ekran nie gaśnie automatycznie

• 9 Odpowiedzi
  • 15850 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline krzysiek1410

• 5
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA SGH I900 WM6.5
ekran nie gaśnie automatycznie
« dnia: Luty 09, 2011, 10:38:48 »
Witam. Mam problem z ekranem w omni,nie gaśnie automatycznie po zablokowaniu.Wcześniej wszystko było ok.Córka bawiła się i coś przestawiła nie mogę sie zorientować co.Mam wm 6.5

*

Offline miciugo

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Samsung Omnia
Odp: ekran nie gaśnie automatycznie
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 13, 2011, 16:40:01 »
Ustawienia>System>Bateria>Zasilanie bateryjne i zaznacz Wy łącz podświetlenie..i wybierz czas po jakim ma się wygasić.

Osobiście radzę pobaw się swoim fonem, włącz to, wyłącz tamto i zaobserwuj reakcje, a wtedy sam zostaniesz ekspertem obsługi omni.
...najlepiej jest się uczyć na błędach innych... (chyba po to jest te forum?)

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 30, 2011, 14:23:02 »
Witam
Pozwolę sobie napisać w tym temacie, pomimo dłuższego czasu od ostatniej odpowiedzi.

Mam podobny problem - ekran Omnii nie gaśnie po ustalonym czasie (po ustalonych 10s. jedynie przygasa, gaśnie dopiero po około minucie). Wszystko się stało po ustawieniu MMS'ów dla mBank Mobile wg. tego poradnika: Link. Nie mam pojęcia jak to mogło zaszkodzić na ekran, niestety miało jakiś wpływ. Może ma ktoś pomysły co się stało?
Pozdrawiam

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 30, 2011, 17:05:35 »
Naprawdę to wszystko jest w ustawieniach. :-|
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2011, 17:07:17 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 30, 2011, 18:35:19 »
ochkarol Gdzie konkretnie? W ustawieniach baterii mam wszystko dobrze ustawione, poza tym nic nie ruszałem poza ręcznym ustawieniem MMS'ów...

Przy takim ustawieniu ekran świeci w nieskończoność pomimo opcji 10s.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 30, 2011, 20:50:21 »
A spróbuj tego comboboxa (tam gdzie masz teraz "brak") rozwinąć i tam powinno być coś takiego jak "Wyłącz urządzenie" i niżej podasz czas.
Pozdrawiam
Karol

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 30, 2011, 22:18:46 »
Miałem to zaznaczone wcześniej. Dzięki tej opcji ekran gaśnie po minucie bezczynności, aczkolwiek czas ten jest jak dla mnie zdecydowanie za długi. Poza tym "wyłącz urządzenie" kojarzy mi się z kompletnym brakiem dostępu do urządzenia (np. telefonu z zewnątrz czy wiadomości SMS).

Do samej zmiany ustawień wszystko działało jak powinno, ekran gasił sie po 10 czy 30s, ale zachciało się MMS'ów. Może jest jakaś zewnętrzna aplikacja sterująca albo zmiana jakiegoś wpisu w rejestrze? Coś się wyraźnie przestawiło, bo po ustalonych 10s ekran przygasa - czyli akcja jest, ale nie ta co być powinna. Miałem już wcześniej podobny problem po zainstalowaniu jakiejś aplikacji w Javie - jej odinstalowanie pomogło - teraz niestety wywalenie ustawień MMS'ów nic nie dało.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 30, 2011, 22:41:06 »
Miałem to zaznaczone wcześniej. Dzięki tej opcji ekran gaśnie po minucie bezczynności, aczkolwiek czas ten jest jak dla mnie zdecydowanie za długi.
Krócej bez dodatkowego softu, lub grzebania w rejestrze się nie da.

Poza tym "wyłącz urządzenie" kojarzy mi się z kompletnym brakiem dostępu do urządzenia (np. telefonu z zewnątrz czy wiadomości SMS).
To w tym OSie oznacza uśpienie urządzenia.

Może jest jakaś zewnętrzna aplikacja sterująca albo zmiana jakiegoś wpisu w rejestrze?
S2U2 lub wiele innych.
Poszukaj. Bana na google chyba nie masz.
Pozdrawiam
Karol

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 30, 2011, 23:13:16 »
Miałem to zaznaczone wcześniej. Dzięki tej opcji ekran gaśnie po minucie bezczynności, aczkolwiek czas ten jest jak dla mnie zdecydowanie za długi.
Krócej bez dodatkowego softu, lub grzebania w rejestrze się nie da.

Tu się nie zrozumieliśmy - przed pojawieniem się problemu po 10s ekran wygasał całkowicie a teraz tylko przygasa - duża różnica. Teraz gaśnie ale po minucie co jest czasem zdecydowanie za długim.

Może jest jakaś zewnętrzna aplikacja sterująca albo zmiana jakiegoś wpisu w rejestrze?
S2U2 lub wiele innych.
Poszukaj. Bana na google chyba nie masz.

Widzisz, najchętniej przywrócił bym stan początkowy a nie dodatkowo komplikował sobie życie przesuwaniem kolejnego paseczka do odblokowania urządzenia. Ty znowu bana na odpowiadanie również nie masz - skoro nie Piszesz na temat, nie rozwiązujesz problemu, to po co tak głupio trolujesz? Nabić licznik postów?

Wciąż czekam na pomoc w rozwiązaniu problemu
Pozdrawiam

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 30, 2011, 23:22:52 »
Tu się nie zrozumieliśmy - przed pojawieniem się problemu po 10s ekran wygasał całkowicie a teraz tylko przygasa - duża różnica. Teraz gaśnie ale po minucie co jest czasem zdecydowanie za długim.
Posiadłem umiejętność czytania ze zrozumieniem.  :P
Powtórzę. Bez dodatkowego oprogramowania albo grzebania w rejestrze tak ustawić się Omni nie da. Musiało być coś zmienione w Omni.

Widzisz, najchętniej przywrócił bym stan początkowy a nie dodatkowo komplikował sobie życie przesuwaniem kolejnego paseczka do odblokowania urządzenia.
To zrób HR.

Ty znowu bana na odpowiadanie również nie masz - skoro nie Piszesz na temat, nie rozwiązujesz problemu, to po co tak głupio trolujesz? Nabić licznik postów?
Wciąż czekam na pomoc w rozwiązaniu problemu
To sobie czekaj dalej.
Coś Ci powiem. Jeśli chcesz, żeby ktoś Ci pomógł to proponuję być grzeczniejszym.
Jak widzisz licznik mam nabity i odpowiadanie na Twoje posty nie poprawia mojego samopoczucia ani licznika w znaczący sposób.
Reasumując, skoro jesteś taki uprzejmy to czekaj sobie dalej i proponuję algorytm:
RTFM + google. To nie boli.
Pozdrawiam
Karol