Omnia - dostępne folie ochronne ( folia brando, 3M vikuiti, inne.. )

• 240 Odpowiedzi
  • 45195 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline artonio

• 30
    • pblivescores.com
  • Sprzęt: Samsung OMNIA
Odp: Omnia - dostępne folie ochronne ( folia brando, 3M vikuiti, inne.. )
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 26, 2008, 08:39:59 »
Heh do mnie też już idzie Brando ;)
Ale zamówiłem dopiero jak nakleiłem poliwęglan. W sumie gdyby nie to że w słońcu działa jak lusterko a do tego ekran staje się mleczny i strasznie się ciapie(widać paluchy i niekoniecznie da się to wytrzeć bo zostają smugi) to byłaby to całkiem niezła folia :) Dobrze dopasowana, klej wcale nie taki mocny jak to niektórzy mówią no i bardzo twarda. Ale funkcjonalność ekranu w warunkach słonecznych jest nie do przyjęcia dlatego decyzja o Brando ;)
Samsung OMNIA z PlusGSM
PDA: i900SAHH6/CXHH6
TEL: i900XXHH4

*

Offline Dwight

• 44
  • 3city
  • Sprzęt: Samsung Omnia i900, SE P1i, Asus A636N
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 26, 2008, 19:13:12 »
Folie Brando nie są tanie ale są na pewno najlepsze. Jak ktoś uważa, że za 16 zł. dostanie cały zestaw "super folii" to jest naiwny ale to jego sprawa. Ja na sprzęcie wartym 2k zł. nie oszczędzałbym 20 zł. Nikomu źle nie życzę, poczytajcie sobie ten wątek:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=6998.0

potwierdzam:) otrzymalem folie brando we wtorek (23.09.2008). jest to wersja brando clear. jesli chodzi o noszenie urzadzenia w kieszeni i ewentualnego uszkodzenia folii  to ja nie widze takiej mozliwosci poniewaz folia jest swietnie dopasowana a jesli ktos poswieci na przyklejenie jej 10 sekund nie ma sily zeby sama odpadla:)

Czy zamawiales na stronie producenta?
Jesli tak to napisz prosze ile czekales na przesylke.
Pozdrawiam

Dwight

« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 27, 2008, 10:19:40 »
a co powiecie na tą folię http://allegro.pl/item445007233_folia_ochronna_gllaser_samsung_i900_omnia_bonus.html jest podobno bezklejowa i za całkiem malutką kaskę

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 29, 2008, 10:46:40 »
Pytanie : czy ta bezklejowa i nie na wode folia,  nie zadziera sie po paru dniach ?

*

Offline Legolasik89

• *
  • 71
  • Sprzęt: Samsung i900 Omnia (NL)
Samsung Omnia:
PDA: i900XKHH8/XKHH4
TELEFON: i900XXHH9

« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 29, 2008, 16:54:14 »
Powiedzcie  zamowic tą:
http://shop.brando.com.hk/prod_detail.php?prod_id=02652&dept_id=&cat_id=0018

Właśnie, dołączam się do pytania, nie chcę mieć lusterka, Omnia i tak ma już wystarczająco słabą widoczność w świetle dziennym...szukałem na stronie Brando zwykłych, ale nigdzie nie ma, można gdzieś dostać antyrefleksyjne folie Brando dla i900?

Ewentualnie, jakiego innego producenta polecacie jeszcze dla tego modelu?

« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 29, 2008, 17:00:26 »
Ja również dołączam się do pytania powyżej.

*

Offline Legolasik89

• *
  • 71
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 29, 2008, 17:39:07 »
Nikt nic nie wie??;>
Samsung Omnia:

« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 29, 2008, 19:50:49 »
kurcze też by mi się przydała... mam nadzieję, że ktoś niedługo napiszę sprawozdanie z użytkowania... :P

*

Offline Legolasik89

• *
  • 71
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 30, 2008, 11:27:18 »
To co ktos odpowie z bardziej dosiwdczonych uzytkownikow PDA?
Samsung Omnia:

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 30, 2008, 21:15:59 »
Powodzenia życzę przy wymianie folii wszystkim którzy kupują klejowe. Odkładajcie sobie w międzyczasie kasę na nowy digitizer...

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 30, 2008, 21:40:24 »
a co powiecie na tą folię http://allegro.pl/item445007233_folia_ochronna_gllaser_samsung_i900_omnia_bonus.html jest podobno bezklejowa i za całkiem malutką kaskę
Kupilem ją, jest bezklejowa, bo na wodę. Potestuję ją, wycieta dokładnie pod Omnie czyli otwory na glosnik i kamerke przednia. Jej wada jest lekkie chamowanie poślizgu gdy się rysikiem przesuwa treśc. Ale sądzę ze uzywac sie da  :)

*

Offline turzol

• **
  • 149
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 30, 2008, 22:01:30 »
Witam,
ja nie czekałem na Brando i zakupiłem folie 3M
http://www.allegro.pl/item444875601_folia_ochronna_vikuiti_armr200_samsung_i900_omnia.html

Z foliami tego producenta nie miałem do czynienia, ale tu na pda-club czytałem same pozytywne opinie. Poza tym produktów 3M uzywam od lat i jest to najwyższa jakość

Ja już jestem po operacji nakładania folii Vikuiti na ekran Omnii
Moje spostrzeżenia:
- jest całkowicie bezklejowa
- docięta co do milimetra do ekranu Omnii
- wielokrotnego użytku
- folia jest lekko matowa, tym samym odbija światło słoneczne
- komfort użytkowania ekranu jest na takim samym poziomie jak bez folii

Generalnie polecam
i900DXIA2 by Taril

*

Offline pawlo2000

• 9
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 07, 2008, 13:04:01 »
kupiłem ta folię 3M vikuiti na www.foliaochronna.com  i jestem bardzo zadowolony.
Świetna jakość. Jest matowa i antyrefleksyjna.

Miałem wcześniej założoną taką klejową  "poliwęglan" i nie dość ze nic nie było widać bo robiła z ekranu po prostu lustro to nie moglem jej zdjąć.

*

Offline ziel

• 23
  • Sprzęt: Omnia 16GB
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 07, 2008, 15:49:42 »

Kupiłem ją i nie polecam. Nie jest śliska i ciężko się przesuwa rysik. Poza tym pogarsza widoczność. Chciałem zaoszczędzić, bo była najtańsza, a zmuszony jestem kupić ponownie. Tym razem kupię poliwęglan - kiedyś miałem do SE P1i z allegro od użytkownika subzero78 i jest idealna.

*

Offline artonio

• 30
    • pblivescores.com
  • Sprzęt: Samsung OMNIA
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 07, 2008, 20:08:26 »
Dzisiaj przyszła do mnie folia Brando. Musze powiedzieć że jestem zaskoczony jak łatwo się ją nakłada. Wcześniej na tymczasem miałem poliwęglan z bardzo delikatnym jak się okazało dzisiaj klejem ;-) Ale jak go przyklejałem to niestety pod spód dostały się jakieś paproszki, które denerwowały. W przypadku Brando udało się przykleić bez większych problemów, a cała operacja zajęła mi jakieś 2 minuty, z czego 3/4 czasu to czyszczenie ekranu ;-)
Samsung OMNIA z PlusGSM
PDA: i900SAHH6/CXHH6
TEL: i900XXHH4

*

Offline subek

• 28
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 07, 2008, 21:24:53 »
Czy jest jakas roznica przy dotykaniu touchscreena z folia i bez? Przewaznie uzywam palcy do obslugi telefonu i tak mnie zastanawia czy nie bedzie problemow z wycelowaniem w jakis maly punkt? Jak np. alfabet po prawej stronie w ksiazce telefonicznej.

Pytam tutaj o jakies lepsze folie typu Brando i 3M.

*

Offline pawlo2000

• 9
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 07, 2008, 21:42:23 »
Z folią tą 3M vikuiti nie ma problemu. Ekran działa jakby folii nie było. Ekran robi się bardziej czytelny podczas użytkowania na powietrzu dzięki temu że folia jest matowa.
Teraz dają nawet do tej folii 3M  gratis folię z poliwęglanu na tył obudowy. Na tył ją można  (poliweglanową) smiało naklejać ale nigdy nie na ekran dotykowy bo go uszkodzi.
http://www.allegro.pl/item454909801_folia_ochronna_vikuiti_armr200_samsung_i900_omnia.html

« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2008, 21:46:06 wysłana przez pawlo2000 »

« Odpowiedź #48 dnia: Październik 08, 2008, 13:02:44 »
Ja właśnie nałożyłem folię Brando Ultra Clear. Muszę przyznać, że robiłem to po raz pierwszy i bez jakichkolwiek problemów. Folia jest świetna i nie ma jakichkolwiek problemów z patrzeniem na ekran w słońcu. Folia jest idealnie dopasowana i nawet nie widać, że jest nałożona. Świetny produkt.

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 08, 2008, 13:21:55 »
Potwierdzam opinie o Brando... :D Dzisiaj przyszła i odrazu nakleiłem. :D Nie wiem jak z innymi foliami ale ta jest zabezpieczona w opakowaniu z obydwu stron. Szacunek dla producenta. Jednak to nie jedyny zakup... Kupiłem również Crystal Case http://shop.brando.com.hk/prod_detail.php?prod_id=02857&dept_id=011&cat_id=0917 oraz folię do Samsunga Tocco...
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

*

Offline gatar

• 32
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 08, 2008, 18:34:49 »
http://www.allegro.pl/item454909801_folia_ochronna_vikuiti_armr200_samsung_i900_omnia.html

Witam.
Nie twierdzę, że ta folia jest taka czy inna (zapewne dobra), ale stwierdzenie w opisie:
-"Połysk    75-110 jednostek połysku" jest moim zdaniem ...rozbrajające.  :) :proud: :mrgreen:
--------------------
pozdrawiam
Gatar

*

Offline subek

• 28
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 08, 2008, 19:18:50 »
No mnie tez opis troche zaciekawil, czy grubosc 5 mil to 5 milimetrow? Czy to nie troche za duzo? W opisie pisze, ze ultra cienka, a 5mm to prawie polowa grubosci calego telefonu ktory ma 12,5mm :)

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 08, 2008, 19:20:24 »
Może to mieć max 1/2mm

*

Offline ryba850

• 29
  • Asus 696, Samsung Omnia, NavRoad; Automapa, I-GO
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 08, 2008, 20:55:07 »
Właśnie jestem po opercji "zafoliowania" Omniii. Folia 3M. Pierwsze wrażenia; znakomicie czytelny ekran przy różnych kątach oświetlenia dzięki lekko matowej strukturze, mat nie powoduje trudności w manewrach rysikiem. Nie mierzyłem jej grubości, ale cieżko ją wyczuć na przejściu palcem z przycisków na ekran dotykowy. Montaż nie  nastręcza żadnych problemów, pratycznie po przyłożeniu na przetarty ekranik sama się ułożyła. Wymiary idealnie spasowane do ekranu z dwoma otworkami (kamerka i głośnik) włącznie. Śmiało mogę ją polecić wszystkim Omniakom.

« Odpowiedź #54 dnia: Październik 09, 2008, 18:00:09 »
Tylko BRANDO!!!! Miałem poliwęglany itd ale BRANDO to jest dopiero folia w która warto zainwestować pieniądze jakie sobie za nią życzą. Folii praktycznie nie widać ze jest założona, idealnie się nakłada bez problemów z pęcherzami  powietrza czy przebiciami które powoduje folia z klejem.
Jedyna uwaga gdy będziecie nakładać. Używajcie szmatki bardzo czystej bez paprochów. Operacje róbcie na stole pozbawionym kurzu itd ponieważ jest to folia elektrostatyczna więc przyciąga wszystkie syfy. Jak narazie jestem bardzo zadowolony z BRANDO, zobaczymy jaką pokaże wytrzymałość i trwałość na rysik. Aha i jeszcze jedno. Niektórzy mówią, że jest to folia elektrostatyczna i czy się nie odkleja, nic z tych rzeczy!!! Bardzo dobrze się trzyma a chciałem dodać że telefonik trzymam w futerale tego typu: http://allegro.pl/item447337763_piekne_etui_beyza_omnia_iphone_3_g_skora_croco.html        gdzie wkładanie i wyciąganie telefonu może powodować oderwanie folii ale jak narazie  nic się nie dzieje i nie ma ku temu widoku.
PROPONUJE ZAMKNĄĆ TEMAT I NAPISAĆ ZE JEDYNA FOLIA NA RYNKU TO BRANDO!!!

*

Offline pawlo2000

• 9
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 10, 2008, 11:38:06 »
Ja polecam Folie 3M VIKUITI . Moim zdaniem jest lepsza niz brando.

« Odpowiedź #56 dnia: Październik 10, 2008, 12:17:03 »
kupilem Folie 3M VIKUITI i po nalozeniu ekran jest czytelniejszy w sloncu :D Nie mialem nigdy doczynienia z Brando ale Vikuiti moge bardzo polecic. U mnie sie doskonale sprawdza

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 10, 2008, 14:37:21 »
a czy te folie 3m nie odklejaja sie ? chodzi mi zwlaszcza o rogi oraz czy na krawedziach  dobrze trzyma.. bo mysle nad jej zakupem :)
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline Rynkov

• **
  • 159
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 10, 2008, 14:38:44 »
To sam juz nie wiem;/ Moja oryginalna trzyma sie juz na tasmie klejacej wiec nie wiem czy zamawiac 3m czy czekac dwa tygodnie na Brando?:|

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 10, 2008, 14:43:02 »
hahaha a wiec nie tylko ja przykleilem ta oryginalna na tasmie :D tzn ja na czarnej izolacji.. wyglada to ochydnie no ale ryski na ekranie nie ma ani jedenj za to :D

chyba kupie ta 3m ale poczekam na opinie kgos kto juz ma bo ja nie nosze omni w rzadnych kaburach tylko normalnie w kieszeni i  ciekawi mnie czy nie bedzie sie odklejala ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™