Witam
Chciałbym się podzielić moimi odczuciami związanymi z użytkowaniem Omni.
Na początku chciałbym podkreślić moje uznanie dla pewnych użytkowników forum, bo robią kawał dobrej roboty przy okiełznaniu Samsunga

Jednakże złapałem się na tym, że chcąc nadążyć za nowinkami programowymi, zamiast korzystać z poznanego systemu i softu, od pół roku wciąż coś testuję, poznaję nowe, wgrywam po HR nowe ROMY, "nakładki" itd. W efekcie cały czas łapię się na tym, że chcę szybko wykonać jakąś czynność, chociażby zapamiętać nowy numer, muszę się dobrze zastanowić jak to zrobić. Dla mnie, jako przeciętnego użytkownika PocketPC wciąż najważniejszy jest moduł telefonu i książki telefonicznej. Wybór padł na InesoftAddressBook ze względu na to, że wpisując literki przy wyszukiwaniu kontaktu, bierze on pod uwagę nie tylko imię i nazwisko ale również adresy oraz opisy dotyczące danego kontaktu. Łatwiej dzięki temu znaleźć pożądany numer telefonu. Aby zrezygnować całkowicie z nakładek typu SPB czy Manila potrzeby jest jeszcze tylko programik do uruchamiania aplikacji z WM, osobiście znalazłem FingerPoint ale jeszcze do końca go jeszcze nie przetestowałem (jeśli macie jakiś ciekawszy to dajcie znać). Ktoś mógłby zapytać- A po co ci w takim przypadku PocketPc?- odpowiedź jest stosunkowo prosta- AutoMapa. Dodatkowo bardzo przydatny jest kalendarz, kontakty i zadania synchronizowane z OutLookiem.
Moją wypowiedź można by podsumować stwierdzeniem, że czysty ekran Today z zegarkiem i kalendarzem jest najbardziej praktyczny.
Mam nadzieję, że nie zanudziłem wszystkich na śmierć

Pozdrawiam