Pobieranie plików z rapidshare, odsiebie itp.

• 28 Odpowiedzi
  • 3698 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline djrafcix

• 7
  • xD
  • Sprzęt: Omnia 8gb, SAHH5-->SAIC3-->RyLit4
Pobieranie plików z rapidshare, odsiebie itp.
« dnia: Styczeń 01, 2009, 21:52:23 »
Dużo szukałem ,ale konkretnej informacji nie znalazłem, na temat ściągania Omnią dużych plików [ok. 100mb]. Czy da się tak ,bez żadnych problemów ,prosto przez Operę? Czy nic nie przerywa? Może są jakieś managery usprawniające proces? Dodam że mam na myśli internet przez wi-fi.
Już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem tego sprzętu. Została tylko do rozwiązania ta kwestia i jak będzie dobrze to chyba się zdecyduję  :)
A tak przy okazji czy Omnia ma na tyle dobry zasięg wi-fi że bez problemu będę surfował na necie w odległości ok. 40m od routera i z dwiema ścianami na przeszkodzie?
Bardzo proszę o pomoc. 
Pozwól chirurgowi odciąć nogę, a całą noc będzie ostrzyc piłę. ;]

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
Odp: Pobieranie plików z rapidshare, odsiebie itp.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 01, 2009, 22:05:42 »
Dużo szukałem ,ale konkretnej informacji nie znalazłem, na temat ściągania Omnią dużych plików [ok. 100mb]. Czy da się tak ,bez żadnych problemów ,prosto przez Operę? Czy nic nie przerywa? Może są jakieś managery usprawniające proces? Dodam że mam na myśli internet przez wi-fi.
Już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem tego sprzętu. Została tylko do rozwiązania ta kwestia i jak będzie dobrze to chyba się zdecyduję  :)

Opera lubi zerwac polaczenie, ale sciaganie przez Internet Explorer dziala rewelacyjnie. Sa tez managery downloadu jak na PC - umozliwiaja wznawianie transferu, sciaganie w wielu watkach na raz i takie tam rzeczy. Dzialaja bardzo dobrze.

A tak przy okazji czy Omnia ma na tyle dobry zasięg wi-fi że bez problemu będę surfował na necie w odległości ok. 40m od routera i z dwiema ścianami na przeszkodzie?

Raczje nie bedzie problemu. 50 metrow to nic.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2009, 22:37:08 »
50 m to nie jest nic. Trzeba sprawdzic w konkretnych warunkach. Stawiam ze bedzie slabszy sygnal i bedzie wolniej. A na marginesie uzywanie OMNI do sciagania 100 Mb  plikow to dosc nietypowe zastosowanie.
Domyslam sie ze masz wyjatkowe uzasadnienie :-]

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2009, 23:01:35 »
Nie spotkałem się jeszcze z żadnym Downloaderem pod WM bo tak naprawdę nie miałem potrzeby ale jeśli przyjdzie taka taka to z ciekawością skorzystam z takiego rozwiązania.
Zaletą, oprócz dostępnej dużej pamięci Flash, jest to że Omnia działa bezszelestnie w porównaniu do komputera, który jest pełny od wiatraków, można ją podłączyć na noc do ładowarki włączyć ściąganie, położyć koło łóżka i smacznie spać... z rana tylko sprawdzić czy wszystko się ściągnęło.

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2009, 09:32:29 »
Ja używam Pocket Downloadera , elegancko z Rapida ściąga :) Nie ma problemu z przerwanymi plikami bo mozna wznawiac. Przy rapidzie wpisujesz swoj login i haslo , takze nie trzeba sie o to martwic :)
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2009, 10:17:47 »
nietypowe zastosowanie.

Mialem internet w Orange Free, gdzie limit miesieczny wynosil 1GB i po przekroczeniu pliki szly z niewiarygodna predkoscia 2,8KB/s to wtedy zdarzalo sie zapuszczac Omnie na noc i np. w poludnie mialem juz sciagniete pliki po 160MB :)

Oczywiscie wygoda wielka, bo komp mi nie buczal.

*

Offline pSTANLEY

• **
  • 177
  • Sprzęt: HTC Universal
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 02, 2009, 10:23:57 »
A ja mam pytanie czy istnieje jakiś program który będzie pobierał pokolei pliki z rapidshare i czekał aż upłynie limit czasowy? Coś typu US Downloader. Korzystałem z HTC Universala do pobierania plików bo nie hałasuje a i oszczędność energi jest duża ale podchodzenie do niego co 100mb jest denerwujące :)

Aha i 50m to bardzo dużo bo w moim domu z grubymi ścianami nawet 20m to max w niektórych miejscach.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 10:28:29 wysłana przez pSTANLEY »

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 02, 2009, 10:39:09 »
A ja mam pytanie czy istnieje jakiś program który będzie pobierał pokolei pliki z rapidshare i czekał aż upłynie limit czasowy? Coś typu US Downloader. Korzystałem z HTC Universala do pobierania plików bo nie hałasuje a i oszczędność energi jest duża ale podchodzenie do niego co 100mb jest denerwujące :)

Ten programik ma chyba kolejkowanie pobierania - http://www.adisasta.com/wmDA.html

*

Offline krissos

• 635
  • Sprzęt: Samsung Galaxy II +32GB
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 02, 2009, 11:24:51 »
Te programy z tej strony to chyba wersje darmowe bi nie widzę tam nigdzie trial lub jakieś sumy jest ich tam więcej
http://www.adisasta.com/download.html
Nie mów mi jak mam żyć bo nie ty za mnie będziesz umierać

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 02, 2009, 11:47:30 »

Bardzo proszę o pomoc. 

40m i dwie sciany? hmm ... ja bym byl sklonny powiedziec ze masz spore szanse, ze omnia nic nie zobaczy.... i zdecydowanie to nie jest nic jak na modul wifi wbudowany w telefon komorkowy (jak ktos tam napisal).

BTW.
Jak komus komputer halasuje to proponuje na allegro za 10 zł sobie zatyczki do uszu kupic :). Dzialaja rewelacyjnie i na komputer i na wrzeszczacych sasiadow i na babcie co lubi glosno tv ogladac (chociaz tego jeszzcze nie testowalem ;) )

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 02, 2009, 12:31:04 »

Jak komus komputer halasuje to proponuje na allegro za 10 zł sobie zatyczki do uszu kupic :). Dzialaja rewelacyjnie i na komputer i na wrzeszczacych sasiadow i na babcie co lubi glosno tv ogladac (chociaz tego jeszzcze nie testowalem ;) )

A myslisz , ze dla malego dziecka tez beda odpowiednie ??  :O :O

Ja sciagam przez PDA w nocy bo jest cichutko i wygodnie , tak samo leci mi z pelna predkoscia lacza jak przez PC , a nie halasuje , nie pobiera w cholere energii.

Odnosnie zasiegu wifi to raczej na 100% nie przejdzie 40m , ja u siebie jakies 20m przez 3 sciany mam juz minimalny zasieg. Wszystko zalezy jakies sciany itp. , kazda przeszkoda moze skrocic zasieg , czyli np. TV , telefon , mikrofala , sciany , meble , to wszystko ma wplyw na jakos i zasieg sygnalu :)
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline pSTANLEY

• **
  • 177
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 02, 2009, 14:00:38 »
O właśnie ja mam jeden metr do routera a jak włącze mikrofale która stoi 2m obok to z internetu korzystać  się nie da :p

*

Offline djrafcix

• 7
  • xD
  • Sprzęt: Omnia 8gb, SAHH5-->SAIC3-->RyLit4
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 02, 2009, 15:24:34 »
Dzięki za rzeczową odpowiedź  :ok: 
Raczej nie mam w pobliżu mikrofali lub telewizora. Co do zasięgu to można sobie tylko gdybać dopóki się nie sprawdzi ,ale czy postawienie Omni przy oknie [np. na parapecie] i routera bliżej okna polepszy sprawę?

Wbrew pozorom  :) nie kupiłbym Omni tylko aby ściągać pliki z netu . Ściąganie plików to tylko jeszcze jeden argument , dlaczego by ją kupić. Większość informacji znalazłem na forum , we wcześniej zrobionych wątkach.

Tak się zastanawiam czy Omnia zastąpiłaby mi komputer przez kilka miechów, bo chyba zostanę tylko ze starym gruchotem na jakiś czas.
Jak myślicie? [nie wiem czy nie dać nowego wątka z tym pytaniem, bo chyba tu nie pasuje]
Pozwól chirurgowi odciąć nogę, a całą noc będzie ostrzyc piłę. ;]

*

Offline Wnek

• 38
  • Sprzęt: XDA lls >> Diamond
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 02, 2009, 15:56:42 »
Ja chcialem żeby XDA lls zastąpił mi komputer:D Po czesci udało sie, ale pewnych rzeczy nie da sie pominąć:d Np. GG
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 16:12:15 wysłana przez WINUS »

*

Offline pSTANLEY

• **
  • 177
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 02, 2009, 16:41:39 »
To zależy od rozplanowania domu. U mnie router stoi w pokoju na końcu domu i kiedy postawię go przy ścianie tak żeby był te 2m bliżej do reszty pokoji to zasięg łapię w całym domu :)

Co do zastąpienia komputera to rok temu przez 2 miesiące komputer zastępował mi HTC Himalaya i sprawdził się w tej roli dosyć dobrze chociaż zamulający gprs czasem był nie do zniesienia, ale omni to nie dotyczy. Teraz komputer często zastępuje mi Universal i jestem zadowolony.

Ja chcialem żeby XDA lls zastąpił mi komputer:D Po czesci udało sie, ale pewnych rzeczy nie da sie pominąć:d Np. GG
Przecież na wm jest wiele klientów gg więc nie wiem w czym problem?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 16:48:20 wysłana przez pSTANLEY »

*

Offline Wnek

• 38
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 03, 2009, 18:58:50 »
Tak oczywiście jest wiele komunikatorów GG na PPC, ale cały czas jedna klawiatura Sprzętowa:D i jedna Systemowa, co znacznie spowalnia rozmowę. Nie wiem czy w Omni  jest klawiatura, ale chyba nie, a stukanie rysikiem w ekran przy dłuzszej rozmowie na GG mi przeszkadzało. Gg to jeden błachy powód, inne to:

Przgladanie internetu, nie ma jeszcze (jak dla mnie) idealnej przeglądarki do internetu (i tak mi sie wydaje, że raczej nie będzie).

A tak ogólniej to 3" nie zastąpią 17" , można się przyzwyczaić, ale według mnie POCKET Nie zastapi Komputera.

Wiem bo mieszkam w internacie i tez chciałem żeby mi zastąpił kompa, ale pupa we wtorek kupiłem laptopa:D   

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 03, 2009, 19:17:16 »
A tak ogólniej to 3" nie zastąpią 17" , można się przyzwyczaić, ale według mnie POCKET Nie zastapi Komputera.

Dokladnie jestem tego zdania. Co prawda jak komputer pojdzie na chwile w odstawke, bo sie zepsul to zawsze PDA ratuje troche nasza sytuacje - dziala poczta, mozna pobrac pliki, posluchac muzy czy pogadac troche na gg, ale to tylko namiastka komputera.

*

Offline pSTANLEY

• **
  • 177
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 04, 2009, 22:18:00 »
Jak się dojdzie do wprawy można na pockecie pisać niewiele wolniej niż na komputerze :) Kiedyś na codzień pisałem na gg z se k700i i to był hardcore ale rozmówcy nie odczuwali że piszę wolniej (ale palce bolały). Wszystko to kwestia przyzwyczajenia, ale pewne jest to że pocket całkowicie peceta nie zastąpi bo wygoda pracy jest nieporównywalna.

Wracając do pobierania plików, to żaden z tych programów nie chciał pobierać pliku z rapid share :/

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 05, 2009, 08:14:17 »
Wracając do pobierania plików, to żaden z tych programów nie chciał pobierać pliku z rapid share :/

mi działają oba ten drugi to trial dziala lepiej
ten pierwszy po wpisaniu linku sciaga tylko link trzeba wejsc na niego wtedy sie pojawia premision mozna wpisac login i haslo trzeba skasowac ten sciagniety link bopokazuje error sciagania i wtedy pociagnie

Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 05, 2009, 09:08:56 »
Jak się dojdzie do wprawy można na pockecie pisać niewiele wolniej niż na komputerze :) Kiedyś na codzień pisałem na gg z se k700i i to był hardcore ale rozmówcy nie odczuwali że piszę wolniej (ale palce bolały). Wszystko to kwestia przyzwyczajenia, ale pewne jest to że pocket całkowicie peceta nie zastąpi bo wygoda pracy jest nieporównywalna.

No przeciez ten , ktory ja podalem sciaga normalnie ,ja go uzywam i jest OK :)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 05, 2009, 10:03:56 »
opera sobie radzi lepiej niiz te dwa programy
pamieta hasla
wznawia pliki
i dziala bezposrednio z przegladarki bo nia jest

Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 05, 2009, 12:13:42 »
opera sobie radzi lepiej niiz te dwa programy
pamieta hasla
wznawia pliki

... i zrywa ściąganie - zaróno wersja mobilna jak i Pecetowa :) Mimo ze uzywam Opery zarowno na PC i PDA to do sciagania lepiej uzyc PIE albo ktoregos z tych programow.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 05, 2009, 12:49:16 »
sciagnalem 4 pliki po 100MB wikipedie bez problemu, ani razu nie zerwało
musialem wylaczyc telefon zeby zatrzymac, po wlaczeniu dalem stop i wznow i dociaga bez problemu
nie ma problemu ze wznawianiem

na pc mam internet download menager ale na pda te dwa programy nie sa nic lepsze od opery dotego musze wpisywac za kazdym razem hasla i kopiowac linki wiec opera jest lepsza, chyba ze w tym drugim programie mozna wlaczyc kolejnosc sciagania mi sie nie udało

*

Offline Wnek

• 38
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 05, 2009, 19:18:33 »
U mnie tez nie mam problemu ze ściąganiem plików po 100 mb przez opere. Rapidshere działa bez problemu, natomiast na megaupload'zie czesto zrywa połączenia. Wszedzie jestem "free user" :D

*

Offline pSTANLEY

• **
  • 177
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 08, 2009, 13:09:03 »
Mi przez operę ściąga ale podchodzenie do pda co 15 min jest męczące i żona się denewruje :p Najlepiej żeby było coś jak Universal Share Downloader z pc który sam klika free user i pokolei ściąga pliki.

*

Offline Wnek

• 38
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 09, 2009, 15:18:40 »
Mi przez operę ściąga ale podchodzenie do pda co 15 min jest męczące i żona się denewruje :p Najlepiej żeby było coś jak Universal Share Downloader z pc który sam klika free user i pokolei ściąga pliki.

A może ktoś ma coś takiego??

« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 28, 2009, 16:06:39 »
przydałoby się takie coś, kopiujesz linki rapida, wklejasz i jeżeli masz konto premium to resztą zajmuje się programik i nic nie musisz z tym robic :)

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:27:51 »
są download managery na 100% na omnie (windows mobile). Jest nawet klient torrenta.

Googlować
REGULAMIN !!

« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 28, 2009, 23:26:29 »
download managery są - znalazłem dwa,
ale to jest tak, że wchodzisz w link rapida, potem kopiujesz go i sciagasz,

a ja chciałbym jak jest w wielu programach pod rapida zrobionych, że kopiujesz np. 40 linków i się ściągają :)