Jak chronic obiektyw w omnii?

• 6 Odpowiedzi
  • 1363 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak chronic obiektyw w omnii?
« dnia: Październik 24, 2008, 09:55:50 »
Ma ktos jakis dobry patent na ochrone obiektywu w omnii (oczywiscie nie chodzi mi o futeral na caly telefon).

Ja nakleilem kawalek poliweglanu na samo oczko aparatu i niestety nie mozna wtedy robic zdjec z lampa... Wychodza cale biale.

Czekam na jakies dobre pomysly  :D

*

Offline Olik

• **
  • 142
Odp: Jak chronic obiektyw w omnii?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 24, 2008, 10:29:52 »
To naklej na sam obiektyw... Po za tym to glupi pomysl bo "szkielko" obiektywu aparatu jest wzmacniane i przy normalnym uzytkowaniu nic ci sie z telefonem nie stanie

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2008, 10:31:24 »
wlasnie nakleilem na sam obiektyw i to jest troche dziwne...

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 24, 2008, 10:33:50 »
nie zgodze sie ze nic sie nie stanie.w moim mio a701 po roku uzytkowania w koncu szkielko sie zarysowalo/zmatowalo.i ma to wplyw na czytelnosc zdjecia.

*

Offline wwlsqad

• *
  • 70
    • WWLSQAD
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 24, 2008, 15:31:03 »
nie zgodze sie ze nic sie nie stanie.w moim mio a701 po roku uzytkowania w koncu szkielko sie zarysowalo/zmatowalo.i ma to wplyw na czytelnosc zdjecia.

Kolega " Olik " ma racje zarówno wyświetlacz jak i obiektyw aparatu jest wzmacniany i przy normalnym urzytkowaniu fona nic zlego sie nie stanie chyba ze bedziemy szorowac go jakaś scierką .

Nikt nie mówił że w mio a701 jest wzmacniane szkło przeciwko zarysowaniom i.t.p w moim mio p550 nawet od rysika w mniejscu przycisku "X" po 2 miesiącach zrobił się matowy ekran wiec mio a samsung to jest jakaś różnica
Simens S6 Power > Nokia 5210 > Nokia 3110> Simens SX1 > SE k700i > Nokia N70 > Nokia 5310 > SE k800i > Samsung Omnia (ROM:CXHI3>SAHH1>SAHH3>DXHJ1>DXHL3>DXAI5>SAIC3)

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 24, 2008, 19:14:47 »
Witam, do swojedo telefonu kupiłem crystal etui. Obiektyw jest o 2-3mm poniżej obudowy. I nakleiłem kawałek folii dotykowej. Nie widzę różnic w zdjęciach. Pozdr.Domino67.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 24, 2008, 19:39:23 »

<...CUT...>
Nikt nie mówił że w mio a701 jest wzmacniane szkło przeciwko zarysowaniom i.t.p w moim mio p550 nawet od rysika w mniejscu przycisku "X" po 2 miesiącach zrobił się matowy ekran wiec mio a samsung to jest jakaś różnica
A widzisz ... Zawsze miło dowiedzieć się czegoś nowego :) Moje doświadczenia z MIO podpowiadały mi że nie trzeba było jeździć papierem ściernym a starczyło odkładanie telefonu na stół. Ale skoro mówisz że omnia ma wzmocnienie szkła to potwierdza tylko trafność mojego wyboru ;)
pozdrawiam