internet przez activesync

• 2 Odpowiedzi
  • 805 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline valdman

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
internet przez activesync
« dnia: Grudzień 15, 2008, 01:00:21 »
potrzebuję pomocy z przeglądaniem internetu po podłączeniu omni do komp. z wł. active sync 4.5

Wydaje mi się, że wcześniej można było przeglądać internet przez operę przy takim podłączeniu.
właśnie sprawdzałem i okazuje się, że muszę ręcznie wskazać operze połączenie "praca" by tak internet działał.
jak wybiorę automatycznie to zmienia się samo na "internet" i nie może się połączyć.
Czy jest możliwość tak to skonfigurować by omnia sama wykrywała internet i bym nie musiał przełączać ręcznie "praca" lub "internet"
stosuję prg "nodata" by tel. sam się nie podł. do interetu.

ps. wiem, że można podł. omnie przez BT lub wifi by był inter. lecz w tym momencie potrzebuję przez kabel.

z góry dziękuję za wszelką pomoc
g500 > wizard > iphone 2g > i780 > htc touch > htc diamond > omnia > iphone 3g > Hero > HD2

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
Odp: internet przez activesync
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2008, 01:03:55 »
Opera -> Ustawienia -> Połączenia -> Automatycznie wykryj.
Menu głowne -> ustawienia -> Połączenie -> Połączenie przeglądarki -> Automatycznie wykryj ustawienia.

Nie mam więcej pomysłów ;P
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline valdman

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: internet przez activesync
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2008, 01:09:29 »
dzięki @LuzZz

dla potomnych jeśli im by to nie działało tak jak napisałem, to należy w active sync w ustawieniach połączenia zmienić "ten komputer jest podłączony do" z automatycznie na  internet
g500 > wizard > iphone 2g > i780 > htc touch > htc diamond > omnia > iphone 3g > Hero > HD2