Witam serdecznie!
Mam podobny problem, jak i nie taki sam jak igor_wsc.
Omnia nie wiadomo dlaczego prawie codziennie wieczorem przy pełnym zasięgu zachowuje się tak jakby go nie było. Mianowicie jak chce wykonać połączenie, wyświetla się normalnie "dialing..." ale nic się nie dzieje, cisza. Po ok 15sec wyświetla się "call ended". Jak próbuje do siebie zadzwonić słyszę "abonent czasowo niedostępny", nie idzie wysłać sms'a, nie odbiera sms'ów, zachowanie dokładnie takie, jakbym nie miał zasięgu, lecz omnia pokazuje, że jest pełen. Po czasie od 30min do 10godzin jakby nigdy nic wraca do siebie i zaczyna działać. Nie pomaga reset, hard reset, nawet zmiana romu i radia nic nie dają. Po prostu sama z siebie zaczyna działać. Wydaję się, że może uszkodzenie anteny, lecz nie, ponieważ gdy wyciągnę sim, bez problemu mogę wykonać połączenie alarmowe. Gdy włożę sim, telefon nie dzwoni i muszę czekać aż łaskawie sam zacznie działać. Szukałem odpowiedzi na modaco, na google i problem występował u innych, lecz nikt nie odpowiedział.
Sim jest bez zarzutu, ponieważ kiedy omnia wariuje przekładam ja do innego telefonu i zawsze działa bezproblemowo.
Może ktoś tu będzie wiedział co jest grane. Pozdrawiam!