Witam

Jestem od niedawna posiadaczem zuoooomni i muszę przyznać, że są problemy z gps, ale znalazłem przyczyne, pomógł mi kumpel w tym

Otóż: Na radiu saic1/saic2 miała problemy z łapaniem fixa, na org. romie od plusa jeszcze łapał, a wgrałem nie brandowany, org. rom od samsunga i... dupa brzyko pisząc. Kumpel mi doradził, żebym zmienił radio na saic3, znalazłem ten rom:
http://www.omniamobile.pl/aplikacje/nowy-rom-saic3/ - od wgrania tego romu i zmiany radia jednocześnie, gps łapie fixa na zimno w ok. minutę. Co do ustawień: W "ustawienia gps", w zakładce "programy" mam com3, w "sprzęt" com9 z szybkością 4800 no i automatyczne zarządzanie systemem gps zaznaczone. W "rozszerzonym gps" mam wyłączoną funkcje xtra, no i najważniejsze: Trzeba mieć włączony moduł komunikacyjny (gsm, bt czy wifi - chodzi oto, żeby nie była w trybie kompletnie off - samolotowym). Automapa 5.3 śmiga, autopilot 7.x też śmiga

Wszystko po zmianie radia, taka ciekawostka: W automapie mam częstotliwość odczytu portu gps ustawioną na 0.2 sekundy (5 hz) i płynnie działa bez żadnych problemów.