Era: Omnia z pakietem nawigacyjnym

• 36 Odpowiedzi
  • 4812 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline exart

• *
  • 91
    • Kursolandia
  • Sprzęt: iPhone 3GS + HP DM + Ipaq 114
Era: Omnia z pakietem nawigacyjnym
« dnia: Październik 13, 2008, 13:18:47 »
Era oferuje Omnię razem z tzw. pakietem nawigacyjnym (http://www1.era.pl/phones/phone_details.php?type=0&subtype=0&id_phone=1443)

Czy ktoś wie, co to oznacza w praktyce? Co dodatkowego oferują?
Zastanawiam się, czy ich oferta jest opłacalna.

*

Offline MaŁy_RaDeK

• *
  • 98
    • Forum Avensis
  • Sprzęt: SGS2 ICS
Odp: Era: Omnia z pakietem nawigacyjnym
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2008, 13:21:37 »
W skład zestawu wchodzi: zestaw ładowarka samochodowa i uchwyt na szybę (cena takiego zestawu w Saturnie to 85 zł) oraz karta pamięci 1 GB (jakieś 5 zł) z mapą Navigo i8 (tu już nie będę się wypowiadał  :P )...
Sprawdzenie tego zajęło mi dwie minuty - wystarczyło zadzwonić na BOA  :O
Nie wspominam już o tym, że jest tam jak byk napisane "...Dodatkowo dzięki pakietowi nawigacyjnemu i zestawowi map Navigo i8 OMNIA staje się doskonałym urządzeniem do nawigacji samochodowej..." .
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2008, 13:33:24 wysłana przez MaŁy_RaDeK »

*

Offline exart

• *
  • 91
    • Kursolandia
  • Sprzęt: iPhone 3GS + HP DM + Ipaq 114
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 13, 2008, 13:38:37 »
Dzięki za informację.
Wiedziałem, że z forum dostanę bardziej obiektywne dane niż w BOA.

*

Offline williamsf1

• *
  • 53
  • Sprzęt: Loox n560 / Samsung Omnia / HTC Leo / Desire HD
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 13, 2008, 14:41:30 »
Zakupiłem w erze zestaw poza wymienionymi elementami w zestawie znajduje się Bluetooth headset wep250 (87zł).
Acha mapa na karcie navigo8 na polskę  (259 zł)
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2008, 14:46:55 wysłana przez williamsf1 »

*

Offline MaŁy_RaDeK

• *
  • 98
    • Forum Avensis
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 13, 2008, 14:48:25 »
Ile Cię to kosztowało jeśli można spytac... ?
Chcę podliczyć całość ;)

*

Offline williamsf1

• *
  • 53
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 13, 2008, 14:53:40 »
Przedł. umowy z erą 792zł

*

Offline MaŁy_RaDeK

• *
  • 98
    • Forum Avensis
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 13, 2008, 15:04:48 »
Przedł. umowy z erą 792zł
No dobra, ale na jakich warunkach ? Jaki abonament, na ile czasu i czy na osobę prywatną czy na firmę ?

*

Offline williamsf1

• *
  • 53
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 13, 2008, 15:24:30 »
Firma - taryfa Nowy Pakiet Biznes 230 - 24Mce

*

Offline jeri

• *
  • 65
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 15, 2008, 11:21:16 »
Podpinam się pod wątek,by nie tworzyć nowego - jako że moje pytania dotyczą bezpośrednio Omnii w Erze :-)

1.ROM: czy są jakieś aplikacje których nie ma w oficjalnych ROMach Samsunga?Może czegoś brakuje?
2.Jak jest z wybieraniem głosowym??Miałem w rękach Omnię z SAHI1 i nie znalazłem tej funkcji  :-?
3.Czy ktoś testował Fringa?Na wyżej wymienionym ROMie dźwięk był fatalny (a dla odmiany połączenia telefoniczne super)
4.Czy ktoś testował YouTubePlay?
5.Czy ktoś testował EraMail (wg Operatora mogą być problemy,przez nakładkę dotykową Samsunga,dlatego też Era NIE WSPIERA tego urządzenia...choć aplikacja jest napisana w Javie i teoretycznie powinno ruszyć)
6.Jeśli ktoś ma jakieś porównanie - do którego z oficjalnych ROMów można porównać ten z Ery??

Dzięki za wszystkie odpowiedzi  :ok:

*

Offline williamsf1

• *
  • 53
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 15, 2008, 15:35:03 »
Rom SAHI4
Co do aplikacji to nie mam porównania bo nie bawiłem się innymi Omniami
Wybierania głosowego brak
Pracuje bardzo stabilnie - żadnej zwiechy czy restartu.

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 15, 2008, 22:31:00 »
2.Jak jest z wybieraniem głosowym??Miałem w rękach Omnię z SAHI1 i nie znalazłem tej funkcji  :-?

Nie ma tej funkcji. Prawde mowiac to jakos nie widze jej zastosowania :)

3.Czy ktoś testował Fringa?Na wyżej wymienionym ROMie dźwięk był fatalny (a dla odmiany połączenia telefoniczne super)

Jest jeszcze oryginalny Skype.

4.Czy ktoś testował YouTubePlay?

Dziala bez problemu.

5.Czy ktoś testował EraMail (wg Operatora mogą być problemy,przez nakładkę dotykową Samsunga,dlatego też Era NIE WSPIERA tego urządzenia...choć aplikacja jest napisana w Javie i teoretycznie powinno ruszyć)

A co to? Klient email? Jesli tak, to Omnia ma wbudowanego. Mozna uzyc mase innych programow, a gmail dziala w przegladarce w wersji jak na pc.

*

Offline kayin

• 35
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 26, 2008, 21:19:29 »
A jak wygląda kwestia samodzielnej aktualizacji Omni?Cały czas pojawiają się nowe romy.Czy po wgranie nowego nie bedzie problemu z gwarancją?Niestety zdarza się że Omnia w czasie wgrywania romu zdycha.

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 08, 2008, 04:20:07 »
"Firma - taryfa Nowy Pakiet Biznes 230 - 24Mce"
Czemu tak drogo ???
Ja za Omnię z pakietem nawigacyjnym w tym samym abonamencie zapłaciłem 179 zł z groszami (trzeba dzwonić do Centrali i się trochę potargować)

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 08, 2008, 12:14:05 »
Czemu tak drogo ???
Ja za Omnię z pakietem nawigacyjnym w tym samym abonamencie zapłaciłem 179 zł z groszami (trzeba dzwonić do Centrali i się trochę potargować)

Kolego tylko nie mów że udało Ci się wytargować taką cenę Omni w BOA
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2008, 12:23:01 wysłana przez mike7679 »

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 08, 2008, 12:37:21 »
Czemu tak drogo ???

Kolego tylko nie mów że udało Ci się wytargować taką cenę Omni w BOA

Ja też tyle zapłaciłem w tej taryfie.

*

Offline Guardrp

• 26
  • Sprzęt: Wcześniej HTC HD2 -> aktualnie HTC DESIRE
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 09, 2008, 13:39:43 »
Witam
Jestem tu nowy to mój pierwszy post. Ja piątek przedłużałem umowę z Erą ( 24m-ce) Nowy pakiet biznes 120 ( 146zł z vatem , ale przez to ze wysłałem rezygnacje to obniżyli mi ten abonament do 102zł z vatem )
Telefon kosztował mnie 840zł ale skorzystałem z pkt Era Premia i cena za telefon spadła mi do 740zł.
Dzieki

*

Offline muuu

• 40
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 09, 2008, 15:29:18 »
A widzę ,że macie fajne sposoby na rozmowy z Erą :)
Co na nich najlepiej działa? Bo też bym chciał trochę ugrać coś na Omni - tylko że ja niebiznesowa taryfa :)

*

Offline Guardrp

• 26
  • Sprzęt: Wcześniej HTC HD2 -> aktualnie HTC DESIRE
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 13, 2008, 00:52:12 »
po prostu wyślij rezygnację :)
miają dział utrzymania kl. i coś ci lepszego zaproponują.

*

Offline mayki

• **
  • 207
  • Sprzęt: SE M600i, Qtek 2020, Nokia 8850 xD
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 13, 2008, 19:41:07 »
Nie trzeba wysyłać rezygnacji, wystarczy zadzwonić na BOK powiedzieć ze chce sie zerwać umowę i zaraz jesteśmy ładnie przełączani do Działu Utrzymania Klienta. Nastepnie wystarczy w najprostszy sposób mówić mało mało albo za drogo i ciągnąć ile sie da. Najlepiej do takiej rozmowy sie przygotować wcześniej, sprawdzić co oferuje konkurencja w jakich cenach i jakie usługi, przygotować kilka mocnych blefów i masę argumentów (mogą być najprostsze) i rozmawiać. Czasami możemy uzyskać 50% zniżki na telefon ale czasami nie, nie wiem od czego to jest zależne. Wracając do tematu zniżki ceny za pomącą punktów Era Premia to osobiście z tego nie korzystam, mam ich troszkę odłożone ale kiedyś policzyłem ze nie jest to wcale opłacalne. Mały OT najkorzystniej punkty jest wykorzystać w CinemaCity lub w Multikinie razem z legitymacją studencka. Wtedy wychodzi wypadzik do kina po ok 7-8zł na głowę (licząc na dwie osoby, jeden bilet darmowy z ery za chyba 400 punktów a drugi 50% tańszy za sprawa legitymacji). Porównywalnie normalna cena takiego wypadu wynosi 60 zl. Za 4500 punktów mamy zniżki 150 zł, za te same punkty mamy 11 wypadów do kina. Weźcie kalkulator i policzcie, wychodzi znacznie więcej niż 150zł oferowane przez erę. W razie kolejnych pytań zapraszam otwarcie. Zachęcam również do własnych wypowiedzi na temat "targów" z operatorem.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 13, 2008, 20:14:07 »
Nie trzeba wysyłać rezygnacji, wystarczy zadzwonić na BOK powiedzieć ze chce sie zerwać umowę i zaraz jesteśmy ładnie przełączani do Działu Utrzymania Klienta. Nastepnie wystarczy w najprostszy sposób mówić mało mało albo za drogo i ciągnąć ile sie da. Najlepiej do takiej rozmowy sie przygotować wcześniej, sprawdzić co oferuje konkurencja w jakich cenach i jakie usługi, przygotować kilka mocnych blefów i masę argumentów (mogą być najprostsze) i rozmawiać. Czasami możemy uzyskać 50% zniżki na telefon ale czasami nie, nie wiem od czego to jest zależne. Wracając do tematu zniżki ceny za pomącą punktów Era Premia to osobiście z tego nie korzystam, mam ich troszkę odłożone ale kiedyś policzyłem ze nie jest to wcale opłacalne. Mały OT najkorzystniej punkty jest wykorzystać w CinemaCity lub w Multikinie razem z legitymacją studencka. Wtedy wychodzi wypadzik do kina po ok 7-8zł na głowę (licząc na dwie osoby, jeden bilet darmowy z ery za chyba 400 punktów a drugi 50% tańszy za sprawa legitymacji). Porównywalnie normalna cena takiego wypadu wynosi 60 zl. Za 4500 punktów mamy zniżki 150 zł, za te same punkty mamy 11 wypadów do kina. Weźcie kalkulator i policzcie, wychodzi znacznie więcej niż 150zł oferowane przez erę. W razie kolejnych pytań zapraszam otwarcie. Zachęcam również do własnych wypowiedzi na temat "targów" z operatorem.

To Era jakaś łaskawsza od Plusa. W Plusie negocjacje zaczynają dopiero gdy złożysz wypowiedzenie. Bynajmniej w moim wypadku. Przed rezygnacją Omnia miała być za 800 zł i nawet nie mogłem się umówić żeby ktoś łaskawie zadzwonił gdy będą mieli w magazynie! (a groziłem że w takim razie będę kończył umowę z nimi) A po rezygnacji to jakbym z inną firmą rozmawiał - "Czy 300 zł za Omnie pana usatysfakcjonuje ? może jeszcze pakiecik minut dołożę" ;)

« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 13, 2008, 22:12:21 »
To Era jakaś łaskawsza od Plusa. W Plusie negocjacje zaczynają dopiero gdy złożysz wypowiedzenie. Bynajmniej w moim wypadku. Przed rezygnacją Omnia miała być za 800 zł i nawet nie mogłem się umówić żeby ktoś łaskawie zadzwonił gdy będą mieli w magazynie! (a groziłem że w takim razie będę kończył umowę z nimi) A po rezygnacji to jakbym z inną firmą rozmawiał - "Czy 300 zł za Omnie pana usatysfakcjonuje ? może jeszcze pakiecik minut dołożę" ;)

to ladnie kolego utargowales :) mozesz powiedziec jaka masz taryfe i czy na firme czy na osobe prywatna :) ?

mi sie udalo w taryfie biznesowej (abon 91,50 zł) z 600 zł na 425 + 5 darmowych numerów i jakiś tam pakiet minut :)

ale rezygnacji nie składałem :P wprost przeciwnie, powiedziałem, że chciałbym przedłużyć umowę ;]
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2008, 09:15:01 wysłana przez dawidm »

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 14, 2008, 10:28:33 »
Tez bylem zadowolony z targu i nie ukrywam ze zaskoczony.Wzialem syberyjskie 75. do tego pakiet jakis tam i 25 min. dodatkowo. razem 195 min.Zaluje tylko ze przepisalem z biznesu na indyw. Bo biznes mialem pakiet kwotowy. a teraz minut. Czyli GPRS liczy poza pakietem :(. zmuszony wiec jestem dokupowac chociaz 25MB za 10zl.

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 20, 2008, 14:32:18 »
Witam mam pytanko do wszystkich uzytkownikow I900 z ery czy moglbym was prosic o sprawdzenie czy macie u siebie simlocka.
Wpiszcie kod *#7465625# i zobaczcie jakie blokady macie na enabled lub wsadzcie obca karte sim.Dzis z ciekawosci weszlem zeby zobaczyc jakie mam blokady i patrze ze mam wszystkie na disabled w sumie to na poczatku sie ucieszylem ale z 2giej strony jezeli to jest jedyny przypadek to moze sie okazac ze mam niewazna gwarancje.Moja wersja romu to SAHI3/SAHI4.I jeszcze jedno pytanko czy macie u siebie jakiekolwiek slady brandingu??

« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 20, 2008, 15:36:18 »
ale jaja,
mam tak samo,  tez mam z ERY, wlozylem wlasnie karte z Orange i wszystko dziala ;)
a nie zmienialem ROMu ani nic.. hehe i tez na disabled wszystkie

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 27, 2008, 19:02:18 »
Dzis bylem w salonie i na nowym tel. rowniez niebylo blokad czyzby era sprzedawala omnie bez simlocka??

*

Offline Bio

• **
  • 142
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 27, 2008, 20:02:42 »
Dzięki za informację.
Wiedziałem, że z forum dostanę bardziej obiektywne dane niż w BOA.
on zadzwonił do BOA...

« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 28, 2008, 01:33:51 »
Mam kilkudniową z Ery

Wszystko na disabled czyli nie mam simlocka :D :D :D

ROM SAHJ3 ----->>>>bardzo stabilny

Śladów brandingu nie ma  za wyjątkiem animacji przy włączaniu ,wyłączaniu telefonu oraz jednego motywu wyglądu.

Musze dodać że uchwyt który dodają w zestawie jest tak wujowy że pała dymi . Telefon zamocowany w prawidłowy sposób w głowicy denerwująco drga kiedy samochód porusza się nawet po małych nierównościach jezdni.

Przystosowałem swojego Herbert Richtera który wiernie mi służył przy E61... efekt zero drgań.
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 01:36:29 wysłana przez Maslo84 »

*

Offline vacki

• 41
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 28, 2008, 22:14:33 »
Ciekawi mnie tylko, iż mając inna kartę niż tą z Ery ciągle "świeci" ikona roaming :/

« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 29, 2008, 18:01:59 »
Gdzie znajduje się ta ikona ?

*

Offline vacki

• 41
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 30, 2008, 00:24:30 »
na górnym pasku taki trójkąt :D według instrukcji to właśnie roaming