Komunikaty podczas połączenia

• 5 Odpowiedzi
  • 1109 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Komunikaty podczas połączenia
« dnia: Listopad 09, 2008, 20:45:55 »
Witam,

Chciałbym się zapytać o kilka rzeczy w telefonie Samsung Omnia.
1. Posiadam kartę TurboSIM z Plusa na Erę i telefon cały czas pokazuję ikonę roamingu. Czy powinienem się to ikoną niepokoić czy nie ma się co przejmować, może da się ją wyłaczyć?
2. Podczas połączenia widnieje komunikat: "Niektóre CF są aktywne", co on oznacza?
3. Również w sytuacji powyżej i przy kliknięcie "zielonej słuchawki" w prawy górnym rogu, tuż pod paskiem start jest ikona przedstawiająca przekreślone 4 strzałki skierowane nawzajem ku sobie - co ona oznacza?

W internecie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.
Na forum samsung-mobile nikt mi nie odpisuje, więc mam nadzieję, że tutaj znajdzie się ktoś kto zna odpowiedź na moje pytania :)

Z góry dziękuje za pomoc.

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
  • Sprzęt: Mio A701; i-mate 9502; Samsung OMNIA i900 16GB, TOUCH HD
Odp: Komunikaty podczas połączenia
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2008, 21:00:13 »
ale co chesz miec gwarancje, ze kupiles turbo sim, czy chciales przez kupno tego akcesoria zdjac blokade simlock?? roaming przy tego typu turbosimach ma prawo sie pokazac, nie wiem dlaczego, ale moj brat w iphonie tez to ma.. jezeli chcesz zdjac simlocka, to zagadaj do mnie:)

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2008, 11:03:34 »
w tej chwili ta karta spełnia swoje zadanie bez zarzutu, więc nie ma potrzeby zdejmowania simlocka :)

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
  • Sprzęt: Mio A701; i-mate 9502; Samsung OMNIA i900 16GB, TOUCH HD
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2008, 15:20:10 »
Jak coś to gadaj, wystarczy tylko kod wpisac:P

pozdro:)

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 16, 2008, 11:31:09 »
2. Podczas połączenia widnieje komunikat: "Niektóre CF są aktywne", co on oznacza?
3. Również w sytuacji powyżej i przy kliknięcie "zielonej słuchawki" w prawy górnym rogu, tuż pod paskiem start jest ikona przedstawiająca przekreślone 4 strzałki skierowane nawzajem ku sobie - co ona oznacza?

co do 2 pytania nie znalazłem odpowiedzi,
natomiast przy 3 doczytałem się gdzieś, że jest to prawdopodobnie coś związanego z GPS'em, ale nic więcej nie wyjaśniono.

Mam nadzieję, że na forum znajdzie się osoba, która jednak wie co te komunikaty oznaczają :)

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 20, 2008, 14:11:28 »
Zadałem pytanie o ten temat Samsungowi ze strony
A o to odpowiedź
"To nic innego jak informacja o aktywnym przekierowaniu polaczen.
Niestety ten zapis tlumaczyl Microsofti obawiam sie,
ze pozostanie on w niezmienionej formie."