Omnia - czytnik książek?

• 2 Odpowiedzi
  • 916 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Omnia - czytnik książek?
« dnia: Grudzień 26, 2008, 16:08:37 »
Aktualnie czytam książki moim kilkuletnim na palmie, ale mam zamiar wymienić telefon, więc zastanawiam się nad nabyciem Omni.
Niestety nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi na ważne dla mnie pytanie - jak długo można czytać na niej ebooki?
Interesuje mnie czas działania bez bt, wifi i 3g, na średnim lub maksymalnym podświetleniu.

*

Offline and

• 30
Odp: Omnia - czytnik książek?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 26, 2008, 18:04:33 »
Witaj,
ja używam Mobipoket Reader. Darmowy. Ma czytnik do PC i pod WMobile. Ma też program (mobicreator) do robienia e-booków z pdfów, plików word i txt. Używam go od 4 lat.  Polecam. Czytałem kiedyś 4 godziny jednego dnia i bateria spadła mi tylko o 20%.

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
Odp: Omnia - czytnik książek?
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 26, 2008, 18:21:40 »
duzo lepszy jest AlReader, ja uzywam aktualnie v2.3
nie ma problemow z polska czcionka nie zzera niepotrzebnie duzo pamieci szybko dziala i szybko potrafi wyszukac w tekscie potrzebny fragment
nie zmienilbym na ten polecany wyzej bo go juz uzywalem i pare razy mi sie zwiesil ale faktycznie nie przy zwyklym uzytkowaniu tylko przy przeszukiwaniu sporego pliku a potem chcialem przekartkowac pare stron do przodu i w tyl.. AlReader wytrzymuje takie uzywanie bez zajakniecia :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2