nie widać obu pamięci (8 GB wewnętrznej i 8 GB z karty) - co z gwarancją?

• 9 Odpowiedzi
  • 1036 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hej! Wczoraj miałem mały wypadek na rowerze,wywróciłem się tak niefortunnie, że uderzyłem podczas upadku komórką o ziemię. Jednak fizycznie komorka nie doznała żadnego uszczerbku. Cały czas słuchałem muzyki, która została umieszczona na karcie pamieci. Po ok 5 minutach od upadku nagle muzyka przestała grać. Po dojechaniu do domu zorientowałem się, że komórka przestała widzieć obie pamieci. Na początku zrobilem hard reset, który nic nie pomógł.  Następnie wgrałem nowy ROM, i ten znów nic nie dał. Orientuje się ktoś, co mogło się stać?
Przełożyłem kartę do mojego TytanaII, i ten również nie widział tej karty, więc podejrzewam że ona już jest spalona (jedyny efekt po włożeniu do HTC był taki, że po 10 sekundach nagrzała się do ok 100 stopni). Dzisiaj kupiłem nową kartę 16 GB i niestety moja omnia jej nie widzi. zostałem więc z omnią, która ma jedynie ok 50 mb ;( Tak więc zostaje mi tylko serwis.
Możecie mi poradzić jakie oprogramownaie wgrac, tak żeby się nie zorientowali że coś na niej robiłem (cały czas używałem niebrandowego ROM-u). Wgrałem wczoraj najnowszy ROm Plusa, jednak komórka jest z września 2008 r, tak więc nie wiem czy moga się przyczepić, że ROM jest nowszy niż komórka. Czy gdybym powiedział że ten ROM wgrał mi serwis, oni uwierza, że Ci nie wpisali mi tej usługi do karty gwarancyjnej? wiem, że móglbym poszukac starszego romu, ale to wymaga przynajmniej dwukrotnego wgrywania ROMU (najpierw niebrandowany ROM, a nastepnie ten starszy Plusa - trochę dużo ryzyka). Założyłem tez z powrotem  sim-locka, ale tutaj chyba nie mają możliwości tego sprawdzenia (oczywiście nie założyłem standardowego 12345678, tylko inny oczywiście zmyślony). Wiecie może też jak długo będzie trwała taka naprawa? Dziekuje z góry za przeczytanie tego przedługiego postu, jak i odpowiedź, jeśli ktos mógłby wnieść nowego do mojego problemu Pzdr

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
Jeśli stwierdziłeś, że karta pamięci mocno się nagrzewa to prawdopodobnie dostała jakieś wewnętrzne zwarcie i przez to mogło popalić elektronikę w Omnii. Jeśli sprawdzałeś kartę w innym sprzęcie to masz szczęście jeśli nic tam nie popaliłeś.

Co do ROMu jaki powinieneś wgrać to najlepiej jakbyś "uwalił" Omnie :-?, wtedy mógłbyś powiedzieć że zawiesiła się w trakcie pracy, zrobiłeś SR i nie uruchamia się od tego momentu  :|

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
jak nie widac, ze spadla.

To przylazisz do serwisu "było i znikło" i po problemie, nie trzeba uwalac  :mrgreen:
REGULAMIN !!

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
jeżeli zrobiłeś wszystko tak jak opisałeś to raczej nie powinno być problemów z gwarancją.Co do terminu naprawy to trudno powiedzieć...raczej jakieś 30 dni to optymistyczna wersja no chyba że takie cuda to tylko w ERZe :)
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
cos, ty do 14 dni mu naprawia czyli wymienia plyte glowna jesli nie beda mogli nic z pamiecia zrobic.
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline dypek

• **
  • 128
O ile uznaja gwarancje to ze na zewnatrz nie widac uszkodzen nie znaczy ze nie ma ich wewnatrz urzadzenia.

Dziekuje wszystkim za odpowiedz. Mam jednak nadzieje ze uznaja mi te gwarancje....Jesli chodzi o inne funkcjonalnosci Omni, wszystko działa tak jak wcześniej. Rozumiem, ze moge smialo zostawic te najnowsza wersje Rom-u. Postaram sie dac znac, co wyniklo z mojej wizyty w serwisie. Swoja droga, zapomnialem dopisac, ze wczesniej czesto (zwlaszcza przy podlaczeniu kabla USB oraz przy dosyc wydajnym uzytkowaniu) Omnia nagrzewala mi sie do dosyc wysokich temperatur (czasami naprawde byla ciepla, zwlaszcza z tylu, tam gdzie jest gniazdo kart: SIM i pamieci). I zastanawiam sie czy to tez nie mialo wplywu na kondycje karty, ktora musiala pracowac w takich a nie innych warunkach?!? Jeszcze raz pozdrawiam i dziekuje

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
Moja Omnia również grzeje się w tym miejscu więc to raczej normalne zachowanie - oczywiście nie jest tak, że jest aż tak gorąca że nie można jej wziąć w ręce  :E, jest przyjemnie ciepła co jest korzystne tą porą roku :D

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
Tak sobie czytam w różnych postach nt. grzania się omni... zastanawiam się, czy źródłem tego grzania się nie jest karta pamięci... Ja nie używam karty i nie zauważyłem jakiegoś specjalnego grzania się, czy to w czasie używania GPS, czy też oglądania filmów w TCPMP, korzystam średnio z omni 2-3 godziny dziennie.
Natomiast mam tez kartę mikro SD z takim czytnikiem (razem wygląda to jak pendrive) i zauważyłem, że ta karta faktycznie bardzo mocno się grzeje...
Może to jest przyczyną właśnie grzania się omni i tych problemów z plamami na wyświetlaczu spowodowanymi (jak się przypuszcza) temperaturą wnętrza omni.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
ja nie mam wogole karty i czasem omnia sie bardzo grzeje.. wiec to nie karta, jak pracuje w stresie to pewnie procek silno sie grzeje..  niekiedy filmik puszcze i jest zimna a niekiedy kilka sekund  i  juz czuc ciepełko :)
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™