Google Maps - mapy zapisane w pamięci?

• 8 Odpowiedzi
  • 2219 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Google Maps - mapy zapisane w pamięci?
« dnia: Listopad 17, 2008, 19:02:54 »
Witam,
Jako, że poszukiwania odpowiedzi w internecie na moje pytanie skończyły się bez wyników, to zapytam tutaj.

Czy jest możliwe, aby ściągnąć mapy Google Maps bezpośrednio na pamięć telefonu, aby nie trzeba było łączyć się z netem w trakcie ich używania?

Odp: Google Maps - mapy zapisane w pamięci?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2008, 19:05:55 »
Witam,
Jako, że poszukiwania odpowiedzi w internecie na moje pytanie skończyły się bez wyników, to zapytam tutaj.

Czy jest możliwe, aby ściągnąć mapy Google Maps bezpośrednio na pamięć telefonu, aby nie trzeba było łączyć się z netem w trakcie ich używania?

świetne pytanie :P przyłączam się do przedmówcy :D

*

Offline tjank

• *
  • 82
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2008, 23:57:53 »
A google navigator ?

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2008, 00:59:25 »
nawet fajne, szkoda że kosztuje prawie 60$.
w porównaniu do Google Maps nie wyswietla nazw ulic, przynajmniej nie znalazlem takiej opcji.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 24, 2008, 20:59:23 »
to jak, da się? bo srednio mi się widzi siedzenie w domu przy routerze wifi i przewijanie paluchem po calej Polsce.. :/ Dla nokia maps zrobili nokia map loader, wiec ja szukam czegos dzialajacego na tej samej zasadzie..

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 25, 2008, 20:59:01 »
Albo czy jest moze jakas inna darmowa "omniowa" aplikacja z mapami przynajmniej polski i korzystająca z GPS?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2008, 21:13:10 wysłana przez Xender »

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 13, 2009, 20:07:05 »
A ja bym chciał zrobić taki myk ale pewnie mi sie nie uda.
Google maps w omni cache mają na moim urządzeniu i tylko 2 MB a ja bym chciał ten cache na mojej pamięci i 1 GB powiedzcie mi czy da się to zrobić :) ? szukałem jakiegoś pliku ini albo wpisu w rejestrze ale wychodzi na to, że to tylko moje marzenie :P Może komuś się uda :) ?
Dało by to nam oczywiście mapki z Google maps w offline swoją drogą może jest inny sposób ? Czytałem gdzieś, że na I-Shita robili coś, że 1,4 GB mapka zajmowała całej polski do 4 przybliżenia :P ale ja bym wolał tylko miejsc które sobie sam wybiorę podczas wizyty online :)

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 13, 2009, 20:09:54 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=115897.0

Zaprzyjaźnij się z szukajką ;)

Dodatkowo jeszcze jeden wątek również na temat Google Maps w Omni: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=114676.0
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 13, 2009, 22:04:44 »
ok tylko myslalem ze mozna by rozwiazac to bez instalowania kolejnej aplikacji :)