Witam! Mam pewien problem, który męczy mnie już kilka dni. Na forum szukałem, ale nie znalazłem żadnego rozwiązania. Nie mogę połączyć się z moim routerem poprzez WiFi. Podczas połączenia wyskakuje mi komunikat: "Nie można połączyć się z siecią. Sprawdź ustawienia sieciowe i usługodawcy, a następnie spróbuj ponownie". Posiadam ROM BARR2 v5.5 wm 6.1. Wgrywałem oryginalny ROM Samsunga i na nim nadal występował ten problem, więc powróciłem do BARRa. Próbowałem również różnych konfiguracji szyfrowań routera.
Struktura mojej sieci wygląda tak mniej więcej tak:
..................................................... -> Komputer 1
Sieć ... -> Router ASUS RX3041 ... -> Komputer 2
.................................................... -> Router AirLive WMU-6500fs
Na Omni w menu bezprzewodowym wyświetla się, że połączono, jednak nie ma dostępu do internetu. Na routerach nie mam ustawionego filtrowania MAC, mam włączone DHCP, na Omni adres przydzielany automatycznie i mimo to nie chce się nawet połączyć. Przy ręcznym przypisaniu adresu IP na Omni wyskakuje "Połączono" ale nie ma internetu. Dodam tylko, że na poprzednim telefonie (Toshiba G900 z WM6.5) nie było problemów. Na laptopie również. Szukałem pomocy na innnym forum, lecz jej nie znalazłem. Jeśli ktoś miał podobny problem, lub potrafi w jakikolwiek sposób pomóc będę naprawdę wdzięczny.