Etui Krusell

• 8 Odpowiedzi
  • 1119 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dycha

• 12
Etui Krusell
« dnia: Luty 13, 2009, 21:48:19 »
Witam
Mam pytanie do posiadaczy etui Flex firmy Krusell.
http://www.allegro.pl/item547996994_etui_krusell_flex_samsung_sgh_i900_omnia_sch_i910.html
Jak mocowana jest Omnia w tym etui? Chodzi mi o to czy telefon jest tylko luźno wsunięty i jedyne co go przytrzymuje to klapka. Czy po wypięciu tej klapki telefon może się wysunąć? Zastanawiam się też jak reguluje się kąt dołączonego klipsu. Ciekawy jestem jak w ogóle oceniacie to etui.
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.

*

Offline anias

• **
  • 102
Odp: Etui Krusell
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 13, 2009, 21:57:09 »
Posiadam to etui i jestem bardzo zadowolona.
Omnia siedzi tam na wcisk, małe szanse aby wyślizgnęła się.
Doskonale wykonane wszystkie wycięcia pod obiektywy, klawisze, porty...
Nie noszę na klipsie to się nie wypowiem.
Eleganckie, skórzane etui - cóż więcej dla kobiety potrzebne :mrgreen:.

AniaS

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 14, 2009, 23:00:32 »
ja zdecydowałem się na kaburkę, niewyobrażam sobie rozmowy przez telefon z tym etuii. Takie etui posiadam przy Pocket Loox N560, ma prawie dwa lata i wygląda nadal jak nowe :D. Jeżeli Ci odpowiada to śmiało kupuj.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 15, 2009, 00:49:16 »
bardzo fajne etui sam je kupiłem ale używałem zaledwie dwa razy,jak dla mnie nie odpowiada mi bo ogólnie jest duże a w pracy którą wykonuję przeszkadza,mogę odsprzedać za połowę ceny.

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 15, 2009, 10:55:03 »
Ja również używam tego etui.
Jestem fanem Krusella i zawsze używam tych akcesoriów.
Omnia "siedzi" w nim bardzo dobrze i sama nie wypadnie. Wewnątrz etui są wszyte takie specjalne elementy antypoślizgowe dzięki którym dodatkowo trzymany jest tel od środka. A cała reszta to majstersztyk i wszystko ma swoje miejsce.
Klips: Jak wepniesz go sobie np w pasek, to można przekręcać cały telefon co 45 stopni. Ja osobiście używam innego klipsu z innego etui, ponieważ tamten jest mniejszy i znacznie poręczniejszy ale nie pozwala na taki obrót.
Generalnie nie raz PDA wypadli mi z ręki lub kieszeni na beton lub asfalt - uważam, że dzięki temu, ze był w krusellu nic się nie stało ani PDA ani na Krusellu nie zostało żadnych śladów.
Dla mnie w Krusellu najważniejsze jest to, ze jest to szyty ręcznie dokładnie na miarę futerał z bardzodobrej skóry. Dzięki temu, w samochodzie wpinam PDA w uchwyt bez potrzeby wyciagania go z etui. Poza tym, Krusell daje na swoje akcesoria dożywotnią gwarancję. Ostatnio jeden z moich kolegów z pracy to przetestował - połamał mu się w tym etui ten plastikowy patent łączący "klapkę" z pozostałą częścią - etui zostało wymienione w całości na zupełnie nowe.
Najlepiej te skóry wyglądają jak już jakiś czas są uzuwane - wówczas miękną, dostają innego połysku - generalnie zaczynaja być bardziej przyjazne ;)
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2009, 13:00:45 »
bardzo fajne etui sam je kupiłem ale używałem zaledwie dwa razy,jak dla mnie nie odpowiada mi bo ogólnie jest duże a w pracy którą wykonuję przeszkadza,mogę odsprzedać za połowę ceny.

Byłbym zainteresowany, sprawdź proszę PW

pozdrawiam

*

Offline Dycha

• 12
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 18, 2009, 16:40:33 »
Witam
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Przyznam że coraz bardziej przekonuję się do zakupu tego etui. Jak na razie noszę omnie w kaburze ale zdarzyło mi się że w czasie wyciągania telefon wyśliznął mi się z ręki, oraz że kabura wypięła się z paska.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 18, 2009, 19:06:38 »

Wiecie co... kuupiłem sobie etui takie wsuwane na omnie zaraz po jej zakupie. Jednoczesnie zalozylem na tym i przod folie poliweglanowa (zakup 4 miesiace temu). Po 3 miechach oderwalem poliweglan i zalozylem brando (oderwalem i z tylu i z przodu). Takze w chwili obecnej mam na telefonie jedynie folie na wyswietlacz .... Etui od zakupu praktycznie wogole nie uzywalem .... Z tym, ze staram sie nie nosic telefonu w kieszenie z innymi przedmiotami ktore moga go porysowac....

Jaki jest morał tej historii? Ano taki, ze telefon jest jak nowy. Zero jakichkolwiek sladow uzytkowania po 4 miesiacach. Takze moje zdanie jest takie, ze etui to przerost formy nad trescia ....

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 19, 2009, 17:20:23 »
Witam,tak jak już pisałem wcześniej to bardzo fajne etui choć wcale go praktycznie nie używałem,ale kupiłem również takie
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=560554887
i jest naprawdę dobre.