No i jak zwykle, połowa komentarzy nie na temat i bez sensu.
polecam koledze usiąść i poświęcić trochę czasu przez wolne dni w celu poczytania forum. W jednym wątku odpowiedzi nie znajdziesz na wszystko, a to już było milion razy wałkowane.
...tak się dobija do 6000 postów, nie można takiej informacji na priva? Dlaczego zakładasz, że kolega ma
wolne dni na szukanie setek odpowiedzi? W czasie pisania powyższego mogłeś odpowiedzieć na co najmniej 1 pytanie...
Stara zasada:
nie wnosisz nic do dyskusji, nic nie pisz! - to dotyczy również modów.
Wydaje mi się, że temat został wyczerpany przez Adramel. Ale:
Co do pytania 2, jakiej aplikacji dokładnie szukasz? Żeby było szybko, efektownie, darmowo, oszczędzając system czy full wypas. Napisz czego oczekujesz od przeglądarki, będzie łatwiej doradzić.
Pytanie 3. Dodatkowo przed każdą instalacją upewnij się czy instalujesz program aby zobaczyć jak działa, czy dlatego że naprawdę go potrzebujesz. Zastanów się też czy nie będzie tak, że wydaje ci się potrzebny a użyjesz go tylko raz.
Co do aparatu, nie wiem o co ci chodzi. Omnia robi najlepsze fotki, jeśli chodzi o WinMo! Pasują mi też te z Xperii, ale tam jest mniej, bo 3,2MP. Oczywiście, ze nie ma co porównywać ich ze zwykłymi cyfrówkami, choć zdanie o wielkości matrycy i średnicy obiektywu jest już mocno naciągane. Bardziej bym się przejmował stratną kompresją przy zapisie i plastikowym obiektywem...
Porównaj sobie zdjęcia ze swojej Omni ze zdjęciami z serwisu Flickr.com (wpisz omnia w wyszukiwarce na stronie). Powinno to dać w miarę obiektywne spojrzenie na sprawność, modułu fotograficznego w twoim sprzęcie. Może problem leży w sposobie wykonywania zdjęć? to nie jest Click&Shot jak w cyfrówce. Trzymaj pewnie i nieruchomo omnie przed i jedną sekundę po zrobieniu zdjęcia.