Kilka pytan porownawczych...

• 6 Odpowiedzi
  • 747 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dissident

• **
  • 198
  • Sprzęt: HTC HD2
Kilka pytan porownawczych...
« dnia: Kwiecień 24, 2009, 10:46:37 »
Witam. Mam kilka pytan odnosnie Omnii, pytanka beda porownawcze.

1. Czytalem, ze pomimo 5mpix aparat robi srednie fotki, jak to sie ma do N95 8GB? Ktos moze robil jakies porownanie?

2. Pytanie dot. przegladarek w Omnii oraz N95. Czy w Omniowej wersji Opery (chyba, ze Fennec tez juz jest to nawet lepiej) mozna normalnie otwierac wszystkie strony, wszedzie sie zalogowac? Konkretnie chodzi mi o strony bukmacherow (m.in. gamebookers, bet365 czy pinnacle). W wersji symbianowej Opery praktycznie nie da rady wejsc, bet365 wapowska jest bardzo okrojona, gb odrazu wywala z przegladarki, czy w pinnacle nie mozna sie zalogowac. Potrzebuje, PDA glownie do tych celow.

3. Czy tutaj tez jest tyle "pieprzenia" co w Toshibie G900? Mialem HTC Universal, w ktorym wszystko poszlo elegancko, szybko, mialem rowniez Toske, i tej sie szybko pozbylem bo juz nie chcialo mi sie w niej grzebac, bo praktycznie kazda rzecz trzeba bylo kombinowac, chocby z dzwiekiem dzwonka, ktory byl bardzo cichy, w Omnii jest to jakos lepiej zorganizowane?

4.N95 bez problemu sluzyl mi jako modem do orange czy play-online. Czy z Omnia bedzie podobnie?

5. Jak z sygnalem/zasiegiem Wifi? W miejscu pracy N95 nie widzi mi hotspota, chociaz z laptopa normalnie na niego wchodze, czy w Omnii bedzie jak z N95 czy moze jednak lepsze Wifi ma?

Dzieki za odpowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2009, 11:50:27 wysłana przez dissident »
"If you hate something don't you do it too..."

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: Kilka pytan porownawczych...
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:09:11 »
1. o zdjeciach masz tutaj > http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120467.0

2. w omni raczej wszystkie stronki powinny dzialac poprawnie.. ustawisz sobie tryb przegladania jak na komputerze typu desktop i wyswietla jak na  normalnym pc.

3. troche zabawy z konfiguracja napewno bedzie...

4. nie wiem bo nie uzywalem ale mysle ze napewno nie bedzie sprawiala klopotow.. nawet stary sagem my x-5m dawal rade czy siemens c35i wiec mysle ze takze omnia zaradzi.

5. niekiedy tak jest ze na lapku lapie ladnie siec a na omni niestety nie chce  nawiazac polaczenia..   ogolnie dobrze ze jest to wifi ale niestety  nie jest to jakas rewelacja...
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:16:18 »
1. o zdjeciach masz tutaj > http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120467.0

2. w omni raczej wszystkie stronki powinny dzialac poprawnie.. ustawisz sobie tryb przegladania jak na komputerze typu desktop i wyswietla jak na  normalnym pc.

3. troche zabawy z konfiguracja napewno bedzie...

4. nie wiem bo nie uzywalem ale mysle ze napewno nie bedzie sprawiala klopotow.. nawet stary sagem my x-5m dawal rade czy siemens c35i wiec mysle ze takze omnia zaradzi.

5. niekiedy tak jest ze na lapku lapie ladnie siec a na omni niestety nie chce  nawiazac polaczenia..   ogolnie dobrze ze jest to wifi ale niestety  nie jest to jakas rewelacja...

Dzieki za odpowiedzi.

Co do wifi, moze problemem jest niski sygnal hot spota? Na laptopie jest ciagle stan niski lub bardzo niski ale chodzi normalnie przy niskim, czasem zerwie przy b.niskim, ale to niestety taki teren, ze jest koncowka zasiegu.

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:33:27 »
omnia ma bardzo slabe wifi... w porownaniu z nokia (ja osobiscie mam porownanie z e51)... a co do problemow z polaczeniem czesto jest to problem po stronie AP... niestety omnia jest wybredna :)
Pozdro Ryrzy

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:51:00 »
omnia ma bardzo slabe wifi... w porownaniu z nokia (ja osobiscie mam porownanie z e51)... a co do problemow z polaczeniem czesto jest to problem po stronie AP... niestety omnia jest wybredna :)

Aha, dzieki, no nic jesli sie zdecyduje na Omnie to bede musial uzywac normalnie gprs kiedy nie bede mogl skorzystac z lapka...wazne, zeby przegladarka chodzila jak trzeba...

ps. jest juz Fennec na Omnie? jesli jest jak sie sprawuje?

ps2. ile wolnego ramu zostaje po zainstalowaniu kilku programow i jakiegos todaya? Da sie normalnie na tym pracowac? Nie wsiaka pamiec jak to w Universalu...?? czy tez sa jakies opoznienia w pisaniu i dojsciu dzwieku polaczenia jak w Tosce?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2009, 14:18:45 wysłana przez dissident »

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 24, 2009, 14:20:26 »
1. Czytalem, ze pomimo 5mpix aparat robi srednie fotki, jak to sie ma do N95 8GB? Ktos moze robil jakies porownanie?

To zle czytales ;) Porownanie zdjec ze zwykla N95 masz tutaj - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120467.30

2. Pytanie dot. przegladarek w Omnii oraz N95. Czy w Omniowej wersji Opery (chyba, ze Fennec tez juz jest to nawet lepiej) mozna normalnie otwierac wszystkie strony, wszedzie sie zalogowac? Konkretnie chodzi mi o strony bukmacherow (m.in. gamebookers, bet365 czy pinnacle). W wersji symbianowej Opery praktycznie nie da rady wejsc, bet365 wapowska jest bardzo okrojona, gb odrazu wywala z przegladarki, czy w pinnacle nie mozna sie zalogowac. Potrzebuje, PDA glownie do tych celow.

Jest duzo lepiej niz na Symbianie, a do tego masz duzo roznych przegladarek. Przykladowo na N95 nie dalo sie sciagac zalacznikow z gmaila - na Omni wszystko pieknie smiga.

w Omnii jest to jakos lepiej zorganizowane?

Sa nakladki Samsunga, ktore cos tam upraszczaja.

4.N95 bez problemu sluzyl mi jako modem do orange czy play-online. Czy z Omnia bedzie podobnie?

Tak. Sam uzywalem do Play online i polaczenie bylo bardzo dobre.

5. Jak z sygnalem/zasiegiem Wifi? W miejscu pracy N95 nie widzi mi hotspota, chociaz z laptopa normalnie na niego wchodze, czy w Omnii bedzie jak z N95 czy moze jednak lepsze Wifi ma?

Ma gorsze wifi.

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 24, 2009, 14:30:54 »
Czytalem juz to porowananie, fotki rowniez widzialem, i jednak lepiej wygladaly na N95, no ale to nie jest najwazniejsze...za reszte info dzieki...

jeszcze mi sie przypomnialo do tych ostatnich pytan, jak z glosnoscia dzwonka mp3? jest dobrze, czy cicho jak w Tosce i trzeba pokrecic w tych ustawieniach z tutoriala...??