Jak manualnie uruchomic internet BEZ odpalania przeglądarki?

• 11 Odpowiedzi
  • 5537 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Patrynio84

• 314
  • Sprzęt: Omnia-->Omnia II-->HTC HD2
Jak manualnie uruchomic internet BEZ odpalania przeglądarki?
« dnia: Grudzień 05, 2008, 14:28:18 »
Mam problem własnie z tym internetem a mianowicie odpalaniem go..wiadomo ze w trakcie odpalania opery lub internet explorer internet w omni sam sie uruchamia tzn jest postep łaczenia i za chwile jestesmy połaczeni poprzez EDGE lub jesli jest dostepny to 3G..ale majac np inne aplikacje jak skype czy gg i chcac z nich korzystac na omni musze za kazdym razem gdy chce to zrobic odpalic najpierw przegladarke zeby telefon zainicjował łączenie sie z internetem poniewaz sama aplikacja tego nie robi...czy jest jakis sposób aby połaczyc sie z internetem BEZ odpalania przegladarki?

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
Odp: Jak manualnie uruchomic internet BEZ odpalania przeglądarki?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 05, 2008, 15:59:35 »
mobile gg moze samo zmusic omnie do polaczenia. Czyli odpalasz mobile gadu 2 i masz polaczenie. Nie wiem jak skype bo nie uzywam.pozdrawiam.
Napisane: Grudzień 05, 2008, 15:58:16
oczywiscie w mobile gadu trzeba ustawic to w opcjach.

*

Offline jr

• 449
  • Sprzęt: HTC Wizard / i780 PXIHH5 96dpi / ZTE BLADE
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 05, 2008, 18:24:43 »
Albo możesz użyć aplikacji DataConnect- połącz, DataDisconnect- rozłącz (lub czerwona słuchawka przez 3 sek)

*

Offline Elmak

• **
  • 126
  • Sprzęt: Iphone 3G, HTC TP2, LG swift, Samsung galaxy tab
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 05, 2008, 20:39:43 »
Tak jak przedmówca pisał popatrz w opcje tych programów a nie wymyślaj ze same nie chcą się łączyć z netem miałem mobile gg i łączy się parlingo łączy się wiec wydaje mi się ze skejp tez się połączy i nie trzeba używać jakiś dziwnych aplikacji.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 05, 2008, 23:39:10 »
Nie wszystkie aplikacje potrafią same połączyć się z internetem. Czasem połączenie musi być już nawiązane żeby mogły korzystać z zasobów sieci i wtedy jak najbardziej należy je włączyć ręcznie.

Bez użycia żadnych dodatkowych aplikacji trzeba się troszkę naklikać, ale da się: Menu Start -> Settings -> zakładka Connections -> Connections -> zakładka Tasks -> Manage existing connections -> przytrzymać rysik na nazwie połączenia, które chce się włączyć i wybrać z menu kontekstowego: Connect.

Oczywiście to tylko jedna z metod nawiązania połączenia. Z wykorzystaniem innych aplikacyjek jest ich całe mnóstwo.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Patrynio84

• 314
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 05, 2008, 23:44:50 »
ja mam polkie menu i chodz znam angielski to nie moge tam odnalezc takiej sciezki;/

*

Offline KrystianD

• 28
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 06, 2008, 01:11:48 »
Nie wiem na ile znasz angielski, więc:

Menu Start -> Ustawienia -> zakładka Połączenia -> Połączenia -> zakładka Zadania -> Zarządzaj istniejącymi połączeniami (My Internet) -> przytrzymać rysik na nazwie połączenia, które chce się włączyć i wybrać z menu kontekstowego: Połącz.
Sagem RC715 -> Alcatel OT 311 -> Siemens SL45i -> Nokia 6260 -> Mio A701 -> Omnia -> HTC HD2

GGWatcher - śledź swoich znajomych na GG!

*

Offline Patrynio84

• 314
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 06, 2008, 01:15:10 »
angieslki znam bardz odobrze ale mój trop urywa sie w ''Zarządzaj istniejącymi połączeniami '' poniewaz ie reaguje na naciskanie bo pisze ze to połaczenie zostało skonfigurowane z góry i nie mozna go zmienic''.

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 06, 2008, 09:08:34 »
W najnowszym WKtask jest taka opca w launch'erze. Connect/Disconnect i tyle, u mnie swietnie spelnia swoja funkcje :ok:

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 06, 2008, 11:54:15 »
W najnowszym WKtask jest taka opca w launch'erze. Connect/Disconnect i tyle, u mnie swietnie spelnia swoja funkcje :ok:
W HomeScreen++ też jest taka opcja dla każdwszystkich rodzajów połączeń internetowych.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 06, 2008, 22:30:28 »
angieslki znam bardz odobrze ale mój trop urywa sie w ''Zarządzaj istniejącymi połączeniami '' poniewaz ie reaguje na naciskanie bo pisze ze to połaczenie zostało skonfigurowane z góry i nie mozna go zmienic''.

Nie spotkałem się z takim komunikatem. Spróbuj powiedzieć coś więcej na temat konfiguracji twojego połączenia, oraz czy na pewno robiłeś dokładnie tak jak proponowali koledzy. Może coś wymyślimy. :)

*

Offline Patrynio84

• 314
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 07, 2008, 11:26:50 »
Problem rozwiązany,w ustawieniach mozna było ustawic zeby łaczył sie automatycznie..dopiero to dostrzegłem(ale ze mnie bystrzak:D) ale pomimo tego nie łaczył sie na starcie aplikacji,hard reset,i ponowna instalka pomogły:) Dziekuje wszystkim za pomoc.