Manilla 2D - od dzisiaj stanowcze NIE!

• 43 Odpowiedzi
  • 7735 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
  • Sprzęt: Mio A701; i-mate 9502; Samsung OMNIA i900 16GB, TOUCH HD
Manilla 2D - od dzisiaj stanowcze NIE!
« dnia: Grudzień 09, 2008, 10:33:23 »
Witam;)
Dlaczego stanowcze nie?? otoz, mialem zainstalowana manille 2d i na komie robilo mi sie 10-15 mega wolnego, plus jakis program, np net 3.5 i juz totalna zalamka, bo jak kolega chce przeslac przez bluetooth plik - nie da sie, bo za malo pamieci, Meczy mnie to, ze ciagle brak pamieci, szczegolnie, gdy chodze po internecie.. Plugin muzyki nie działa.. Od dzisiaj mówie stanowcze nie Manilli 2D!!

Tylko co teraz?? Do Manilli się bardzo przywiązałem,, ten interfejs.. jest świetny:)

więc..

Nie wiem czy byla o tym mowa, ale szukalem w wyszukiwarce i nie bylo..

Przedstawiam wam  - ThrottleLauncher :)

Wygląd identiko, troszke moze zmienia sie sposob wyswietlenia obrazków, ale teraz jest x razy wiecej mozliwosci niz jest do udostepnione w Manilli 2d na nasza omnie:)

ThrottleLauncher

Od dzisiaj - bardzo duzo mozliwosci konfiguracji, zmiana wyglądu poprzez dodawanie themesow - nie tylko wyglad Manilli 2D, ale takze inne bardzo ciekawe!! Muzyka - możliwosc zestawienia programow muzycznych do pluginu - WMP, playera z Iphona i Mort Playera:) To ty decydujesz co chcesz, zeby sie wyswietlalo i mozna regulowac wlasne pluginy, co chcemy i w dodatku mozna zmienic sposob przechodzenia do wybranego menu, przejscia - dostepna jest takze zmiana szybkosci przejsc, a takze przenikania ekranu:)

Co wiecej?? Po hard resecie zainsatlowany Net 3.5, flash lite i flash 7 na pamieci telefonu a także Trottle Launcher i themes z Manilli 2D i miejsca na urzadzeniu ile ?? - 45 mega:)

OTO LINKI:)

THEMES MANILLI 2D i program TrottleLauncher
http://www.wm6software.net/themes/throttlelauncher.html

INNE THEMESY i UPDATE:
http://www.throttlelauncher.com/portal/themes - to chyba jest cos we flasu, wybieramy jaki chcemy, albo nawet i wszystkie po kolei klikamy read more i tam jest gdzies link do sciagniecia:)

p.s trzeba zmienic wysokosc programu na 350 z dolnymi przyciskami, lub 360 bodajze bez nich -w konfiguracji programu - a ta znajduje sie w menu Programy
Zapraszam do probowania:)

UWAGA, pierwszy raz wolno dziala menu, ale jak sie juz raz zrobi, to pozniej bedzie normlanie szybko:)

Piszcie czy się Wam to podoba;)

*

Offline anias

• **
  • 102
Odp: Manilla 2D - od dzisiaj stanowcze NIE!
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2008, 10:46:23 »
Działa na Omni?

AniaS

*

Offline naughty

• *
  • 84
  • Omnia w serwisie
  • Sprzęt: i900, Mio A701
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2008, 11:33:29 »
A czy z treści tego posta nie wynika, że działa ?  :E
Omna wróciła z "serwisu". Nigdy wiecej RR.

*

Offline anias

• **
  • 102
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2008, 11:45:58 »
A czy z treści tego posta nie wynika, że działa ?  :E

Przepraszam
kilka tygodni temu próbowałam instalacji i nic z tego nie wyszło.

AniaS

*

Offline Bio

• **
  • 142
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2008, 12:23:20 »
póki co - nakładka... jak będzie rom z tym to spróbuję :)

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2008, 12:44:08 »
Jest szansa na wersje polską?

*

Offline Bio

• **
  • 142
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2008, 13:17:18 »
popatrz do tematu z petycją do modaco... tam ktoś napisał czemu nie...

a tak przynajmniej masz szanse na naukę języków obcych...

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 09, 2008, 13:59:36 »
Witam;)
Dlaczego stanowcze nie?? otoz, mialem zainstalowana manille 2d i na komie robilo mi sie 10-15 mega wolnego, plus jakis program, np net 3.5 i juz totalna zalamka, bo jak kolega chce przeslac przez bluetooth plik - nie da sie, bo za malo pamieci, Meczy mnie to, ze ciagle brak pamieci, szczegolnie, gdy chodze po internecie.. Plugin muzyki nie działa.. Od dzisiaj mówie stanowcze nie Manilli 2D!!

Tylko co teraz?? Do Manilli się bardzo przywiązałem,, ten interfejs.. jest świetny:)

więc..

Nie wiem czy byla o tym mowa, ale szukalem w wyszukiwarce i nie bylo..

Przedstawiam wam  - ThrottleLauncher :)

Wygląd identiko, troszke moze zmienia sie sposob wyswietlenia obrazków, ale teraz jest x razy wiecej mozliwosci niz jest do udostepnione w Manilli 2d na nasza omnie:)

ThrottleLauncher

Od dzisiaj - bardzo duzo mozliwosci konfiguracji, zmiana wyglądu poprzez dodawanie themesow - nie tylko wyglad Manilli 2D, ale takze inne bardzo ciekawe!! Muzyka - możliwosc zestawienia programow muzycznych do pluginu - WMP, playera z Iphona i Mort Playera:) To ty decydujesz co chcesz, zeby sie wyswietlalo i mozna regulowac wlasne pluginy, co chcemy i w dodatku mozna zmienic sposob przechodzenia do wybranego menu, przejscia - dostepna jest takze zmiana szybkosci przejsc, a takze przenikania ekranu:)

Co wiecej?? Po hard resecie zainsatlowany Net 3.5, flash lite i flash 7 na pamieci telefonu a także Trottle Launcher i themes z Manilli 2D i miejsca na urzadzeniu ile ?? - 45 mega:)

OTO LINKI:)

THEMES MANILLI 2D i program TrottleLauncher
http://www.wm6software.net/themes/throttlelauncher.html

INNE THEMESY i UPDATE:
http://www.throttlelauncher.com/portal/themes - to chyba jest cos we flasu, wybieramy jaki chcemy, albo nawet i wszystkie po kolei klikamy read more i tam jest gdzies link do sciagniecia:)

p.s trzeba zmienic wysokosc programu na 350 z dolnymi przyciskami, lub 360 bodajze bez nich -w konfiguracji programu - a ta znajduje sie w menu Programy
Zapraszam do probowania:)

UWAGA, pierwszy raz wolno dziala menu, ale jak sie juz raz zrobi, to pozniej bedzie normlanie szybko:)

Piszcie czy się Wam to podoba;)

Jeśli dobrze zrozumiałem to instalowałeś nakładkę M2d. Ja też korzystam z M2D z tym, że wrzuciłem nowy ROM z zaimplementowaną nakładką. Mam poinstalowane mnóstwo programów i wolnej pamięci około 52MB.
Pzdr
Samsung Omnia 16 GB
MIO P560

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 09, 2008, 14:17:46 »
Nie zrozumiales dobrze kolegi, to nie jest M2D.
Jest to program Throttle Launcher + skin imitujący   ten interfejs.
zresztą ten wielki cytat, który wkleiles do swojego postu zawiera w sobie bezpośredni link do strony z tym programem  :-?

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 09, 2008, 14:20:22 »
Nie zrozumiales dobrze kolegi, to nie jest M2D.
Jest to program Throttle Launcher + skin imitujący   ten interfejs.
zresztą ten wielki cytat, który wkleiles do swojego postu zawiera w sobie bezpośredni link do strony z tym programem  :-?
Jak najbardziej zrozumiałem kolegę. Kolega chce zrezygnować z M2D na rzecz ThrottleLauncher'a z powodu, że nakładka M2D zabiera mu zbyt duzo pamięci.
Samsung Omnia 16 GB
MIO P560

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 09, 2008, 14:21:33 »
popatrz do tematu z petycją do modaco... tam ktoś napisał czemu nie...

a tak przynajmniej masz szanse na naukę języków obcych...
Szansę na naukę wykorzystałem (z powodzeniem) dość dawno. Problem w tym, że na omni funkcjonuje wm 6.1 pl. Nakładki eng. language tworzą własne zdublowane pliki i katalogi o nazwach w tym języku. I po co?

*

Offline Patrynio84

• 314
  • Sprzęt: Omnia-->Omnia II-->HTC HD2
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 09, 2008, 14:29:58 »
bigziomal a mozesz pisac swoje posty NORMALNIE?? Kazde zdanie w innym kolorze...w innej wielkosci....czyta sie to makabrycznie..jak by nie mozna było normalnie  :| :|

*

Offline Bio

• **
  • 142
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 09, 2008, 16:01:00 »
Szansę na naukę wykorzystałem (z powodzeniem) dość dawno. Problem w tym, że na omni funkcjonuje wm 6.1 pl. Nakładki eng. language tworzą własne zdublowane pliki i katalogi o nazwach w tym języku. I po co?
no ja akurat sobie z miejsca walnąłem soft angielski - więc u mnie ten problem odpadł... dziwi mnie strach niektórych przed flashowaniem...

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 09, 2008, 18:29:09 »
patrynio84: pisze tak aby bylo przejrzyscie:) na sam poczatek, a pozniej jak widzisz teraz jest ok,, hehe, a uzylem tylko jednego koloru - czarnego:) tylko linki - i to same sie zmienily na czerwono:)
ehh..
a poza tym.. nie wiem jak z polskim jezykiem.. jesli nie, to moze sam pomysle nad zmiana jezyka i przeprogramuje;P ehehe;p inna sprawa czy mi sie to uda;d;d
a plugin throttle launcher jak narazie dla mnie jest najlepszym rozwiazaniem, gdyz ..  - boję się wgrywać nowego romu, bo i tak juz raz zepsulem:d;d;d wiec moze i inni z tego skorzystaja;)
pozdrawiam:)

*

Offline Elmak

• **
  • 126
  • Sprzęt: Iphone 3G, HTC TP2, LG swift, Samsung galaxy tab
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 09, 2008, 18:38:14 »
Moze to i dobre rozwiązanie ja mam manilke i bardzo się ciesze z tego powodu a z wgrywaniem romow nie miałem nigdy problemu i nie rozumie tych którzy straszą i tych którzy się boja tego robić wcześniej miałem mio a701 i tez nie było problemów z romami pozdrawiam:)

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 09, 2008, 19:12:46 »
a na mojej omni nie dziala. na koncu instalki dostalam info, ze aplikacja zostala stworzona do starszej wersji windowsa :( i co teraz?
...::: TYLKO OMNIA i900 :::...

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 09, 2008, 19:40:22 »
a na mojej omni nie dziala. na koncu instalki dostalam info, ze aplikacja zostala stworzona do starszej wersji windowsa :( i co teraz?

Też miałem takie info po instalacji niektórych programów, a mimo to działają bez najmniejszego problemu :)
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

forester

« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 09, 2008, 19:46:56 »
Bigziomal ale znalazłeś super nakładkę - normalnie po zainstalowaniu jestem w szoku, że wcześniej tego nikt nie znalazł.Zaczynam się bawić i odkrywam bardzo dużo fajnych konfiguracji od playerów ,obrazów, pogody,sms,poczty....itd.Rozwiązałem zagadkę z pogodą dodając swoje miasto i wpisując język PL mamy pogodę po polsku!Odtwarzacz mój ulubiony S2P również skonfigurowany.Super - super!
Wielki pokłon Bigziomal za informację i linki.Ze swojej strony dodam,że do prawidłowego wyświetlania tej nakładki należy wybrać rozdziałkę 350 aby tekst nie nakładał się.Znalazłem nowsze wersje tych nakladek ale w wersji beta tutajhttp://74.125.95.113/translate_c?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://www.throttlelauncher.com/portal/downloads/34-public-releases/84-094k&client=tmpg&usg=ALkJrhiPtXavvRcTgxCawm659AozWFaCNA oraz wiele tematów do Throttle.
Pozdrawiam i wielkie dzięki jeszcze raz. :ok:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2008, 19:51:21 wysłana przez forester »

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 09, 2008, 19:58:01 »
Super się to prezentuje i jak tylko znajdę wolny dzień to zapuszczam HR i instaluję ten wynalazek.

Mam kilka pytań:
- Co z batterystatus? (aka HomeScreen++). Korzystam do zliczania minut w danym okresie rozliczeniowym.
- Co z G-Alarm? Na stronie g-alarm jest informacja że działa z ThrottleLock... Ale czy będzie integrował się z wskaźnikiem widocznym na screenie pod zegarem (jest tam teraz "alarm off").

Jeśli ktoś próbował / spróbuje to proszę o podzielenie się wynikami :)
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 09, 2008, 20:05:40 »
wyskakuje inf o jakims podpisie certyfikatu...

*

Offline kayin

• 35
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 10, 2008, 07:15:26 »
Czy TouchFlo3D też trzeba instalować bo w paczce która jest podana w linku są dwa caby:ThrottleLauncher i właśnie TouchFlo3D?

« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 10, 2008, 07:57:46 »
Witam.

Czy mógłby mi ktoś pomóc? Otóż ściągnałem wszystkie w/w załączniki + nowe tematy z podanych stron. Dwa z plików to *.cab więc je zainstalowałem. I działa ale nie do końca bo nie ma pogody, playera itd. Co mam zrobić z pozostałymi plikami. Mam je umieścić w jakimś katalogu i rozpakować? Proszę o podpowiedź.

Pozdr.

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 10, 2008, 08:05:49 »
meczylam sie wczoraj na wszystkie sposoby :( caly czas nie dziala. jak chce uruchomic program wyskakuje mi inf

nie mozna otworzyc pliku loadpage. albo nie zostal on podpisany przy uzyciu zaufanego certyfikatu, albo nie mozna znalezc jednego z jego skladnikow. jesli problem wystepuje nadal, sprobuj ponownie zainstalowac lub przywrocic ten plik.

instalowalam kilka razy i caly czas to samo. jakies propozycje?

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 10, 2008, 09:17:07 »
No właśnie, instalujecie na polskim romie? Może z polskim nie działa...

« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 10, 2008, 09:17:55 »
Czy ktoś mógłby zamieścić zrzuty ekranu z omni z tą nakładką?  Jak to wygląda w realu?

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 10, 2008, 09:24:26 »
ja mam polski rom niebrandowany. tel kupilam w niezaleznym sklepie.

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 10, 2008, 15:23:14 »
no ja nie mam polskiego romu, aczkolwiek moze hr pomoze w tej sprawie, jak rowniez w sprawie certyfikatow...
  • Do tych ktorym nie udalo sie zainstalowac, moze wczesniej HR pomoze??
    • Do tych, ktorzy maja problem(nie wyswietlanie sie wszystkiego co potrzeba) - uzyjcie programu do konfiguracji w menu Programy, i tam kolo wyboru themesu jest przycisk do konfiguracji i gdzies tam znajdziecie:)

http://www.youtube.com/watch?v=TraPlMCjZUU - tutaj link do pliku you tuba gdzie jest review.. identycznie dziala na omni, tylko ze troche szybciej:)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2008, 15:26:32 wysłana przez bigziomal »

*

forester

« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 10, 2008, 16:20:17 »
Na SAHJ3 działa wyśmienicie wersja 0.9.5 do pobrania stądhttp://www.wm6software.net/themes/throttlelauncher.html.
Co do instalacji tej nakładki to jest banalnie prosta i należy zainstalować te dwa .cab, następnie SR i konfiguracja położenia nakładki czyli ustawiamy na 350 z widoczną belką dolną WM lub wybieramy full bez paska WM czyli 374. Do prawidłowego działania polecam zainstalowanie FlashPlayer 7( jest odnośnik na tamtej stronie).Wersja jest beta ale stabilna i bardziej rozbudowana.Polecam.

edit
Jeżeli macie problemy z angielskim jest możliwość przetłumaczenia strony ( pod zrzutem jest opcja google tłumacz )
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2008, 16:24:24 wysłana przez forester »

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 10, 2008, 17:03:13 »
udalo mi sie zainstalowac wersje beta (jakis sukces ;))
teraz powiedzcie gdzie wgrywac skiny?

troche zwalnia mi omnia na tym, ale przezyje
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2008, 08:08:34 wysłana przez dunia100 »

*

forester

« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 10, 2008, 17:58:00 »
Dunia100 tematy mają również instalatory .cab i podajesz tylko domyślne miejsce pamięć urządzenia.Tutajhttp://74.125.93.104/translate_c?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://forum.xda-developers.com/showthread.php%3Ft%3D428790&client=tmpg&usg=ALkJrhj0n1n12uprBfESoHvx6PySE0-qdw jest opisane jak instalować elementy TL 0.9.5 czyli skórki programów,wtyczki itp.