Jak namierzyć pliki aplikacji/jak je uruchomić???

• 3 Odpowiedzi
  • 1124 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
Jak namierzyć pliki aplikacji/jak je uruchomić???
« dnia: Luty 24, 2009, 20:38:40 »
Witam
Czy wie któryś z szanownych użytkowników jakie pliki odpowiadają za takie aplikacje jak np. Pamięć (to ta aplikacja z menu ustawienia system która pokazuje zajętą pamięć itd) albo która aplikacja lub komenda odpowiada za szybkie przestawienie z myszki na kursory. Chciałbym dodać te skróty do lunchera wktask żeby mieć do nich szybki dostęp. Próbowałem odpalać różne pliki *.exe z folderu Windows ale skutek był taki że jak uśpiłem Omnię i podłączyłem do ładowania to się zawiesiła i spóźniłem się do pracy  :-|
W szukajce nie znalazłem odpowiedzi więc proszę nie odsyłać mnie do niej chyba że komuś się to udało i poda link do konkretnego wątku.

Z góry dzięki za pomoc

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
Odp: Jak namierzyć pliki aplikacji/jak je uruchomić???
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 24, 2009, 21:32:05 »
aplikacja lub komenda odpowiada za szybkie przestawienie z myszki na kursory. Chciałbym dodać te skróty do lunchera wktask żeby mieć do nich szybki dostęp.
Do przełączania funkcji: D-Pad <-> myszka polecam to rozwiązanie

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 24, 2009, 22:23:29 »
scarab wielkie dzięks o coś takiego mi chodziło przydałoby się jeszcze tylko namierzyć co z tą Pamięcią

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2009, 12:20:38 »
Udało mi sie znaleźć rozwiązanie choć trochę mi to zajęło

Za odpalenie każdej standardowej aplikacji/programu z ustawień odpowiada plik w katalogu Windows ctlpnl.exe odpalenie tego pliku samo w sobie nic nie daje. Aby odpalić odpowiednią aplikację/program należy wywołać go z komendą cplmain X (gdzie X zastępuje numer aplikacji) czyli ścieżka do odpalenia tej aplikacji powinna wyglądać tak ctlpnl.exe::cplmain 4 (tu przykład do poszukiwanej przezemnie pamięci). Za pozostałe aplikacje/programy odpowiadają:

zakładka osobiste
1 Blokada
2 Dane właściciela
13 Dzisiaj
9 Dźwięki i powiadomienia
11 Menu
12 Przyciski
20 Telefon

zakładka system
16 Zegary i alarmy
18 Ustawienia regionalne
22 Certyfikaty
24 Raportowanie błędów
25 Ustawienia GPS
27 Szyfrowanie
29 Opinie klientów
30 Menadzer zadań
3 Bateria
4 Pamięć
5 Informacje
7 Ekran
10 Usuń Programy

zakładka połączenia
23 Bluetooth
26 Men. Bezprzew.
19 Połączenia
14 Rejestracja w domenie
15 Transmisja
28 USB do komputera
17 Wifi

Jak zauważyliście skrótów jest 29, a wszystkich programów aplikacji w standardowym romie 48. Co ciekawe 29 w systemie szesnastkowym to właśnie 29. Niestety zauważyłem również że odpalanie liczb w systemie szesnastkowym nie daje rezultatów, nie mogłem też wywołać skrótów 6 i 21

Do niektórych skrótów (nie wszystkich) dodanie po spacji liczby powoduje przeniesienie do odpowiedniej zakładki

Mam nadzieję ze komuś sie to przyda.