kopiowanie kontaktów z Nokii

• 6 Odpowiedzi
  • 20200 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kopiowanie kontaktów z Nokii
« dnia: Marzec 12, 2010, 00:01:49 »
Witam wszystkich. Stałem sie posiadaczem Omnii i900 i mam pytanie. Jak skopiować kontakty  i smsy z mojej Nokii 5800XM do Omnii.

*

Offline KRQ

• 10
Odp: kopiowanie kontaktów z Nokii
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 12, 2010, 17:06:44 »
Kontakty możesz skopiować za pomocą Bluetooth.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 12, 2010, 23:15:26 »
W Noki PA Suite masz opcje export/import kontaktów .... kontakty do pliku csv ..... i do omni poprzez outlooka, gmaila itp

*

Offline intesp

• *
  • 87
  • Sprzęt: Galaxy S4
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2010, 14:36:20 »
Witam

A ja mam problem...wyeksportowałem z NOKIA PC SUITE kontakty z pamięci tel. w formacie csv i ni jak nie mogę zaimportować tego do Microsoft Outlook a jak próbuję spod New PC Studio to wyskakuje błąd. Mam tel. Nokia 6300, w którym mam 808 kontaktów i chciałbym je przenieść do Omnii 2. Kompletnie już teraz nie wiem jak mam to zrobić. Gdzie w Outlooku jest funkcja importowania pliku csv z danymi kontaktów z książki telefonicznej? Ja jakość nie widzę tej opcji wszystkie możliwości są vcard, vcs ale csv jakoś nie mogę znaleźć. Myślałem, że pomoże wybierz typ importowanego plik Microsoft Excel ale nie widzi pliku csv. Proszę bardziej doświadczonych kolegów o pomoc Dziękuję ;-)

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2010, 18:40:17 »
@intesp - Microsoft Outlook - Plik - Importuj lub Eksportuj - Import z innego programu lub pliku - Wartości rozdzielone XXX (nie wiem jak masz rozdzielony csv)

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2010, 18:45:35 »
Tez robilem takie przejscie, jednak ja wrzucilem po po prostu kontakty na Sim, a potem do Omni. Nastepnie instalujesz program pokaz/ukryj sim i gra:)

*

Offline intesp

• *
  • 87
  • Sprzęt: Galaxy S4
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 29, 2010, 20:42:49 »
Niestety 808 kontaktów na SIM nie skopiuję...A co do csv to poczytałem, że Outlook widzi tylko pliki z przecinkami a Nokia PC Suit tworzy csv ze średnikami należy otworzyć to w Excelu skopiować do Worda zamienić wszystkie średniki na przecinki z powrotem do Excela zapisać nowy CSV i teraz dopiero podobno wg instrukcji, którą czytałem powinno działać...jak sprawdzę to potwierdzę