Omnia - dostępne folie ochronne ( folia brando, 3M vikuiti, inne.. )

• 240 Odpowiedzi
  • 46260 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: Omnia - dostępne folie ochronne ( folia brando, 3M vikuiti, inne.. )
« Odpowiedź #210 dnia: Luty 18, 2009, 20:09:27 »
moje brando ultra clear ma juz  jakies 3 miesiace  i rysy nie mam ani jednej a obslugiwalem ja juz i dlugopisami  igwoździami wiec nie wiem, moze na alledrogo.pl sa podróbki? ja kupilem  w sklepie ktory ma na alledrogo.pl swoje aukcje wiec to to samo chyba :d nie weim jak  to sie dzieje ze wam sie rysują
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #211 dnia: Maj 06, 2009, 00:47:09 »
Podłącze się pod temat. Kupił ktoś folie 3MK widoczne na tych aukcjach:
http://www.allegro.pl/item617486047_najlepsza_ochrona_na_telefon_folia_poliweglanowa.html
http://www.allegro.pl/item611592425_najlepsza_ochrona_na_telefon_folia_poliweglanowa.html
Niby zasada podobna jak w brando ale czy z jakością podobnie?

*

Offline BabyBoy

• **
  • 208
  • Sprzęt: Samsung Omnia

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #213 dnia: Maj 06, 2009, 09:06:25 »
A czy ktoś ma tą folie : http://allegro.pl/item613498972_folia_vikuiti_armr200_samsung_i900_omnia_mat_tyl.html
Jak wrażenia ?
Ja mam od pół roku "sam przód" i jestem bardzo zadowolony. Nałożona na tel zaraz po wyjęciu go z pudełka...
Omnię noszę cały czas w kieszeni, folia nie odłazi. Przez ten czas raz udało mi się ją zarysować (nawet nie wiem jak i kiedy) na lewo pod głośniczkiem, ale powyżej ekranu, więc na razie nie wymieniam.
Specjalnie teraz obejrzałem ją pod światło i nie widzę śladów wytarcia nigdzie.

Miesiąc temu na egzemplarz dziewczyny nakleiłem brando - tu powłoka jest inna, bardziej (hmm) błyszcząca, kolory na wyświetlaczu są bardziej "nasycone", z vikuiti bardziej matowe. To taka mocno subiektywna opinia, bo w sumie to nie widziałem wyświetlacza i900 włączonego bez folii :P

"Plecków" nie mam, nie wiem co to warte - sam fakt, że są "klejone?" jak jest napisane na tej aukcji trochę mnie zniechęca, ale jak dają "gratis" to można po testować :>
Napisane: Maj 06, 2009, 09:01:27
Dobrze myślałem, że już wypowiadałem się w tym temacie... Jak zwykle wystarczyło przeczytać wątek w całości.

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=109377.msg824248#msg824248 + dwa poniżej wskazanego, jeden z userów narzeka na ten "gratis na tył".
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline BabyBoy

• **
  • 208
« Odpowiedź #214 dnia: Maj 06, 2009, 09:33:13 »
No mnie właśnie ciekawi jak z jakością obrazu po nałożeniu folii..Folia jest matowa,co niby powinno dać lepszy efekt w słońcu ale jak jest,tego nie wiem.Może posiadacze tej folii coś powiedzą?Jak prezentuje sie ekran na słońcu(nie oczekuje cudów,bez folii nic kompletnie nie widać) i czy w pomieszczeniu obraz jest taki sam czy przez folie trochę gorszy ?

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #215 dnia: Maj 06, 2009, 10:10:34 »
Zarówno z brando jak i VIKUITI w pełnym słońcu bzy widać, treść na ekranie jest ledwo widoczna.
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline BabyBoy

• **
  • 208
« Odpowiedź #216 dnia: Maj 12, 2009, 12:24:51 »
A teraz ostatnie pytanie przed zakupem.
Wiadomo że folia chociaż minimalnie wpływa na jakość wyświetlanego obrazu tzn.źle powiedziałem..Z jedną folią obraz będzie ostrzejszy,z inną powiedzmy bardziej zamazany itd.
Czy folia o którą pytałem wcześniej : http://allegro.pl/item625113671_folia_vikuiti_armr200_samsung_i900_omnia_mat_tyl.html
będzie dobra jeśli chodzi o obraz ? Czy lepsza będzie folia błyszcząca ?

*

Offline Szymcio

• **
  • 204
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #217 dnia: Maj 12, 2009, 13:03:10 »
Na i780 miałem taką i w słoneczne dni nie daje tyle refleksów więc widać więcej, ale przy normalnym oświetleniu obraz nie jest taki ostry. Oczywiście przy dużym słońcu też nic nie widać

Ja kupiłem http://allegro.pl/item617706537_folia_ochronna_do_samsung_i900_omnia_i_900_krakow.html i mówię z czystym sumieniem, że od brando ultra clear (miałem ja wcześniej na mda) różni się tylko jednym.....

Cena! wytrzymałość, jakość obrazu i wszystko inne są dokładnie takie same - wniosek taki że są w jadnej fabryce robione tylko brando drukuje swoje logo  :)
Nie używam stylusa i a jak potrzebuję coś dokładnie cisnąć biorę to co mam pod ręką i nie ma ani jednej ryski!
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 13:06:11 wysłana przez Szymcio »

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #218 dnia: Maj 12, 2009, 13:24:08 »
a ja nie używam żadnej foli, noszę z kluczami telefon i wszystko jest jak w najlepszym porządku :ok:
oczywiście są rysy, najgorsza jest na pół ekranu prawie ale nie ma się co przejmować :ok: służbowy  :mrgreen:

generalnie jak ktoś nie nosi rysika na breloczku i monet/kluczy w tej samej kieszeni to nie warto zakładać żadnej foli...

i nie gadajcie bzdur o zniekształceniu tych pikseli, 400 x 240 to zawsze piksel będzie pikselem pod każdą folią. różnicę widać dopiero przy vga...
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 14:02:18 wysłana przez beju69 »
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline BabyBoy

• **
  • 208
« Odpowiedź #219 dnia: Maj 12, 2009, 13:36:47 »
To już teraz sam nie wiem jaką folię wybrać  :]
Już byłem przekonany co do tej matowej ale jeśli w pomieszczeniu kolory przez to będą zniekształcone to jednak wolę zostać bez folii.
Wiem jaki jest obraz na Omnii,i nie chcę po prostu go jeszcze pogorszyć przez folię dlatego pytam was,jakie macie opinie i którą folie wybrać ;)

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #220 dnia: Maj 12, 2009, 14:02:55 »
generalnie najpierw zadaj sobie pytanie: po co ta folia wogle?
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline BabyBoy

• **
  • 208
« Odpowiedź #221 dnia: Maj 12, 2009, 19:58:26 »
Żeby chroniła wyświetlacz ;)
Kilka rys już mam i po co ma ich przybywać.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #222 dnia: Maj 12, 2009, 22:09:55 »
to jest błędne myślenie, popadanie w lekką przesadę podchodzącą pod paranoję, palmtop dla ciebie czy ty dla palmtopa? palmtop jest po to by go używać a nie przesadnie o niego dbać... to tak jak z samochodem... nie psuje się gdy się nie jeździ...
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 22:12:15 wysłana przez beju69 »
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #223 dnia: Maj 17, 2009, 09:07:15 »
nie koniecznie błedne.
Ja mam folię, bo chcę by telefon był droższy po zakonczeniu umowy z szanownym plusem gsm.

I się przydaje np gdy nie mam rysika pod ręką i uzywam wszystkiego co się da. Z najbardziej ekstremalnych był.. gwóźdź, tak nie było nic innego pod ręką i wtedy tu taka folia sie przydaje ;)
REGULAMIN !!

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #224 dnia: Maj 17, 2009, 10:17:35 »
Pusta dyskusja...Tak samo znajdziecie samochody - ten sam rocznik, jeden zasyfiony, pelen niedopalkow, porwana tapicerka tu trzeszczy tam puka a inny w srodku czysto, porzadnie, jakby wyjechal z salonu. Nie musze mowic ze cena takich aut przy sprzedazy/kupnie dosc diametralnie sie rozni... Jak kogos draznia rysy, dba o swoj sprzet to bedzie go zabezpieczal, jak inny ma to w nosie bedzie nosil go z kluczami... A najlepsze rozroznienie i podejscie jest gdy wystepuje opcja sluzbowy/prywatny :):) Co do wlasciwego tematu ja mam folie 3MK z alledrogo i jestem zadowolony, wczesniej probowalem poliweglan z klejem, po naklejeniu koszmar, slady mialy zniknac po 24h, po tym czasie zniknela folia z wyswietlacza a nie slady, te mialy sie swietnie.

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
« Odpowiedź #225 dnia: Maj 17, 2009, 12:57:39 »
Osobiście mam przekonanie do jednej marki foli, testowałem różnych na różnych urządzonkach i zdecydowanie polecam jedną w/g mnie najlepszą ponieważ nie widać przy niej żadnych rysek jeśli już takie się zdążyły pojawić na ekranie. Nie tworzą się jakieś tam bąbelki powietrza ani ślady po foliach klejowych. Folia którą polecam w 100 % to nic innego tylko BRANDO, fakt troszkę drogawa ale uwierzcie warto wydać raz na dłuższy czas tym bardziej że można ją ściągać i na nowo zakładać nie pogarszając jej jakości i wyglądu ekranu o co właśnie głównie chodzi przy zabezpieczaniu ekranów dotykowych.
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

*

Offline Szymcio

• **
  • 204
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #226 dnia: Maj 17, 2009, 13:21:18 »
Dlatego alternatywą jest mój nikt (wyżej). Folia kosztowała 5 i jest identyczna pod względem wytrzymałości, jakości obrazu, sposobu nakładania etc.

*

Offline kwart

• 37
« Odpowiedź #227 dnia: Wrzesień 07, 2009, 21:38:00 »
Witam wszystkich.
Znalazłem rozwiązanie najmniejszym kosztem. U mnie koszt folii przód oraz tył wynosi około 50 groszy !!!
a sposób jest prosty jako że robię w reklamie i znam folie  samoprzylepne.
Robię to od ponad roku z powodzeniem, jedna folia wystarcza na około 3 miesiące.
zdradzam tajemnicę:
trzeba kupić w sklepie z foliami do reklamy folię tzw. do przenoszenia na podkładzie papierowym
( posiada słaby klej i nie pozostawia śladów, taki sam klej posiadają kartki samoprzylepne, sprawdzcie )
firmy Oracal lub Jac z szerokości 50 cm długość 1 m. Koszt około 10 złotych
Żadnych innych !!!
idziemy do firmy która posiada ploter do ciecia folii i wycinamy z pliku dostosowane kształty.
z tej ilości dostajemy 60 naklejek. załączam plik poglądowy oraz w formacie CDR.
Plik w skali 1:1 z dokładnością do 0,5 mm.
Na zarysowanie i ochronę boku używam folii wylewanych
ew. uwagi proszę o kontakt na GG 4429, jestem jako ukryty, na początku wiadomości wpisz FOLIA
lub napisz email kwart@wp.pl. Pozdrowienia dla wszystkich
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2009, 21:50:04 wysłana przez kwart »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #228 dnia: Wrzesień 07, 2009, 21:53:02 »
ciekawa propozycja, ale ja moje brando kupilem prawie rok temu i jeszcze ani razu nie musialem odklejac  i nie ma najmniejszego śladu aby chciała sie odkleic :)

*

Offline slav

• 3
  • Sprzęt: SGH I900 WM 6.1 Professional  PDA : i900 SAIC1/SAIC3

*

Offline oktik

• *
  • 50
  • Sprzęt: i900 8GB
« Odpowiedź #230 dnia: Październik 20, 2009, 09:35:45 »
Ja od zawsze zamawiałem na http://fondo.pl/pl Przy przedpłacie na konto, przesyłka gratis. Przy płatności przez MPAY przesyłka max za 2 dni jest na miejscu.

« Odpowiedź #231 dnia: Grudzień 10, 2009, 19:12:25 »
Mam pytanie odnośnie mycia foli brando protector plus. Byłem zmuszony ją odkleić bo wysyłałem telefon na wymianę panelu dotykowego. Jeśli ktoś z was mył ją z powodzeniem to w jaki sposób ? Bo ja gdy ją umyje ciepła wodą z mydłem to zostają zacieki i odciski palców..

*

Offline amonlb

• **
  • 103
  • Show me what you got
  • Sprzęt: HTC Trinity, Samsung Omnia, Zte Blade
« Odpowiedź #232 dnia: Grudzień 20, 2009, 12:15:37 »
A ja się zastanawiam po co kupować brando w Polsce? Tu macie link do sklepu brando http://shop.brando.com/bw-ultraclear-cellphone-s-p-samsung-i900-omnia-_p02652c0917d011.html wysyłka z honk-kongu do końca grudnia jest darmowa, cena folii około 20zł szybko realizują przesyłki i są bardzo mili. Ponad rok temu zamawiałem parę akcesoriów do mojej HTC Trinity i przysłali mi pocztą lotniczą w przeciągu 6 dni przesyłka była u mnie.   

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #233 dnia: Grudzień 20, 2009, 16:37:56 »
a ja się zastanawiam po co w ogóle kupować brando? chore placic 5 dych za kawałek folii.

Ja używam klejowego flexfoila. Dotyk ten sam, obraz ten sam, Nie zarysujesz gwozdziem nawet telefonu. A po co przeplacac?
REGULAMIN !!

*

Offline amonlb

• **
  • 103
  • Show me what you got
  • Sprzęt: HTC Trinity, Samsung Omnia, Zte Blade
« Odpowiedź #234 dnia: Grudzień 21, 2009, 21:47:53 »
Nie wiem kto ci powiedział że kosztuje 50zł ale wygląda na to że cie w balona zrobił nawet z opłatą 3$ za przesyłkę  nie kosztuje 50zł poza tym każdy kupi co chce ja miałem już wcześniej folie brando i widziałem skutki folii innej firmy nie pamiętam nazwy ale dziękuje wole to co znam i jest pewne.

« Odpowiedź #235 dnia: Luty 23, 2010, 22:07:20 »
witam wszystkich. Wyszła fajna folia
http://www.allegro.pl/item920250250_folia_vikuiti_armr200_samsung_i900_omnia_mat_tyl.html

czy ma ktos z was ja i czy moze ja smiało polecic?

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #236 dnia: Luty 25, 2010, 05:08:20 »
a ja się zastanawiam po co w ogóle kupować brando? chore placic 5 dych za kawałek folii.

Ja używam klejowego flexfoila. Dotyk ten sam, obraz ten sam, Nie zarysujesz gwozdziem nawet telefonu. A po co przeplacac?

Dokładnie Puchaty, wychodzę z tego samego założenia. Na co mi  Rambo... jeśli są tańsze i też dobre alternatywy.
Np tu http://www.allegro.pl/item905200993_mega_paka_6_w_1_folia_flex_samsung_i900_omnia.html
No ale każdy ma wybór.
Pozdro

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #237 dnia: Luty 25, 2010, 09:06:03 »
a ja nadal podtrzymuje zdanie ze brando jest idealna, kosztuje max. 30 zl i służy mi juz 2 rok, ostatnio ją umyłem bo oddawalem tel na serwis  i jak odebralem poprostu sobie przylozylem i jest :)  myłem plynem do naczyń :D potem nie wycierałem żeby paprochów nie zlapala  i sobie wyschla  i myk na ekran, trzma jak nowka :)

*

Offline malyd77

• **
  • 221
    • Mój Oriflame
  • Sprzęt: SPV M3100 Hermes
« Odpowiedź #238 dnia: Kwiecień 27, 2010, 15:40:41 »
Jeśli folię Brando to którą. Zależy mi na tym żeby było cokolwiek widać na dworze w słoneczny dzień. Brando występuje w dwóch odmianach Protector Plus lub Protector Ultra Clear
Co powiecie o tych foliach.
GLLASER MAX Super Clear Samsung i900 OMNIA _ 2 szt
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=988074905
Folia GLLASER MAX AntiGlare Samsung i900 OMNIA x2
http://www.allegro.pl/item1005268375_folia_gllaser_max_antiglare_samsung_i900_omnia_x2.html

W sumie korzystam z folii Gllasera i zawsze byłem zadowolony, bez kleju, dokładnie przycięte. Wie ktoś jak spisują się z Omnią.?
Pozdrawiam, Dawid Szczęch
W poszukiwaniu Doskonałego Telefonu- Mój TYP TREO 650

« Odpowiedź #239 dnia: Sierpień 12, 2010, 11:36:58 »
Ja kupiłem http://allegro.pl/item1182422671_samsung_i900_omnia_przod_tyl_folia_diamondscreen.html
W poprzedniej Avili miałem też taką i sprawowała się super. Z odklejaniem nie było żadnych problemów.