Witam,
Witam wszystkich forumowiczów. Po miesiącach czytania forum pozwolę sobie przejść do fazy nadawania.

Miałem zapytać jak wam się zachowuje omnia po podłączeniu do kompa w trybie ActiveSync ale widzę, że ktoś rozpoczął już ten temat więc się podłączę. W mojej omni zachowaniem telefonu po podłączeniu do USB rządzi jakaś "maszyna losująca" bo za każdym razem jest inaczej (nie zmieniam żadnych ustawień w telefonie) to znaczy:
- raz ekran się wygasza po wpisanym w ustawieniach czasie a raz nie, jak się wygasi to połączenie z komputerem jest nadal aktywne, można np. grzebać w plikach poprzez explore z AS. Nawet jeśli używam MyMobilera to ekran telefonu się nie włącza przy zabawie z telefonem.
- jeśli chcę wygasić ekran poprzez naciśnięcie przycisku power to czasem połączenie AS trwa nadal a czasem jest zrywane
- i na koniec zaobserwowałem, że czasami po podłączeniu telefonu (w trybie AS) komputer próbuje zainstalować driver do jakiegoś nowego urządzenia zamiast uruchomić połączenie AS, wtedy pomaga tylko SR omni, efekt zaobserwowany już kilka razy - to mnie martwi najbardziej.
Czy ktoś jeszcze zaobserwował takie dziwy?
Czy ktoś wie jak skutecznie i deterministycznie ustawić zachowanie się omni podłączonej do komputera?
Czy zgłaszanie się omni jako nowego urządzenie jest oznaką nadchodzących problemów, czy też ten typ tak ma?
Dla ustalenia uwagi, komputer zawsze jest ten sam i kabel USB też (oryginalny).
A może wie ktoś jak zmniejszyć jasność lub wyłączyć całkiem podświetlenie ekranu w czasie pomiędzy "wyłącz podświetlenie" a "wyłącz urządzenie"?