Specyfikacje Omnii pokazują że owszem kręci ona 30 kl/sek ale przy 320x240, natomiast 640x480 przy 15 kl/sek.
NIE UWIERZĘ PÓKI NIE ZOBACZĘ! Pokażcie mi film nakręcony w dużej rozdziałce przy 30 klatach. Jestem fanem Omni odkąd na wolnym ogniu spaliłem Diamonda, ale koło 30 klatek to ona nawet nie leżała
Obraz jest dla ludzkiego oka plynny, gdy ma 25kl/s, a w Omni obraz w romie DZHL2 jest dla mnie plynny, wiec mozliwe ze jest 25 klatek lub cos blisko tego. TCPMP bym sie nie sugerowal, a poza tym nie pisalem ze w Omni jest 30 klatek

Po prostu jest plynnie i spokojnie mozna ogladac teraz wideo VGA - co innego SAHI1, gdzie to po prostu byla czkawka i klatkowanie. Mysle, ze jak na fakt ze Omnia nie ma dedykowanego ukladu do kompresji video to jest bardzo dobrze i nie ma co wybrzydzac. Co do N95 to wideo bylo plynne, ale jak sie zmienilo oswietlenie to nagrywala totalnie zaciemniony obraz - trzeba bylo skierowac matryce na niebo i spowrotem na to co filmujesz, a filmowanie zielonej trawy to juz byla porazka maksymalna - jedna wielka zielona plama. Wole nagrania z i900.