Obudowa Do Samsung i900 Omnia Gdzie dostane??

• 16 Odpowiedzi
  • 4844 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Obudowa Do Samsung i900 Omnia Gdzie dostane??
« dnia: Październik 22, 2008, 07:30:20 »
Witam..Poszukuje Obudowy do Samsung i900 Omnia ,ostatnio telefon mi upadł i bardzo się porysował  :( i chciałbym zmienić obudowę ale jak narazie poszukiwania obudowy nie przyniosły porządanych efektów...POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gdzie znajdę Odudowe do Omni???????????????  :( :( :( :( :( :( :( :(
 Netykieta (kitor)

*

Offline budyn78

• *
  • 90
  • Sprzęt: OMNIA
Odp: Obudowa Do Samsung i900 Omnia Gdzie dostane??
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 22, 2008, 07:58:09 »
Kup atrapę  B) http://allegro.pl/search.php?string=omnia&category=348&category=8539

Podobno jest wykonana dokładnie z tych samych materiałów co "pełna" OMNIA :ohreally:

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 22, 2008, 19:44:09 »
a ma ktos inne pomysly??????????

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
  • Sprzęt: Omnia, desire z, galaxy s 2, xperia t
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 22, 2008, 21:33:53 »
Zadzwoń albo napisz maila do Samsunga i zapytaj. Jeśli sami nie będą mieli może podpowiedzą gdzie szukać.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 23, 2008, 20:22:22 »
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
???????????????  :( :( :( :( :( :( :( :(

Co to do jasnej ch.... GG jest czy podwórko? Netykieta, netykieta!

*

Offline 1Adam85

• 6
  • Sprzęt: Omnia
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 23, 2008, 20:46:43 »
Witam. Mam nietypowy problem...Środkowy klawisz (mysz optyczna) wystaje jednym rogiem ponad obudowę, innymi słowy nie siedzi równo ;)
Stąd moje pytanie. Zdejmował już ktoś obudowę przednią? Z tego co patrzałem to jest na śrubki i można sobie poradzić, ale chodzi mi głównie o to czy jak odkręcę przednią cz. obudowy nie posypie się coś ze środka.
Dodam tylko, że telefon mam od 2 dni i było tak ja wyjąłem Omnię z pudełka i pewnie rzecz leży tylko w zdjęciu obudowy, wyregulowaniu przyciski i zamknięciu całości. A może miał już ktoś podobny problem? Ogólnie to nie przeszkadza mi to bo nie używam tego klawisza, ale mogło by wszystko grać, prawda? :)

Łączę pozdrowienia...

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 23, 2008, 21:29:26 »
Witam. Mam nietypowy problem...Środkowy klawisz (mysz optyczna) wystaje jednym rogiem ponad obudowę, innymi słowy nie siedzi równo ;)

ja też w swojej Omni miałem tak krzywo osadzony przycisk - zareklamowałem i chciałem wymiany
( jako powód podałem: telefon nie spełnia swoich funkcji, wystający róg przycisku przeszkadza w używaniu go jako myszki )

telefon pojechał na ekspertyzę i tam Panowie serwisanci po ponad dwóch tygodniach niby "naprawili"
oczywiście tak naprawili że lewy dolny róg nadal wystawał... telefonu nie przyjąłem, za to zareklamowałem naprawę
po następnych 12 dniach odebrałem nowy model, tym razem bez wad

trwało to wszystko blisko miesiąc, w tym czasie mało mnie krew nie zalała z bezsilności, ale tak to już jest jak ktoś jest pedantem ;-)

pzdr

*

Offline mephi100

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 23, 2008, 22:11:03 »
W sumie mam ten sam problem, ale kompletnie mi on nie przeszkadza... Póki co nie będę reklamował, na taki drobiazg się nie opłaca.

*

Offline Olik

• **
  • 142
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 23, 2008, 22:13:45 »
Hm puki co znajdziesz podroby obudowy. Jest to w miare nowy telefon a Samsung cos slabo wydaje akcesoria do niego... Jesli kupisz obudowe zainwestuj w plastikowy pokrowiec bo ten telefon (podobnie jak polerowany plastik na Nokiach) szybko lapie rysy... Musisz jakos to przebolec chodz wiem ze to bedzie trudne ;)

*

Offline 1Adam85

• 6
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 26, 2008, 22:41:26 »
Dziękuję za Wasze wypowiedzi...widzę, że ta przypadłość nie dotyczy tylko jednego przypadku...wypowiem się tak:
Jeśli ktoś znajdzie gdzieś foto jak wygląda Omnia po zdjęciu przedniej części obudowy to proszę o link. A może ktoś już sam odkręcił te 4 śrubki i jest w stanie powiedzieć, czy jest możliwość wyregulowania tego przycisku samodzielnie ;) i oczywiście skręcenie żeby nic się nie posypało z telefonu ;)

Pozdrawiam  :E

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 27, 2008, 09:20:59 »
U mnie tak samo przycisk wystaje w rogu... Hehe, witamy w klubie :)
Da się coś z tym zrobić?

*

Offline subek

• 28
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 27, 2008, 09:37:07 »
Gdyby nie ten temat, to bym nawet nie zwrocil uwagi, ze moj tez wystaje. Moze tak ma byc?

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 27, 2008, 09:44:34 »
Gdyby nie ten temat, to bym nawet nie zwrocil uwagi, ze moj tez wystaje. Moze tak ma byc?

mnie też ten przycisk odstaje prawy dolny róg, to chyba wada fabryczna żetylu osobąta wada wyskakuje co z tym zrobić?? reklamować mi sie nie chce bo zbyt długo to trwa

*

Offline budyn78

• *
  • 90
  • Sprzęt: OMNIA
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 27, 2008, 11:42:26 »
Dziękuję za Wasze wypowiedzi...widzę, że ta przypadłość nie dotyczy tylko jednego przypadku...wypowiem się tak:
Jeśli ktoś znajdzie gdzieś foto jak wygląda Omnia po zdjęciu przedniej części obudowy to proszę o link. A może ktoś już sam odkręcił te 4 śrubki i jest w stanie powiedzieć, czy jest możliwość wyregulowania tego przycisku samodzielnie ;) i oczywiście skręcenie żeby nic się nie posypało z telefonu ;)

Pozdrawiam  :E

*

Offline 1Adam85

• 6
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 28, 2008, 14:06:56 »
No, no...widzę, że jest nas sporo :ok: Osobiście nie będę posyłać telefonu do reklamacji bo to małe piwko ;) ale ponawiam prośbę o fotki jak ktoś się gdzieś natknie - jak wygląda możliwość wyregulowania tego przycisku samodzielnie po zdjęciu przedniego panela obudowy  :wink:

Pozdrawiam...

« Odpowiedź #15 dnia: Październik 28, 2008, 14:38:04 »
Właściwie to przy okazji tego wątku nasuwa się pytanie czy jest sens wydawać kase na Brando, skórzane opakowania i inne pseudo kondony skoro za jakiś czas pokażą się obudowy i po prostu jak się obudowa zużyje to kupujemy nową.

*

Offline 1Adam85

• 6
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 28, 2008, 18:32:22 »
Dla mnie to rzecz oczywista. Naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego użytkownicy zamykają swoje telefony w pokrowce, futerały i jakieś gumowane czy plastikowe osłony na obudowę... Moje zdanie jest takie. Przecież producent zaopatrzył telefon w obudowę która ma za zadanie chronić sprzęt zamknięty wewnątrz. Osłona obudowy to rzecz absurdalna, powiększa wymiary i oszpeca telefon...i po co to zakładać na naszą obudowę? Po to aby kolejny użytkownik (nie ważne czy z rodziny czy obca osoba, która od nas odkupi używany telefon) miał obudowę "jak nówka"??? Moim zdaniem nie warto...są oryginalne obudowy spełniające swoje zadanie w 100%

Bawcie się  :ok: