ROM - to kompletny system, wraz ze sterownikami i preinstalowanymi aplikacjami. Nie ma innego sposobu na "zainstalowanie" systemu Windows Mobile, niż poprzez wgranie ROMU. Starszy ROM możesz wgrać, ale jak niektórzy piszą mogą być problemy ze starszą wesją romu radia, dlatego w takim przypadku dobrze flashować z użyciem GrandPrixa bez części radia.
Na dołączonej płycie nie dostałeś Windows Mobile, a tylko ActiveSync - program MS do synchronizowania PPC z systemem Windows XP, a raczej z outlookiem, oraz do prostego zarządzania telefonem: kopiowanie plików, prosty backup.
Hard Reset przywraca ci "dziewiczy" system, bez żadnych Twoich ustawień i danych.
Aby po HR odzyskać swoje dane możesz zrobić backup, ale:
- przy flashowaniu tym samym ROMem, lub po HR możesz odzyskać cały backup: dane PIM, emaile, SMS, zainstalowane aplikacje, zmiany w rejestrze, itd
- przy flashowaniu innym ROMem (czy to nowszym czy starszym) nie zaleca się przywracać pełnego backupu, wyłącznie dane PIM, SMS i emaile. Pozostałe dane (zainstalowane aplikacje itd) mogą się okazać problemem, np. inny schemat rejestru w nowym ROMie i nieprawidłowe wpisy z przywróconych aplikacji. W takim wypadku, aplikacje powinno się zainstalować ponownie tak jak własne zmiany rejestru.
Pełny backup możesz zrobić specjalnymi aplikacjami, np: SPB Backup, Resco - pogoogluj jest tego trochę. Do backupu danych PIM możesz użyć PIM Backup.
A tak ogólnie, radzę poczytać inne działy FORUM: np: Pocket PC - ogólnie - większość Twoich problemów, jest tam świetnie wyjaśniona
Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Jak coś pokręciłem to proszę mnie poprawić bez "krempacji"
Edit: Tak długo pisałem, że
tomsiw Ci już trochę pomógł