niewidoczne menu automapy w Omni

• 5 Odpowiedzi
  • 2406 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kevak

• 14
  • Sprzęt: PDA:i900SAHJ1/SAHJ1  tel.i900XXHI4
niewidoczne menu automapy w Omni
« dnia: Październik 25, 2008, 21:14:37 »
Proszę o pomoc. W mojej Omni Automapa pięknie pracuje, jest tylko jedno ale. Nie mogę znaleźć opcji odpowiadających za dopasowanie wielkości obszaru programu do ekranu. Menu automapy mam niewidoczne, wystają tylko brzeżki przycisków,bardzo trudno w nie trafić. Program jest "wyższy" niż widoczny ekran. Może rozwiązanie jest bardzo proste?
Pozdrawiam

*

Offline wirszews

• **
  • 144
  • Sprzęt: SGH-i 900 (Omnia)
Odp: niewidoczne menu automapy w Omni
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 25, 2008, 21:39:00 »
Tak zakup oryginalnej AM:)
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia
2. Siemens C65->Plusfon 401i->SE K800i

*

Offline kevak

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 25, 2008, 21:49:53 »
znam zasady forum. Mam oryginalna. To bezczelność a nie merytoryczna odpowiedź takie imputowanie mi korzystania z pirata. widocznie autor odpowiedzi ma w tym bogate doświadczenia. Skorzystam z helpu producenta, na razie milczą.

*

Offline wirszews

• **
  • 144
  • Sprzęt: SGH-i 900 (Omnia)
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 25, 2008, 21:58:40 »
bo akurat w pirackiej dziala tak witaminka ze przyslania. Mam oryginal i wiem ze normalnie dziala. znam sooby co sciagnely i wlasnie im to ucielo. Zbieg okolicznosci?
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia
2. Siemens C65->Plusfon 401i->SE K800i

*

Offline inz.mamon

• 38
    • bialowieza.org
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 25, 2008, 23:40:55 »
Proszę o pomoc.

Automapa nie mieści się na ekranie, czy zasłaniają ją paski Windows (dolny i górny), które nie powinny być widoczne na ekranie? Jeżeli to drugie, to:
1. Uruchamiaj Automapę execem dla Windows Mobile a nie Windows CE.
2. Używaj opcji "szukaj" nawet w tym dziale.
inżynier Mamoń, bardzo mi przykro...

*

Offline kevak

• 14
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 26, 2008, 15:55:15 »
Proszę o pomoc.

Automapa nie mieści się na ekranie, czy zasłaniają ją paski Windows (dolny i górny), które nie powinny być widoczne na ekranie? Jeżeli to drugie, to:
1. Uruchamiaj Automapę execem dla Windows Mobile a nie Windows CE.
2. Używaj opcji "szukaj" nawet w tym dziale.

Dzięki, w tym co piszesz jest logika, ja w międzyczasie otrzymałem informację od supportu Automapy, że w moim przypadku zawiniło to, że ja pierwotnie nagrałem formową automapę na karcie do innego urządzenia, uważałem, że skoro to jest karta identyczna, jak w Omni to nie będzie niespodzianek, okazało się, że podczas tamtej instalacji ( już o tym zapomniałem) wybierałem skórki i rozdzielczość do tamtego urządzenia, wystarczyło wgrać w domyślnej wersji od nowa i jest o.k.
wątek można zamknąć.
Dzięki