Jasna plama na wyswietlaczu

• 11 Odpowiedzi
  • 14133 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jasna plama na wyswietlaczu
« dnia: Lipiec 27, 2009, 14:40:10 »
Witam,
dzisiaj zauwazylem, iz pojawila mi sie na wyswietlaczu jasna plama (tak jakby w tym miejscu wyswietlacz "mocniej" swiecil). Jest ona widoczna tylko na bardzo jasnym tle. Wyswietlacz normalnie reaguje na dotyk w tym miejscu. Dodam jeszcze, ze nie uzywam rysika, tylko paluchami dotykam telefon :) Mial ktos podobny problem? Jesli tak, to co serwis na to?

Z gory dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2009, 14:43:23 wysłana przez frees »

*

Offline Szymcio

• **
  • 204
  • Sprzęt: Motorola Defy
Odp: Jasna plama na wyswietlaczu
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 27, 2009, 16:11:18 »
Domyślam się że plama jest z dolnej lewej części ekranu jakieś dwa centy od dołu?
To jest plama (podobno) od tego  że w tym miejscu procek grzeje ekran.
Z tego co wiem to wymieniają na gwarancji- sam chce wymienić za jakiś czas.

*

Offline turzol

• **
  • 149
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2009, 21:16:02 »
U mnie również pojawiła się biała plamka mniej więcej na środku na wysokości 1/4 ekranu licząc od dołu.  Widać ją doskonale na białym tle.
Omnia jutro jedzie kurierem to TeleOffice , przy okazji wymieniony zostanie digitizer ponieważ reakcja na dotyk jest skopana
i900DXIA2 by Taril

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2009, 22:32:12 »
U mnie taka plamka również występuje :( Ponieważ ustawiony mam ciemny motyw dlatego wcale tego nie widać i nie koli tak w oczy. Jednak pewnie pod koniec gwarancji może się skuszę wysłać do wymiany i przy okazji poproszę o wymianę TouchPad'a bo krzywo "leży"  :-|.

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 28, 2009, 08:16:30 »
było już o tym... plama od gorącego procka... w 4 omniach jakie się przez moje ręce przewinęły było tak samo... jedynie serwis... choć na logikę biorąc to i tak po wymianie plama za jakiś czas powróci...
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 06, 2009, 14:02:27 »
Copymaker, śpieszysz się z usuwaniem wątków...

Chciałbym zadać pytanie, mam ten sam problem, zaczyna wyłazić plama i zastanawiam się czy warto reklamować, bo da się z tym zyć.
Do jakiego najgorszego stanu to zmierza? Czy komuś plama zniszczyła wyświetlacz, tzn. przestawało podświetlać w tym miejscu, przestały tam działać pixele, zaczął wyłazić procesor :), czy coś podobnego.

ssn

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 06, 2009, 22:50:07 »
Copymaker, śpieszysz się z usuwaniem wątków...
Przecież piszesz w tym wątku... więc raczej nie jest usunięty...  :O

był zamkniety i go otworzylem i scalilem bo ssn zalozyl drugi :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2009, 23:05:43 wysłana przez javman »
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 07, 2009, 08:19:54 »
Omnia jutro jedzie kurierem to TeleOffice

Oj wybrales zly serwis, on raczej nie wykonuje dobrych I terminowych napraw... ostatnio duzo od nich wraca urzadzen ze stwierdzonym uszkodzeniem mechanicznym... nie chce cie straszyc ale poczekasz sobie na omnie :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline turzol

• **
  • 149
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 09, 2009, 09:59:00 »
Omnia jutro jedzie kurierem to TeleOffice

Oj wybrales zly serwis, on raczej nie wykonuje dobrych I terminowych napraw... ostatnio duzo od nich wraca urzadzen ze stwierdzonym uszkodzeniem mechanicznym... nie chce cie straszyc ale poczekasz sobie na omnie :)

Wstrzymałem się z wysyłką omnii do serwisu bo nie miałem czasu ostatnio.
Jeżeli nie TeleOffice to co? Na infolinii Samsunga usłyszałem, że w CSC już nie wykonują już napraw, i wszystkie naprawy gwarancyjne wykonuje TeleOffice
i900DXIA2 by Taril

*

Offline gbs

• 4
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 09, 2009, 17:30:23 »
Witam

Przerobilem ten problem z plama na wyświetlaczu ostatnio. Dopiero za drugim razem serwis my wymienil wyswietlacz. Pierwszy raz jak wyslalem to stwierdzili ze moga mi wymienic wyswietlacz ale jedynie odpłatnie koszt to 197 pln. Wkurzylem sie i napisalem maila do serwisu ze ja tej sprawy tak nie zostawie bo telefom na 3 miesiaca i po to chyba jest gwaranca zeby z niej korzystac. Postraszylem ze sprawe skieruje do rzecznika praw konsumenta. Zaraz sie odezwali z serwisu zebym przesłał telefon do nich na ich koszt to ponownie rozpatrza reklamacje. I fakt wymienili mi wyswietlacz w ramach gwarancji, ale jestem nie zadowolony z obsługi. Telefonik wrocil do mnie i ma miedzy wyswietlaczem a warstwa dotykowa strasznie duzo smieci, masakra. W papierach wpisali ze telefon ma wgrany najnowszy soft SAID1  a mam calkiem inny z sierpnia 08. no ale niewazne. Ogolnie odradzam RR Serwis Radom kontakt z nimi tylko mailowy, przez 2 tygodnie probowalem sie do nich dodzwonic ale bez szans.

*

Offline Czaplik

• *
  • 56
  • Sprzęt: Omnia, Universal
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 15, 2009, 09:36:23 »
Z tego co wyczytałem, jest to wada fabryczna pierwszych serii Omni.
Właśnie oddałem do serwisu ... :) bo mi 'BARDZO' przeszkadzało.
Zobaczymy co powiedzą.
Wróciłem do starego MDA Universal ... hmmm ... jest różnica :D w wielkości ...

PS. ktoś już też dawał do serwisu z tego powodu ? U kolegów ... sprawdzałem, mają to samo ... wszyscy !

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 15, 2009, 11:02:03 »
temat wielokrotnie wałkowany na forum; zamykam