Pomoc w sprawie bezprzewodowego połaczenia

• 13 Odpowiedzi
  • 1577 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomoc w sprawie bezprzewodowego połaczenia
« dnia: Październik 29, 2008, 15:28:28 »
Witam  w domu korzystam z zasięgu nie zabezpieczonej sieci internetowej na laptopie
A moja omnia pokazuje ze ten same polaczenie jest zakodowane dla czego nie mogę się połaczyć
proszę o pomoc

*

Offline wirszews

• **
  • 144
  • Sprzęt: SGH-i 900 (Omnia)
Odp: Pomoc w sprawie bezprzewodowego połaczenia
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2008, 15:36:51 »
Szczerze powiem ze nie wiem bo na niezabezpieczonej nie testowalem:)

Tak na marginesie to powiem Ci zebys lepiej ją zabezpieczył;) Szybciej CI internet bedzie chodzil hehehee..

Ja uzywam WPA (na liveboxie) omnia ladnie laczy sie nawet dalem filtracje mac adresow. Tobie tez to polecam no chyba że Ci nie przeszkadza jak inni korzystają z Twojej sieci pamietaj tylko że jeśli internet jest na CIebie zarejestrowany to odpowiadasz za to.

A jaki masz komunikat jak chce sie polaczyc? Może jest filtracja mac adresow wlaczona?
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia
2. Siemens C65->Plusfon 401i->SE K800i

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2008, 15:39:38 »
zle mnie zrozumiałeś ja sciagam połaczenie od kogoś z osiedla i z laptopa bez problemu mogę się połaczyć przez połaczenie bezprzewodowe a z omni nie mogę :(

*

Offline wirszews

• **
  • 144
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2008, 15:43:48 »
chyba że tak. A czy tej osobie podawałeś kiedyś adres Mac karty lub ta osoba kazała CI ustawić stały adres IP wew sieci?

Zabezpieczeń połączenia może nie być ale może być filtracja adresów MAC lub konkretny adres IP może się łączyć
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2008, 15:46:35 »
Nic nie ustawiałem  :O

*

Offline wirszews

• **
  • 144
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2008, 15:48:58 »
Nic nie ustawiałem  :O

a jaki masz komunikat?
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 29, 2008, 15:51:00 »
W laptopie korzystam z programu Broadcom  a siec na kopie bezprzewodowa znalazło mi samo

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 29, 2008, 18:49:18 »
W laptopie masz ustawione automatyczne IP czy stale ?

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 29, 2008, 22:06:59 »
powitanie
Perla
mam pytanko do Ciebie, mianowicie korzystam z zabezpieczonej sieci bezprzewodowej i nie moge w pełni korzystać z internetu tzn. czasami otwiera mi główne strony np. wp.pl, interia.pl i dalej nie otwiera już nic więcej,nie mogę zalogować się na pocztę, nie mogę otworzyć żadnego tematu. Czasami bywa też tak,że omnia próbuje otwierać strone i w połowie zatrzymuje niebieski pasek ładowania i na tym koniec. Dodam,że na laptopie wszystko działa bez zarzutu.
Możesz coś poradzić?

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 29, 2008, 22:31:53 »
To mi wyglada na maly sygnal i b. wolny transfer ktory jest po prostu przerywany. Podejdz blizej miejsca w ktorym jest silniejszy sygnal i sprawdz.

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 29, 2008, 22:34:03 »
Nie testowalem, ale jest program wififofum ktory ponoc znaczaco usprawnia dzialanie wifi i wykazywany zasieg...

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 29, 2008, 22:57:56 »
i może coś w tym jest z tym sygnałem...w odległości do 2 m pokazuje na omni pelen zasięg, w odległości 3-4 m 2 kreski a za ścianą już tylko 1 kreske. Tylko,że w każdym miejscu podobnie sprawa się ma z otwieraniem (raczej nie-otwieraniem) stron. Przez gprs jakos to idzie ale też rewelacji nie ma, bywa ,że nie otwiera podstron na stronach głównych i rozpina połączenie.

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 29, 2008, 23:13:24 »
Czy komus dziala WiFiFofum na Omni.
Co zlego dzialania wifi na Omnii, powodem kolejnym moze byc problem z standardem 'g' na AccessPoint - routerze. Byc moze laptop laczy sie w standardzie 'b' i dlatego dziala stabilniej.
Ale tak naprawde diagnoza bedzie trudna bo jesli nie jestes adminem tej sieci to...

*

Offline bialy114@

• 3
  • Sprzęt: i900SAHJ1/SAHJ1 (i900XXHI4)
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 03, 2008, 21:16:08 »
"Czy komus dziala WiFiFofum na Omni."
Zainstalowałem i wywalało mi do Today. Coś się chyba gryzło z systemowymi ustawieniami WiFi.