MANILLA 2D i mały problem z dodaniem programów

• 5 Odpowiedzi
  • 975 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
MANILLA 2D i mały problem z dodaniem programów
« dnia: Listopad 10, 2008, 12:45:28 »
czy orientuje się ktoś jak dodać do w/w nakładki programy znajdujące się na STORAGE albo karcie pamięci?przy próbie dodania skrótu do menu PROGRAMY w MANILLI otwiera się okienko z zainstalowanymi programami a ja chcę dodać skrót z karty pamięci....
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

*

forester

Odp: MANILLA 2D i mały problem z dodaniem programów
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2008, 19:16:57 »
czy orientuje się ktoś jak dodać do w/w nakładki programy znajdujące się na STORAGE albo karcie pamięci?przy próbie dodania skrótu do menu PROGRAMY w MANILLI otwiera się okienko z zainstalowanymi programami a ja chcę dodać skrót z karty pamięci....
Witam
Jest taka możliwość - musisz najpierw zrobić skrót danej aplikacji do folderu Windows-menu start-programy i będziesz miał możliwość zrobienia skrótu w manilce :mrgreen:  (jeżeli nie wiesz jak zrobić skrót pliku exe to należy zrobić kopiuj plik exe a następnie w docelowym folderze programy wklej skrót.
Pozdrawiam

*

Offline cartman_77

• **
  • 139
  • Samsung OMNIA
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2008, 20:28:37 »
Pynki a może wiesz czy da radę jakoś podmienić Operę na IE w zakładce Internet tak aby odpalał mi się IE.
jakoś tak się do IE przyzwyczaiłem :)

pozdr,
cartman
M2D03FIX  :ok:
Samsung OMNIA

Początek:                   Obecenie:
PDA: SAHH5/SAHH5    CTWM6.5v3.1
TELEFON: XXHH3

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2008, 11:26:27 »
Pynki a może wiesz czy da radę jakoś podmienić Operę na IE w zakładce Internet tak aby odpalał mi się IE.
jakoś tak się do IE przyzwyczaiłem :)

pozdr,
cartman
M2D03FIX  :ok:

jeżeli mam być szczery to jeszcze tego nie rozgryzłem:) ale pracuję nad dodaniem nowych lokalizacji pogodowych w Manilce :)już dodałem swoją miejscowość do listy ale są problemy z aktualizacją:( mam nadzieję że wspólnymi siłami może to rozgryziemy.Dane pogodowe są pobierane z witryny AccuWeather.com 

*

Offline cartman_77

• **
  • 139
  • Samsung OMNIA
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2008, 11:39:34 »
oj przydałoby się, aby podpiąć pogodę np. "onetową" bo ta która się pokazuje jest średnio dobra.

ps. gdzie trzeba pogrzebać w rejestarch? Chętnie sam bym coś poprawił.

pozdr,
cartman
Samsung OMNIA

Początek:                   Obecenie:
PDA: SAHH5/SAHH5    CTWM6.5v3.1
TELEFON: XXHH3

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 11, 2008, 12:36:03 »
to co udało mi się rozkminić :) wchodzisz na stronę http://www.accuweather.com/ tam odnajdujesz odnośnik World Weather,w wyszukiwarce wpisujesz swoją miejscowość a po przecinku POLAND.Po chwili wyskakuje ci twoja miejscowość,teraz w adresie przeglądarki pojawia ci się adres twojej miejscowości...ciebie interesuje to: EUR|PL|PL001|Bogatynia oczywiście ty będziesz miał inną nazwę miejscowości:) teraz w OMNI wchodzisz do katalogu windows i odnajdujesz plik HH_0409_WeatherCities.XML oczywiście u ciebie będzie inny numer czasem dwa pliki.Wyrzucasz go na pulpit komputera i edytujesz np. w notatniku. W pierwszej linijce dopisujesz: <city name="Bogatynia, PL" loca="EUR|PL|PL001|Bogatynia " land="Poland"/> oczywiście w miejsceza znaczone wpisujesz kod ze strony accuweather zamykasz edycje pliku i kopiujesz to do katalogu windows w omni.Teraz tylko soft reset i przy wyborze miasta masz już swoją miejscowość:)teraz tylko pozostaje aktualizacja ale na razie udaję się na wypoczynek:)temat będę drążył dalej zapraszam do pomocy bardziej zaawansowanych może cosik wykombinujemy:)