HTC HD niestety ma ceny nie na moje bary ;d
Omnie... nie wiem
tak myślę o zakupie ale jedni mówią "fajny" a inni jeżdżą po nim jak chcą. Myślę czy by nie kupić, pobawić sie i sprzedać póki wartości nie straci ;p
iPhone system ma ok bo w końcu chodzi setki razy szybciej niż jakikolwiek mi widziany sprzęt z WM ale stadium w jakim jest oprogramowanie i sterowniki no i fakt że zapomnieli o takim 'bzdecie' jak sd... no płakać się chce
Dla mnie najgorszą wadą Omni po przesiadce z HTC prophet był nieczuły ekran i brak rysika (doczepiany się nie liczy, bo więcej problemu sprawia niż dobrego). Osobno, żadna z tych wad nie jest drażniąca, ale w połączeniu są naprawdę denerwujące, szczególnie, że klawisz nawigacyjny równiez wydawał się na początku do d.... a na dokładkę Omnia nie ma klawiszy systemowych takich jak większość HTC.
Na szczęście udało mi się jedną z nich rozwiązać ... tzn. czułośc ekranu bardzo poprawiła się po dobrym skalibrowaniu (które na omni nieco inaczej trzeba wykonać niż na innych telefonach - patrz mój przyklejony wątek) i po zmianie folii poliwęglanowej na brando. Klawisz nawigacyjny również nabrał większego sensu, dzieki epix mouse changer, który przełacza z myszki na dpad i odwrotnie (mam zmapowany pod dwukrotnym kliknieciem zielonej sluchawki). Mala ilosc klawiszy systemowych rowniez zostala rozwiazana przez odpowiedni soft, ktory do kazdego klawisza pozwala mi przypisac do 4 roznych programow.
Jezeli zas chodzi o soft i nietypowa rozdzialke ekranu ... to coraz wiecej programow jest przystosowanych na omnie. Te ktore nie sa, mozna odpalic dzieki wvgafix, który po prostu obcina czesc ekranu i robi mu rozdzialke 320x240. Tym samym odpalic mozna na omni praktycznie wszystko. Z tym ze jak juz napisano, emulatory nie maja wiekszego sensu, bo brak jest klawiszy sprzetowych i tego sie nie przeskoczy, ale to jest problem kazdego PDA ktory nie ma klawiatury qwerty (na HTC HD bedziesz mial to samo). Nawet jak PDA ma klawisz nawigacyjny taki jak HTC prophet, to w grach nie bedziesz mial skosow....
A tak swoja droga HTC HD tez ma nietypowa rozdzialke i tez jest troche programow ktore z nim nie dziala.