Co na Omnię w zamian za S2U2 ?

• 7 Odpowiedzi
  • 2155 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Marcuss1

• *
  • 85
Co na Omnię w zamian za S2U2 ?
« dnia: Marzec 17, 2009, 23:44:05 »
Pytanie jak w temacie. S2U2 jest zbyt niestabilne i zbyt chimeryczne. Nigdy nie wiadomo co mu odwali i zawiesi w najmniej oczekiwanym momencie telefon. Czy jest cokolwiek oprócz S2U2, co umożliwia zablokowanie ekranu dotykowego przy przychodzącym połączeniu aby uniemożliwić przypadkowe odebranie/rozłączenie rozmowy podczas wyciągania telefonu z kieszeni ?
i900 Omnia

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Co na Omnię w zamian za S2U2 ?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 17, 2009, 23:56:59 »
Na pewno masz tu na myśli najnowszą (aktualną) wersję S2U2 (v1.52, z 5 marca br.)? "Niestabilna" i "chimeryczna"? Hmm...  :-?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Marcuss1

• *
  • 85
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 18, 2009, 08:37:35 »
Tak, nawet tę wersję mam na myśli. Skusiłem się ostatnio i zainstalowałem ją. Nie musiałem długo czekać. Po krótkim czasie wystąpił fajny błąd w postaci niemożliwości odebrania rozmowy telefonicznej. Po prostu telefon sobie dzwonił i nie reagował na moje czynności organoleptyczne. Takiego programu to ja nie chcę. Póki co, to jestem przy Inesoft Phone, ale to z kolei trochę za duży "kombajn" i pozbył bym się go.
Nie wierzę, że jest tylko jeden program (S2U2) do blokowania klawiszy ! To jest  jakaś dziura w rynku, chyba trzeba ją jakoś wypełnić.
i900 Omnia

*

Offline mifal

• 12
    • mifal.net
  • Sprzęt: SGH i900, NC-10, Nokia 500
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 18, 2009, 08:44:53 »
Ja skusiłem się na DXIA5 określany mianem ROMu dla odważnych..

http://pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=15194:omnia-rom-dla-odwanych&catid=49:sprzet&Itemid=91

Póki co jestem zadowolony, ROM EN, ale nie jest to uciążliwe, jest SAMSUNGOWY widget odpowiedzialny za blokowanie ekranu podczas rozmowy, poza tym wydaje mi się (czysto subiektywne odczucie), że bateria dłużej trzyma.. Po tygodniu użytkowania ANI jednej zawiechy czy jakiejś przykrej niespodzianki ze strony tego ROMU...
Ale to już było.. Asus A696, Nokia E65, Dell Latitude D400

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 18, 2009, 08:46:27 »
Programów do blokowania klawiszy jest mnóstwo, ale czy np. nie pomyślałeś, że może S2U2 szwankuje Ci z powodu jakiegoś programu który może masz zainstalowany, a z którym się akurat gryzie? Mi tam obojętne czy pozostaniesz przy akurat tym programie do blokowania, ale być może za szybko skreślasz program nie próbując wniknąć w przyczyny jego dziwnego zachowania? Może wystarczy zmienić jakieś ustawienie w opcjach?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Marcuss1

• *
  • 85
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 18, 2009, 09:00:49 »
szybko skreślam ? Nie sądzę ! Jeśli ustawiam sobie wszystkie opcje  w programie tak jak chcę, żeby mi działał a koniec końców program nie sprawdza się do końca, to chyba jednak program jest niedopracowany. Poczekam może na wersje 1.9 czy jeszcze dalej. Choć nowa wersja może generować nowe błędy :D
Co do programów, które mogą sprawować problem ... nie wiem co to może być. W sumie, to każdy program jaki mam wydaje mi się niezbędny i nie chciałbym rezygnować z żadnego z nich. Najciekawsze jest to, że faktycznie telefon działa idealnie bez żadnych niespodzianek jeśli nie jest zainstalowany S2U2.
Mówisz, że mnóstwo jest takich programów ? Hmmmm, mnie pomysły się już kończyły gdzie ich szukać. Generalnie, to w zasadzie chodzi mi tylko o brak możliwości odebrania połączenia poprzez dotyk ekranu, bo tego najłatwiej przypadkowo wcisnąć wyciągając telefon z kieszeni.
i900 Omnia

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 18, 2009, 09:15:40 »
Może spróbuj Pocket Shield - najnowsza wersja wspiera Omnię. Tutaj link - http://pocketshield.netserver01.com/demo.aspx, niestety nie jest darmowa, tak jak S2U.

Pozdrawiam

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 18, 2009, 10:33:33 »
Ja prropozycji rozwiazania nie mam. Ale zeby kolega nie czul sie osamotniony to ja potwierdzam chimerycznosc i niestabilnosc S2U2 1.52. Podobne objawy na mojej Omnii. Rowniez na Xperii mam dziwne zachowania tej wersji S2U2. W obu przypadkach mocno rylem w ustawieniach liczac na poprawe. Natomiast jak mialem na Omnii S2U2 1.35 to takich problemow nie bylo. Mam wrazenie, ze zaczelo sie od 1.4x.

Hmmm. A moze Throttle Lock?
Pozdrawiam,
                              Montrala