Jak zmienić dźwięk raportu sms?

• 12 Odpowiedzi
  • 6693 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline borejek3

• *
  • 62
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2 oraz Desire Z
Jak zmienić dźwięk raportu sms?
« dnia: Listopad 01, 2008, 17:06:35 »
Jak w tytule, bo raport używa tego samego dźwięku co przychodzący sms. Chciałbym zmienić na inny znacznie krótszy.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: Jak zmienić dźwięk raportu sms?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2008, 20:34:31 »
dzisiaj mnie zaskoczyla pewna sytuacja, wczoraj testowalem program phonealarm, po tym jak nie udalo mi sie dzieki niemu nic uzyskac w zakresie tego aby dzwonek polaczenia startowal odrazu na pelnej glosnosci program ten odinstalowalem. dzis dostalem sms'a  (na ktorego ustawilem dzwonek alarm3), odpisalem a ze mam wlaczony raport doreczen to czekalem na potwierdzenie, po kilku sekundach przyszlo z dzwiekiem znanym w systemie pod nazwą default. zaskoczylo mnie to bo raporty zawsze mialy taki sam dzwiek jaki byl ustawiony na  sms a tu nagle krotkie pyknięcie  :) a wiec da sie zmienic dzwiek raportu na inny niz dzwiek sms, ale jak to pojecia nie mam :D  pobieralem  phoneAlarm wersja trial ale to bez znaczenia bo go juz usunalem a on musial zmienic ten dzwiek w rejestrze :)
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2008, 23:38:22 »
Przecież można zmienić sobie dźwięk raportu o dostarczeniu - w czym problem? :)

Jeśli normalnie nie ma tego w Settings -> Sounds & Notifications -> Notifications to wystarczy doinstalować SMS Delivery Receipt Fix i wtedy już będzie tam dostępna możliwość ustawienia dowolnego dźwięku.

PS. Aha, a programik phoneAlarm jest rewelka, naprawdę godny polecenia  :ok:
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2008, 00:18:10 »
Settings -> Sounds & Notifications -> Notifications

dzwieki powiadomien typu polaczenie czy sms owszem mozna zmieniac ale nie ma opcji dla potwierdzenia dostarczenia wiadomosci.

a SMS Delivery Receipt Fix po instalacji mi sie wysypal :/ jakis tam blad z tmail czy jakos tak. ale wiem ze dziala na omni bo sa uzytkownicy ktorzy go odpalili normalnie :)

bardziej mi chodzi o to ze zmiana dzwieku jest gdzies usadowiona w rejestrze i kwestia lezy po stronie znalezienia odpowiedniego klucza :)

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 21, 2008, 00:43:18 »
a SMS Delivery Receipt Fix po instalacji mi sie wysypal :/ jakis tam blad z tmail czy jakos tak. ale wiem ze dziala na omni bo sa uzytkownicy ktorzy go odpalili normalnie :)

Może podczas instalacji był uruchomiony outlook (patrząc na błąd z tmail)? Spróbuj najpierw softreset, a potem nie otwierając żadnej skrzynki sms/mail zainstalować programik.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Patrynio84

• 314
  • Sprzęt: Omnia-->Omnia II-->HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 21, 2008, 08:58:04 »
Mi się zawsze ten dzwięk zmienia automatycznie na taki na jaki zmienilem dzwięk nadchodzącego sms-a.

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 21, 2008, 10:33:09 »
mnie tez nie dziala, niby ustawilem inny dziwk dla potwierdzenia a i tak jak dostaje potwierdzenie to gra dzwiek smsa

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2008, 11:01:30 »
Settings -> Sounds & Notifications -> Notifications

dzwieki powiadomien typu polaczenie czy sms owszem mozna zmieniac ale nie ma opcji dla potwierdzenia dostarczenia wiadomosci.

bardziej mi chodzi o to ze zmiana dzwieku jest gdzies usadowiona w rejestrze i kwestia lezy po stronie znalezienia odpowiedniego klucza :)

Już jakiś czas temu udało mi się zainstalować SMS Delivery Receipt Fix, działa poprawnie chociaż czasami potrafi wywalić jakiś błąd związany z tmail.exe po przyjściu SMS'a. Ostatnio jednak nie zauważyłem żadnych problemów. Raporty wysłanych SMS'ów działają poprawnie.
Poza tym ten błąd chyba nie powodował nic poza wyświetleniem samego komunikatu  :)

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline balwanekbuli

• 40
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 21, 2008, 13:00:29 »
A ja za instalowałem tego Fixa i w dalszym ciagu mam taki sam dzwiek?
m oze cos źłe zrobiłem

EDIT:
Udało sie trzeba bylo w orgialnym powiadomieniuu sms wyłączyć dzwięk i zostawić tylko te dwa pozostałe co z fixem sie instalowały.

Da sie tylko zmienić aby podpisy pod raportem były po polsku? Bo teraz mam ver. english ;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2008, 13:04:38 wysłana przez balwanekbuli »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 21, 2008, 13:25:40 »
ja tylko dodam ze teraz jak mi potwierdzenie przychodzi to po  kilku sekundach samo sie kasuje :D   i jest tylko napis wiadomosc wyslana i nic wiecej...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2008, 14:18:40 wysłana przez javman »

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 21, 2008, 14:15:33 »
u mnie nadal nie dziala. Zainstalowane poprawnie. Dzwiek smsa ustawiony ten z PLUSA a na potwierdzenie ustawilem inny. I nadal brzeczy ten od smsa i wyskakuje powiadomienie takie jak domyslnie jest w windows mobile 6.

Czy znaczenie ma ze mam rom z PLUSA brandowany CXHL1 ??

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 21, 2008, 14:18:17 »
nie nie to nie ma znaczenia razcej.  instalowales fix'a czy phoneAlarm ? pokombinuj obydwoma programami.

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 21, 2008, 16:03:00 »
Instalowalem ten SMS Delivery Receipt Fix