Mp3 vs Bateria

• 18 Odpowiedzi
  • 3111 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
Mp3 vs Bateria
« dnia: Maj 13, 2009, 15:26:39 »
Witam

Moja Omnia(niezaleznie od zainstalowanej wersji oprogramowania)strasznie szybko traci baterie przy graniu mp3 przez CorePlayera.
Oczywiscie przy wyłaczonym ekranie. Wystarczy jakieś półtorej-dwie godziny i bateria zjeżdża do 20%. Tel odpiąłem od ładowarki po 6, a teraz o 15 już jest 20%. Słuchałem mp3 niecałe dwie godziny, kilka minut rozmowy, 2 sms. I to wszystko. Przez większość czasu ekran był wyłączony.
Czemu mp3 tak morduje baterie? Czy to wina odtwarzacza?  Na TCPMP nie mam jak sprawdzić po wraz z wyłaczeniem się ekranu przestaje  grać...

*

Offline elku87

• **
  • 171
  • LUMIA 800
  • Sprzęt: Nokia LUMIA 800
Odp: Mp3 vs Bateria
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2009, 15:46:28 »
nie wiem czy to winna mp3 ale moge Ci powiedziec ze mi tez bateria dosc szybko schodzi do 20 % ale pozniej na tych 20% trzyma dosc dlugo...

*

Offline format87

• **
  • 215
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 13, 2009, 16:11:26 »
dziwne ze wam tak szybko bateria schodzi mnie nawet na nawigacji trzyma sie bateria 1.5h na 100% na romie SAHJ3 bez zadnych modyfikacji a co do sluchania piosenek to spokojnie 2-3 dni  lacznie s duza iloscia smsow i rozmow ja uzywam Touch Playera na nie standardowych sluchawkach bo Creativach na kablu :)

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 13, 2009, 17:33:33 »
Dokladnie - jest to wina CorePlayer. Tez zauwazylem ze szybko pozeral baterie . TCPMP trzeba inaczej ustawic - wchodzisz w settings i w zakladce ze skrotami przypisujesz pod klawisz menu wygaszenie ekranu i wtedy wylaczasz ekran tym przycviskiem, a muza dalej gra.

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 13, 2009, 19:37:50 »
To nie działa. Już tego probowałem, wygaszenie ekranu wyłącza mi tcpmp.
Z 20% bateryjka proporcjonalnie schodzi do 0% gdy używam CorePlayera.
TochPlayer nie podchodzi mi. W jakiś dziwny sposób robi się w nim playliste. Słucham głównie nagrań audycji z radia, po około 4h, TochPlayer robił mi jakies problemy takimi długimi plikami, bodajrze po wyłączeniu nie potrafił sam odtwarzać ściezki od momentu gdy przerwałem poprzednio.
Czy jakoś tak, już nie pamietam, ale zdyskwalifikowałem TochPlayera. Idealny był TCPMP, ale nie chce grać po wyłaczeniu ekranu; (

*

Offline format87

• **
  • 215
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 13, 2009, 20:22:15 »
Dziwne bo ja tez slucham setow tylko ze klubowych po pare godzin i touch player po np skonczonej rozmowie odtwarza bez problemu od tego miejsca od ktorego skonczyl a co do listy robi sie ja prosto no ale to kwestia gustu ja np nie trawie windows media playera bo odtwarza dwieki beznadziejnie

*

Offline Szymcio

• **
  • 204
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 13, 2009, 21:34:31 »
A jaki odtwarzacz polecacie do mp3 żeby żywot baterii był jak najdłuższy?
Ja używam touch player i w sumie to nie je jakoś strasznie dużo tej baterii i chodzi naprawdę fajnie.

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 14, 2009, 08:14:20 »
Dziwne bo ja tez slucham setow tylko ze klubowych po pare godzin i touch player po np skonczonej rozmowie odtwarza bez problemu od tego miejsca od ktorego skonczyl a co do listy robi sie ja prosto no ale to kwestia gustu ja np nie trawie windows media playera bo odtwarza dwieki beznadziejnie
Po rozmowie to może działa dalej. Ale co gdy się go wyłączy? Albo gdy w międzyczasie zresetuje się fona? TCPMP bedzie grać od momentu w którym się przerwało.
Pod koniec kwietnia wyszła wersja 0.72 TCPMP pod omnie która już działa cały czas, nawet gdy ekran się wyłaczy. Dzis bede testować jak to wpływa na baterie...

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 14, 2009, 08:51:11 »
Ja używam TCMP i nie mam takich problemów z tego co piszesz wychodzi ze nie wygaszasz ekran tylko usypiasz telefon, ja przy dość ostrym używaniu telefonu jak słucham mp3 to wystarczy mi na kilka godzin (obstawiam że około 4-6) i jeszcze zostaje trochę bateri, a i cały czas jestem w zasiegu 3g wraz ze sprawdzaniem maila co 15 min.

*

Offline Szymcio

• **
  • 204
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 14, 2009, 20:03:40 »
Dziś z baterii 100% po słuchaniu muzyki przez jakieś 2 godziny, radia ok 1 godziny, paru rozmowach, około 1 godzinie wifi i parunastu minutach na gprs, oraz jakieś godziny gps, bateria ma 20%.
Oczywiście muzyki i radia słucham na wyłączonym ekranie (wciskając przycisk włącznika).
To jest tak jak być powinno czy coś nie tak z baterią?

*

Offline BartiB

• 45
  • Sprzęt: Omnia
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 14, 2009, 20:24:25 »
Jak słuchałem muzyki z Omni (Touch Player) to bateria schodziła mi w 2 godziny.

Moja rada: "Kupic iPoda i olac muzykę z Omnii." Może smutne to, ale prawdziwe

*

Offline Szymcio

• **
  • 204
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 14, 2009, 20:43:50 »

Moja rada: "Kupic iPoda i olac muzykę z Omnii." Może smutne to, ale prawdziwe

To u ciebie jest na pewno coś nie tak, bo u mnie po dwóch godzinach jeżeli tylko słucham i nie włączam ekranu schodzi z 10%.
To że dziś tak krótko mi wytrzymał tel to chyba wina wifi- nie wiem dokładnie ale wydaje mi się że wifi je najwięcej prądu (a może tyle co gps)

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 15, 2009, 07:33:03 »

A wygaszales przy tym ekran? U mnie po takim czasie bakteria spada o około 10% :)

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 15, 2009, 07:56:44 »
A jaki odtwarzacz polecacie do mp3 żeby żywot baterii był jak najdłuższy?
Ja używam touch player i w sumie to nie je jakoś strasznie dużo tej baterii i chodzi naprawdę fajnie.
Polecam Pocket Playera. Jakoś dziwnie mało osób z tego korzysta... Też płatny, ale z baterią na moim i600 (wcześniej na HTC Tornado) i Tośce g900 obchodzi się bardzo delikatnie.
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline BartiB

• 45
  • Sprzęt: Omnia
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 17, 2009, 17:31:50 »

A wygaszales przy tym ekran? U mnie po takim czasie bakteria spada o około 10% :)

A wygaszałem, wygaszałem, lecz mimo to bateria schodziła raz dwa.

*

Offline Szymcio

• **
  • 204
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 17, 2009, 17:43:55 »
Dziś mi budzik grał mp3 przez dwie godziny i zeszło 20%. Oczywiście na pełnej głośności.

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 17, 2009, 19:47:05 »
wy chyba macie baterie z lodu..

moze core player uzywa 100% procesora (czyli zegar na max + max uzycie).

Touch Player na pewno nie korzysta w 100%.

TCPMP?

Oglądam na nim tylko divxy. Omnia wytrzymuje smialo 5 odcinków dextera z napisami :P
REGULAMIN !!

*

Offline format87

• **
  • 215
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 17, 2009, 20:51:23 »
przez dwa dni obejrzalem caly sezon seriali Odwróceni 13 odcinkow wifi zeby sie na plemiona dostac i mam jeszcze 30% (MAIN BATTERY)  :)

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 17, 2009, 20:58:11 »
Hm 

witam
dosc  dziwne   to jest   ... ja mam  model i780    i sluchajac muzyki na  coreplayerku   bateria trzymi mi jakies 4,5h   podobnie ma sie sprawa  z coreplayerem i smatphone  (Q9)  trzyma jakies 4h   tyle  ze   ja  uzywam  A2DP  w tych urzadzeniach wiec  konsumpcja  baterii jest  znacznie wieksza  niz  w przypadku  zestawu  kablowego 

byc  moze  problem  tkwi  w  zestawie sluchawkowym  - pamietam ze  kiedy mialem  i600  wraz  z oryginalnym  zestawem   sluchawkowym tez niemilosiernie porzerl baterie   natomiast kiedy zmienilem zestaw  sluchawkowy  (adapter samsunga   z  wbudowanym mikrofonem)  bateria  zaczela mi  dluzej trzymac   ......

pozdrawiam