i900 omnia - pytanie o przygaszony wyświetlacz :D

• 2 Odpowiedzi
  • 1960 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Tede2

• *
  • 61
  • Sprzęt: Samsung I900 omnia
i900 omnia - pytanie o przygaszony wyświetlacz :D
« dnia: Wrzesień 08, 2008, 23:59:09 »
Witam serdecznie wszystkich na forum. Jestem tu nowy :) więc proszę o wyrozumiałość :)

Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem Samsunga OMNIA :) w wersji 8gb ponieważ więcej nie potrzebuję, poza tym jest jednak sporo tańsza niż 16 gb.

Mam pytanie odnośnie wyświetlacza - otóż chodzi mi o to że pomimo ustawienia jasności na ręczną i np. na maksa  po wygaszeniu telefonu (przygaszeniu) nie wraca już do ustawionej przeze mnie wartości, tzn. jest cały czas ciemniejszy. Spotkał się ktoś z czymś takim? No i przy okazji przestaje działać obracanie ekranu :/ pomimo tego że jest ustawione na automatyczne. Domyślam się że jest to wina softu, tylko czy ktoś poza mną ma takie problemy?

Wersja:
PDA i900SAHH5/SAHH5
TELEFON: i900XXHH3

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2008, 11:34:36 wysłana przez Tede2 »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: i900 omnia - pytanie o przygaszony wyświetlacz :D
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 26, 2008, 20:59:45 »
zobacz sobie czy przypadkeim nie masz ustawionej opcji aby ekranik po wygasnieciu juz nie podswietlal sie :) ja tak robie wtedy gdy chce sciagac z fona ale nie chce by swiecil jak glupi i sprawdza sie :D zeby to właczeyc/wylaczyc kliknij na bateryjke i  zakladke zasilanie bateryjne i tam masz do zaznaczania takie "ptaszki"  jeden z nich odpowiada za to podswietlanie a mianowicie " włacz podswietlenie po nacisnieciu przycisku lub dotknieciu ekranu" jak zafajkujesz go to bedzie sie podswietlal jak  zas zaczniesz dotykac naciskac a jak nie zafajkujesz to jak przygasnie to juz caly czas taki przygaszony bedzie tzw. tryb oszczedny ale podstawowe funkcje dzialaja tylko wlasnie obracanie nie dziala ale to moim zdaniem plus :)
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

Odp: i900 omnia - pytanie o przygaszony wyświetlacz :D
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 13, 2008, 10:21:43 »
WITAJ

Mam pytanko pomoglo? w moim przypadq czas caly ekran jest podswietlony. Przygasa troszke ale sie swieci i zzera mi baterie. Co z tym zrobic?