Witam, przeszukalem watek i nie zetknalem sie z podobnym problemem. Wiec postaram sie go opisac jaknajbardziej szczegolowo.
Telefon jest kupiony w plusie, podczas pobytu zagranica korzystalem z dostepu do internetu za pomoca transmisji gprs i kilku hot spotow. Dzialao jak zawsze ok ale...
No wlasnie po powrocie okazalo sie ze operator z jakiego korzytsalem w roamingu wycial wszystkie ustawienia wgrane przez plusa.
Probowalem zestawiac te polaczenie recznie, poprzez wgranie tego domyslnego oprogramowania ze strony plusa (soft przez sms) ale niestety bez skutecznie w
ustawieniach -> poleczenia-> polaczenia -> zarzadzanie istniejacymi polaczeniami - > w zakladce ogolne/ modem wszystko jest puste.
Probojac zestawic polaczenie recznie okazuje sie ze polaczenia wgrane przez plusa istnieja (nie przyjmuje mi nadawanych nazw polaczen twierdzac ze takie juz istnieja) - jednak ja ich nie moge odnalezc.
dzwonilem do operatora na help desku Pan zrobil wielkie zdziwienie, na hlep desku 601101101 bylo podobnie a ja jestem w kropce.
Co mi z telefonu bez internetu.
Wczesniej korzystajac z innych narzedzi taka sytuacja nigdy nie miala miejsca wiec oprocz podejrzen operatora roamingu i jego ustawien dopuszczam takze jakiegos robaka co wszedl i nie chce wyjsc.
Bardzo prosze o sugestie co robic aby sprawdzic czy w telefonie nic nie siedzi i w jaki sposob mozna zestawic polaczenie z internetem po gprs?