Witam!
Miałem wgraną Auto Mape 5, iGO 8 i wszystko śmigało i to bystro, do momentu az mnie kidiabeł podkusil i połaszczyłem sie na tom tom pod omnia. Zainstalowalem GPSGate 2.6. GPSGate był po angielsku zas instrukcja zawierała opis do programu w jezyku polskim.
Jednym słowem strasznie namieszałem w tym programie, po czym go usunąłem gdyz Auto Mapa 5 nie widziala zadnej satelity, iGO8 tak samo.
Kiedy odinstalowałem owy GPSGate nastapil restart i przy uruchomieniu komunikat iformujacy ze nie mozna uruchomic GPSGate gdyz ''GPSGateCC'' został usuniety. Podłączylem PPC przez ActiveSync i (bezmyślnie) pousuwałem szczątki programu GPSGate recznie i byc moze pliki ktore odpowiadaja za dzialanie i porty com potrzebne do pracy modułu GPS. I tu sie zaczely schody i to strome...
Auto Mapa 5 krzyczala ze nie widzi odbiornika GPS, zas iGO8 nie mogl go automatycznie odnalezc i pokazywal przekreslona na czerwono satelite. Wtedy w desperacji ponownioe zainstalowalem GPSGate (ten sam) i probowalem odwrocic zmiany ale bez skutku... GPSGate widzi juz tylko dla hardware com 5 (a z tego co wyczytalem na forach odbiornik potrzebuje portu com 9)....
Dodam jeszcze ze w ustawieniach systemowych ''Zewnetrzny GPS'' w programy ustawiany jest nadal port programu GPS com7, w sprzecie com9 i predkosc 115200, i w dostepie zaznaczona opcja automatycznego zarzadzania GPS.
Czy w tym wypadku HARD RESET pomoże?

?
HELP!!!
edit copymaker: ten sam problem poruszałeś już na forum omni.... nie pisz tego samego w różnych wątkach....w jednym wystarczy, zwłaszcza, że już tam dostałeś odpowiedź...