ile laduje sie OMNIA

• 10 Odpowiedzi
  • 2941 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
ile laduje sie OMNIA
« dnia: Październik 23, 2008, 23:07:01 »
Moja Omnia laduje sie na na oryginalnej ladowarce ze stanu 20% /dane z SPBShell/ do zielonego koloru diody wlacz/wylacz w czasie 3godz.15min...czy to troche nie za dlugo???

*

Offline Olik

• **
  • 142
Odp: ile laduje sie OMNIA
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 24, 2008, 00:31:33 »
W sumie to nie dziwne ze dlugo sie laduje bo ladowarka z samsunga ma 0,15 Amper. Owszem mozesz kupic ladowarki 1 Amper gdzie telefon powinien ci sie ladowac w godzine ale bateria po takim szybkim ladowaniu zawsze bedzie niepelna... Tutaj Samsung ustepuje Noki gdyz wprowadza ona ladowarki 1,2Amper gdzie ladowanie zajmuje 30min... Najlepszym sposobem dla ciebie bedzie podlanczanie telefonu na noc. Ty spisz a telefon sie laduje i od rana masz baterie gotowa do dzialania caly dzien...

*

Offline Rynkov

• **
  • 159
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2008, 09:38:07 »
To jest jedna z wiekszych wad omni.3 godziny ladowania ,szybciej sie Toyote Prius naladuje:P Do tego USB bez mozliwosci naladowania.Troche to uciazliwe w codziennym uzytkowaniu.

*

Offline Olik

• **
  • 142
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 24, 2008, 10:27:31 »
Owszem bateria sie laduje po podlaczeniu przez USB ale nie naladujesz jej na max... Bycmoze powstanie kiedys lepszy nastepca Omni ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 24, 2008, 13:06:26 »
W sumie to nie dziwne ze dlugo sie laduje bo ladowarka z samsunga ma 0,15 Amper.

Ładowarka sieciowa Samsunga ma 0,7 A na wyjściu. Gdyby miała 0,15 A to byś ładował Omnie z 10 godzin....:)

*

Offline Olik

• **
  • 142
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 24, 2008, 21:48:07 »
A widzisz... To czemu Samsung wprowadza w blad i pisze takie wartosci na ladowarce?

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 25, 2008, 08:47:42 »
Nie prawda jest ze z gniazda USB nie da sie naladowac na 100%, trwa to nieco dluzej ale naladowac sie da. Chyba ze masz obciazone gniazda USB innym sprzetem. Ja uzywam Omni podlaczonej podczas pracy do PC, przy okazji synchronizujac dane przez AS, kontakty, zadania, kalendarz i ciagu tyg ladowarki sieciowej nie uzywam

*

Offline marsden

• *
  • 95
  • Sprzęt: [SPV M3000, Samsung i900 Omnia] Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 25, 2008, 19:14:43 »
Hi, hi
Nie wyłączyłem TomToma poprzez menu tylko kliknąłem w TaskManagera i dałem Close All i paskud nie zamknął mi GPSa, co spowodowało rozładowanie Omnii do zera - nie uruchamiała się w ogóle.
Wsiadłem do samochodu, podpiąłem pod ładowarkę i po 15 min. jazdy mam naładowaną baterię w 60% !!! W domu podpinam pod łaowarkę sieciową i zielona dioda zapala się po godzinie.
To chyba nie jest źle i pewnie znów wszystko zależy od romu  :wink:

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 25, 2008, 19:31:04 »
Hi, hi
Nie wyłączyłem TomToma poprzez menu tylko kliknąłem w TaskManagera i dałem Close All i paskud nie zamknął mi GPSa, co spowodowało rozładowanie Omnii do zera - nie uruchamiała się w ogóle.
Wsiadłem do samochodu, podpiąłem pod ładowarkę i po 15 min. jazdy mam naładowaną baterię w 60% !!! W domu podpinam pod łaowarkę sieciową i zielona dioda zapala się po godzinie.
To chyba nie jest źle i pewnie znów wszystko zależy od romu  :wink:
Marsden napisz jaki masz rom
Ja mam ...I1 i oryginalna sieciowa nieco ponad 3 godz, oryginalna samochodowa okolo 2 a przez USB w dwu roznych lapkach /VAIO i MSI/ jeszcze mi sie nie udalo naladowac do zielonego koloru. Pisze <okolo> bo to sa ladowania od stanu okolo 20%. A nawiasem moja OMNIA na Shelu podaje procenty 100-80-60-50-40-i pomaranczowe 20%, natomiast na tym samy Shelu FS N560 podawal co 1%

*

Offline marsden

• *
  • 95
  • Sprzęt: [SPV M3000, Samsung i900 Omnia] Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 25, 2008, 19:45:24 »
Marsden napisz jaki masz rom
DXHG2
sieciowa oryginał, samochodowa taniocha no-name

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 26, 2008, 06:32:29 »
Jesli 'startujesz' z 20% z ladowaniem OMNII z gniazda USB to prawdopodobnie nie dojdzie do 100%. Powodem jest duzy prad ladowania i spadek napiecia < 4.5V na gniezdzie USB.
Drugie ze (prawdopodobnie )zadziala uklad odcinajacy ze wzgledu na temperature baterii i czas ladowania.
Ja laduje z USB rozpoczynajac orientacyjnie z 70-80% i jest ok.
Tym którzy ładują od 10-20 % , moge polecic spróbowanie przerwania ładowania po 3 godz i po ostygnieciu akumulatora kontynowanie ładowania z USB. Warunek : przyzwoita wydajnosc gniazda USB. Nawet pod koniec pobór pradu wynosi
ok 0,35 A i wtedy na sprawnym gniezdzie jest ok 4,8 V. To gwarantuje doładowanie do 100 %.
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2008, 10:02:48 wysłana przez perla »