jeśli chodzi o wgranie nowego softu, w poście dotyczącym tego tematu wymagany jest win XP, mam 3 komputery, na każdym Vista w różnych odmianach, po drugie, telefon kupiony jest niezależnie od operatorów sieci komórkowych, jednakże wgranie nowego softu powoduje utratę gwarancji, ponieważ jest to telefon firmowy nie bardzo mogę sobie pozwolić na takie rozwiązanie, jednak pozostawię to w arsenale jako wyjście ostateczne.
Co do braku pamięci, po resesecie cała pamięć została wyczyszczona, pamięć wewnętrzna na 115.98 Mb używanych jest 33.23 a pamięć podręczna na 97.27 Mb używane jest 46.80 Mb, w obydwu przypadkach nie jest to nawet połowa pamięci. karta pamięci ma zajęte 0,25 Mb z 7657.75 Mb.
Co jeszcze próbowałem zrobić:
- aktualizacja win mobile - zakończona powodzeniem, brak nowych aktualizacji
- Zerowanie pamięci masowej - tonący brzytwy się chwyta, bez rezultatu
jeszcze nad tym siedze i będę edytował tego posta ...
edit:
No udało mi się jedynie ustalić że problem jest raczej częsty, występuje po pierwszej synchronizacji z komputerem. Rozwiązania jednak nie znalazłem, przywracanie do fabrycznych (Hard Reset) nie daje rezultatu a najczęściej podawanym rozwiązaniem jest reinstal ROM. Wysmarowałem maila do Samsunga, jak dostanę odpowiedź zacytuję.
pozdrawiam