Wersja
- PDA: i900SAID2/SAID1
- Telefon: SAID1
Bluetooth (2.0 + EDR)
- Oprog.: 2.0.3
- Sprząet: 2.0.2
- MAC:
WiFi (IEEE 802.11 b/g)
- Oprog.: 0.4.3.1
- Sprząet: 1.0
- MAC: xx xx xx xx xx xx :-)
Jak by tego było mało po wysłaniu sms-a na numer karty SIM w Omni, dostaję komunikat o dostarczeniu wiadomości :-D
Wyprawa do serwisu jak nic mnie czeka, kolejne dwa-trzy tygodnie bez Omni.
Napisane: Lipiec 18, 2009, 13:22:36
Telefonu na razie nie mam, siedzi w serwisie, ale dostałem informację, co w nim naprawiana:
- zmiana oprogramowania - standardowa naprawa - aktualizacja softu
- kalibracja RF
Telefon mam dostać w poniedziałek/wtorek - ciekawe czy będzie sprawny :-)
Napisane: Sierpień 02, 2009, 12:50:35
S.K.A.N.D.A.LOdebrałem dzisiaj w Krakowie w serwisie na ul. Starowiślnej telefon, włożyłem kartę SIM - usterka ta sama - telefon był naprawiany w Warszawie w CCS na ul. Tanecznej 18C - i telefon odesłali mi po testach, że jest sprawny!!!
Co za kłamstwo!!! Pół godziny próbowaliśmy w serwisie odpalić na karcie SIM telefon (moduł) i nic,
Prawdopodobnie jest to usterka procesora, czytnika kart SIM lub chipa radiowego (tak powiedziano w Krakowie)
Znowu odeślą go do Warszawy, po raz 3 musi trafić do serwisu mam nadzieję że tym razem ktoś pomyśli o tym, że naprawa gwarancyjna to nie tylko wymiana oprogramowania!!!,
To będzie mój ostatni Samsung jaki sobie kupiłem, pamiętam 7 lat temu miałem Samsunga N500, też nawaliła tam część odpowiedzialna za GSM, niestety już pod koniec gwarancji, naprawili mi to w ten sposób że przeprogramowali, minęło chyba pół roku, gwarancja się skończyła i ta sama usterka znowu się pojawiła - telefon cegła.