Witam!
Mam dość spory problem z GPS w mojej Omni i900

Boje sie ze sprawa skonczy sie w serwisie, jest to dla mnie klopot gdyz telefon jest z Krakowa, a aj jestem spod Warszawy...
Miałem wgraną Auto Mape 5, iGO 8 i wszystko śmigało i to bystro, do momentu az mnie kidiabeł podkusil i połaszczyłem sie na tom tom pod omnia. Zainstalowalem GPSGate 2.6. GPSGate był po angielsku zas instrukcja zawierała opis do programu w jezyku polskim.
Jednym słowem strasznie namieszałem w tym programie, po czym go usunąłem gdyz Auto Mapa 5 nie widziala zadnej satelity, iGO8 tak samo.
Kiedy odinstalowałem owy GPSGate nastapil restart i przy uruchomieniu komunikat iformujacy ze nie mozna uruchomic GPSGate gdyz ''GPSGateCC'' został usuniety. Podłączylem PPC przez ActiveSync i (bezmyślnie) pousuwałem szczątki programu GPSGate recznie i byc moze pliki ktore odpowiadaja za dzialanie i porty com potrzebne do pracy modułu GPS. I tu sie zaczely schody i to strome...

Auto Mapa 5 krzyczala ze nie widzi odbiornika GPS, zas iGO8 nie mogl go automatycznie odnalezc i pokazywal przekreslona na czerwono satelite. Wtedy w desperacji ponownioe zainstalowalem GPSGate (ten sam) i probowalem odwrocic zmiany ale bez skutku...

GPSGate widzi juz tylko dla hardware com 5 (a z tego co wyczytalem na forach odbiornik potrzebuje portu com 9)....

Dodam jeszcze ze w ustawieniach systemowych ''Zewnetrzny GPS'' w programy ustawiany jest nadal port programu GPS com7, w sprzecie com9 i predkosc 115200, i w dostepie zaznaczona opcja automatycznego zarzadzania GPS.
Co mam robić

?? Czy moze istnieja jakies sterowniki gps ktore moglbym dograc zeby odzyskac wczesniej usuniete pliki systemowe??? Czy jestem skazany na serwis???
HELP!!!!!

nie rozmawiamy na forum o pirackim oprogramowaniu
nie nadużywaj emotek - regulamin
(marcinl)