jak "częściowo wyłączyć" czujnik ruchu

• 10 Odpowiedzi
  • 4211 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jak "częściowo wyłączyć" czujnik ruchu
« dnia: Listopad 04, 2008, 21:23:57 »
Witam,

wkurza mnie strasznie czujnik ruchu, tzn fakt ze mi ekran sie przewraca na poziome-pionowe.. natomiast z drugiej strony opcja ta bardzo mi sie przydaje w s2p (odtwarzacz muzyki 'symulujacy' nowego ipoda)..
moge jakos 'wylaczyc' czujnik ruchu na wszystkie aplikacjie poza ta jedna ?

Pozdrawiam

*

Offline Bio

• **
  • 142
Odp: jak "częściowo wyłączyć" czujnik ruchu
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 04, 2008, 21:29:45 »
Settings> (System) Motion sensor > zaznacz "manual" i już sie nie będzie obracał ekran jak przechylisz omnie

*

forester

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2008, 21:37:39 »
Niestety na razie nie ma takiej opcji wyboru.
Czy nie wymagasz zbyt wiele od naszej Omni?
Jeżeli chodzi o SPB to możesz korzystać ze skrótu na górnym pasku ostatnio używanych programów z opcją zmiany położenia wyświetlacza.

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
  • Sprzęt: Omnia, desire z, galaxy s 2, xperia t
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2008, 21:41:51 »
Przypisz sobie obracanie pod jakiś klawisz (ja tak mam) i wyłącz automatyczne.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 04, 2008, 21:43:14 »
juz mowie dokladniej o co mi chodzi :)

nie chce zeby mi sie monitor 'obracal' Z WYJATKIEM gdy jestem w tym programie.. poniewaz wraz z obrotem moge latwo przekoczyc z 'widoku kawalka' na 'widok wszystkich albumow' - swietna opcja.. natomiast w innych przypadkach denerwuje mnie opcja obracania sie ekranu :)

czyli nie moge jakos 'magicznie' zdefiniowac ze dla danego programu dziala czujnik ruchu - i tylko dla tego programu ?

@szycha co do przypisywania przyciskow, jak np przypisac pod 'przytrzymanie klawisza odloz schuwalke' co innego niz 'zablokuj' ?

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
  • Sprzęt: Omnia, desire z, galaxy s 2, xperia t
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 04, 2008, 21:55:06 »
@szycha co do przypisywania przyciskow, jak np przypisac pod 'przytrzymanie klawisza odloz schuwalke' co innego niz 'zablokuj' ?

Jeśli nie jakimś magicznym programem to się nie da. Sam poszukuje czegoś dobrego do mapowania klawiszy. Ja przypisałem pod "menu" czy jak to się tam zwie (górny przycisk po prawej) i jest świetnie.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 04, 2008, 21:58:35 »
juz mowie dokladniej o co mi chodzi :)

nie chce zeby mi sie monitor 'obracal' Z WYJATKIEM gdy jestem w tym programie.. poniewaz wraz z obrotem moge latwo przekoczyc z 'widoku kawalka' na 'widok wszystkich albumow' - swietna opcja.. natomiast w innych przypadkach denerwuje mnie opcja obracania sie ekranu :)

czyli nie moge jakos 'magicznie' zdefiniowac ze dla danego programu dziala czujnik ruchu - i tylko dla tego programu ?

z tego co pamiętam to mortscript posiadał chyba takie przykłady

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 04, 2008, 22:12:25 »
AE button plus a jesli nie uda sie nim sproboj keyswopw key swop mozesz zmienic softkeye a wiec te na ekranie ale moze uda sie tam zrobic takie cos bo mozna tworzyc wlasnei skroty.. tylko nie wiem jak nazwywa sie aplikacja ktora obraca ekran aby ja dodac jako nowy skrot
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 05, 2008, 13:17:08 »
AE button plus a jesli nie uda sie nim sproboj keyswopw key swop mozesz zmienic softkeye a wiec te na ekranie ale moze uda sie tam zrobic takie cos bo mozna tworzyc wlasnei skroty.. tylko nie wiem jak nazwywa sie aplikacja ktora obraca ekran aby ja dodac jako nowy skrot

Tak jak juz ci napisano. Przypisz pod klawisz. To byla jedna z pierwszych rzeczy ktora zrobilem. Akcelerometr to poroniony pomysl. Wystaczylo ze gwaltowniej reka ruszylem i juz przeskakiwal. To samo w iphon'ie. Tyle ze tam nie ma opcji recznego przelaczania :).

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 05, 2008, 15:42:16 »
jeżeli jesteś w widoku pionowym pyknij dwa razy w pasek z wykonawca i z tytułem, a niebedzie ci potrzebny obrót ekranu