Omnia nie startuje po całkowitym rozładowaniu

• 5 Odpowiedzi
  • 2220 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mion

• **
  • 211
Omnia nie startuje po całkowitym rozładowaniu
« dnia: Marzec 19, 2009, 20:12:21 »
mam problem, może ktoś zna rozwiązanie:
rozładowałem Omnię do totalnego zera, w międzyczasie próbowałem doładowywać przez kabel usb z usb 1.0 albo 1.1 (w każdym razie nie 2.0). póki bateria działała, to po podłączeniu nie ładowała się (nie świeciła się czerwona dioda)(a przez kilka dni nie miałem ładowarki, tylko kabel). akku padło 2 dni temu, dopiero dziś mam dostęp do ładowarki. podłączyłem, świeci mi red dioda (czyli ładuje), ale nie startuje. ekran robi się ciemny albo po "samsung omnia", a raz po animacji. tak jakby OS się nie ładował. a HR: primo nie chcę robić, secundo nie doczytałem nawet jak.

na razie piszę na świeżo (zamierzam zostawić na zwykłej ładowarce kilka godzin), ale już teraz mię to letko wkurza... ktoś tak miał?

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: Omnia nie startuje po całkowitym rozładowaniu
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2009, 20:26:04 »
zostaw w ladowarce na kilka godzin... ciesz sie, ze sie laduje, ze nie zabiles baterii na amen.

*

Offline mion

• **
  • 211
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2009, 11:27:13 »
update: ruszyła, po 12h ładowania. objawy (prawdopodobnego) wydojenia baterii na amen: mrugająca dioda czerwona - zielona - czerwona, bipnięcia i zmiany jasności ekranu, niestartowanie poza ekran samsung omnia, brak reakcji na podłączenie ładowarki (raz po raz), totalny brak reakcji na kabel usb

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2009, 11:41:24 »
Miałem podobnie. Z tym, że ładowałem z 8 godzin. Pomógł hard reset.
Swoja drogą - nie ładuje przez USB? A wydawało mi się, że ikonka pokazuje ładowanie...

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 27, 2009, 13:13:33 »
hi hi hi

sprawa jest bardzo prosta i zapamietajcie ja sobie koledzy.

1. jak rozladujesz do "0" to tylko ladowarka sieciowa
2. kabel usb ma za mala moc wzbudzenia i dziala od 20 % baretii w górę !!!!!
3. kablem usb nie naladujesz kompletnie rozladowanej omni ponieważ port usb jest w niej programowy - czyli musisz miec wlączony tel na wylaczonym nie dziala.
4. raz na jakis czas karm omnie z ladowarki sieciowej, jak bedziesz robic to tylko poprzez usb to rozwalisz baterie. ladowarka sieciowa daje wiekszy prad wzbudzajacy niedostepny dla kabla usb ( 250 miliamper ) a potrzebne 550 miliamper jest w ladowarce sieciowej.
Samsung I900 Omnia 16 GB + 16 GB

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 27, 2009, 13:55:12 »
USB 2.0 ma 500mA [a wlasciwie chyba DO 500mA, nie pamiętam]

Rozladowana omnia nie budzi się przy 500mA więc do odpalenia ladowania potrzeba więcej (ladowarka oryginalna daje 0.7A.
Podobny problem jest w wielu PDA ;) Ale niektóre HTC nie budzą się nawet przy ladowarce 1A :P Trzeba baterie kopać np 9 Voltówką.

Natomiast jaja typu, ze trzeba bylo potem zrobić hard reseta sa nie na miejscu i powinno się iść na gwarancje bo jest ocś nie tak ;]. Przypuszczam, ze w trakcie rozłączenia napięcia przez rozladowaną baterie dane się uszkodziły (z tąd brak dalszego startu).

tyle ;]
REGULAMIN !!