty 17, 2009, 20:38:10 »
Gówno poliwęglanowe na klej ;)

*

Offline xadrian

• **
  • 128
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #207 dnia: Luty 18, 2009, 11:41:33 »
No faktycznie na klej bo zerwalem ta z przodu i bardzo ciezko odchodzila - ale przynajmniej sladu po kleju nie ma.. qrcze ale sie teraz dziwnie obsluguje dotykowy ekran.. na folii byl jednak wiekszy poslizg :smile:

« Odpowiedź #208 dnia: Luty 18, 2009, 12:20:33 »
Czy komuś udało się kupić folie Brando na omnie w wersji matowej? Na allegro są tylko ultraclear, a one do używania przy świetle dziennym poza budynkiem słabo się sprawdzają.

*

Offline valdman

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #209 dnia: Luty 18, 2009, 18:13:30 »
nawet na stronie producenta  nie ma do omni matowej folii z niewiadomych powodów :(

te z allegro folie brando są do bani mocno się rysują, lepsze są matowe lecz ich nie ma :(
g500 > wizard > iphone 2g > i780 > htc touch > htc diamond > omnia > iphone 3g > Hero > HD2