Angielski ROM i polski słownik XT9

• 11 Odpowiedzi
  • 1882 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Angielski ROM i polski słownik XT9
« dnia: Listopad 03, 2008, 09:51:31 »
Czy jest możliwe zainstalowanie polskiego słownika XT9 do angielskiego romu ?

Dzieki za odpowiedź

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
Odp: Angielski ROM i polski słownik XT9
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2008, 10:28:20 »
Czy jest możliwe zainstalowanie polskiego słownika XT9 do angielskiego romu ?

Dzieki za odpowiedź

oczywiscie, podobnie jak przy polskim sofcie mozesz sobie wybrac angielski T9 :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 03, 2008, 10:40:09 »
Możesz bardziej rozwinąć odpowiedz ? Gdzie znaleźć aktualny polski słownik ?

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 03, 2008, 12:24:40 »
przy ustawieniach klawiatury wybierasz sobie jaki chcesz jezyk T9, ja mam angielski soft i polski T9, chco rzadko z niego korzystam :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline josespontana

• *
  • 58
  • Sprzęt: ZTE Blade, Samsung Omnia
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 27, 2008, 12:41:47 »

A ja zainstalowałem Manille M2DO4 i nie mam żadnego wyboru poza T9 angielskim a chciałbym jednak polski.
I co mam zrobić ?

*

Offline elku87

• **
  • 171
  • LUMIA 800
  • Sprzęt: Nokia LUMIA 800
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 27, 2008, 14:07:30 »

A ja zainstalowałem Manille M2DO4 i nie mam żadnego wyboru poza T9 angielskim a chciałbym jednak polski.
I co mam zrobić ?
wlaczas np pisanie nowego sms na samym dole po srodku masz takie koleczko z pomaranczowa obwodka i obok strzalka naciskasz strzlake wybierasz options pozniej jeszcze raz options i wybierasz jezyk polski :) pozdro

*

Offline josespontana

• *
  • 58
  • Sprzęt: ZTE Blade, Samsung Omnia
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 27, 2008, 15:03:10 »
Włączam pisanie nowego smsa na smym dole po środku mam takie kółeczko, naciskam strzałkę potem options i jeszcze raz options i d... - mam tylko English ( nie zawracał bym głowy gdyby było inaczej ). Dla ciekawości dodam, że w M2DO3FIX polski był dostępny.

*

Offline spec

• 32
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 27, 2008, 22:18:37 »
mam ten sam rom i ten sam problem :>
Nokia 3210 --> Motorola V50 --> Siemens SL45 --> Sony Ericsson P800 --> Siemens S65 --> Sony Ericsson W810i --> Mda III --> Samsung Omnia --> SGS --> SGS3

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 25, 2009, 13:02:04 »
Czy jest polski xt9 w ang oraz custom romach? Mam oczywiście na myśli romy custom dostępne na modaco bo jestem pewien, że tutaj taki słownik jest. Pytam jakoże nie znalazłem na to pytania odpowiedzi.

Drugie moje pytanie już bardziej oczywiste ale temat "Dyskusja na temat romów" rozrósł się już niemiłosiernie. Chodzi o to czy można sobie dowolnie zamieniać rom brandowany na niebrandowany oraz na romy "gotowane" i z powrotem? Czy są jakieś ograniczenia? Należy się posłużyć grandprixem czy wystarczy przez te pliki *.exe dostępne na forum?

Z góry dziękuję na odpowiedź

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 25, 2009, 15:13:22 »
1 xt9 po polsku jest o ile nie usunieto go w celu odchudzenia romu, wystarczy zmienic tylko jezyk w ustawieniach > wprowadzanie danych

2 mozna dowolnie z tym ze trzeba uwazac aby wersja radio romu (modulu telefonu) nie byla starsza niz mamy, gdyz ponoc  przy wgrywaniu starszej wersji niz mamy mozna uwalic tel. 
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline Phazi

• 18
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 25, 2009, 18:51:03 »
W tych romach proponuję następujące rozwiązanie, w celu uzyskania polskiego T9:
Edytorem rejestru zmienić: HKEY_LOCAL_MACHINE\ Software\Tegic\xT9\ jest wartość: Available Languages.
Domyślna wartość to 0109. Przestawić na 0115 i jest tylko polski.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 25, 2009, 18:52:36 »
1 xt9 po polsku jest o ile nie usunieto go w celu odchudzenia romu, wystarczy zmienic tylko jezyk w ustawieniach > wprowadzanie danych

2 mozna dowolnie z tym ze trzeba uwazac aby wersja radio romu (modulu telefonu) nie byla starsza niz mamy, gdyz ponoc  przy wgrywaniu starszej wersji niz mamy mozna uwalic tel. 

dziękuję takiej odpowiedzi właśnie szukałem. ponieważ angielski rom nie stanowi dla mnie problemu chcę go wgrać w najbliższej przyszłości, ale na słowniku mi zależy bo ten xt9 jest naprawdę fajny:-) zawsze tylko niestety jest to ryzyko, że po aktualizacji do romu z innego kraju się telefon uwali i wtedy gwarancja przepadnie. ale póki co 2 razy się udało bez problemu.