Łaaaaaaaaaaa!!!!!!!! Coraz bardziej mnie wk.....ia ten telefon. Musze wreszcie sie zebrac i rom zmienic, bo mnie cos trafi ....
Powielkich trudach udalo sie odpalic ten sam buld javy ktory mam w prophetcie. I co? I skacze!!! podczas gdy na prophetcie wszystko plynniutko renderuje ....
Nota bene, jak chce ktos korzystac z opery mini na Omni to polecam esmertec java build: 20080222.3.1. Najpiękniejsza zelta tegobyuildu to male czcionki i PELNY ekran (wiekszosc srodowisk java zachowuje paski na gorze i na dole, ktore szczegolnie w orientacji poziomej ograniczaja widocznosc).
Nota bene, do normalnego codziennego użytku, Opera Mobile w porownaniu do opery mini to pamieciozerny syf. Opera Mini pozera 1/10 zasobow systemowych opery mobile i pobiera jakies 80-90% mniej danych (co zwieksza szybkosc otwierania stron i zmniejsza rachunki ....).
A jeszcze jak ktos uzywa na kompie opery (jak ja

- niewyobrazam sobie juz przegladania internetu bez gestów), to dzieki synchronizacji zakladek juz jest wogole pelen wypas .... Kazda zakladke ktora tworze na kompie, automatycznie pojawia mi sie w operze mini.... Zaluje tylko, że RSS sie też w ten sposób nie synchronizuje. ...