Dostępność telefonu

• 13 Odpowiedzi
  • 1975 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dostępność telefonu
« dnia: Wrzesień 28, 2009, 16:22:48 »
Witam
W najbliższym czasie przyjdzie mi przedłużyć umowę w erze. Napaliłem się na OMNIE chociaż miałem poważny dylemat co do wyboru. Przez ostatni tydzień telefon był dostępny do kupna przez internet. Teraz gdy już jestem zdecydowany, w salonie ery konsultant mówi, że od 4 miesięcy nie mają jej w ofercie, a w internecie (na stronie ery) jest informacje że telefonu jest niedostępny  :(
Czy ktoś wie czy OMNIA będzie w najbliższym czasie w erze, czy może już "nie jest produkowany" i pozostaje tylko allegro, ew. zagranica.

Z góry dzięki za odpowiedz

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: Dostępność telefonu
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2009, 17:06:41 »
hmm, moga poprostu nie miec juz na magazynie i nie zamierzaja juz jej wypuszczac bo sa juz nowsze modele telefonow, moim zdaniem to jak bardzo chcesz omnie to pozostaje albo kupno na wolnym rynku, albo przejscie do play i tam by ci moze dali omnie.. ale lepiej kup  na aledrogo bo ceny juz sa niskie a umowe jesli nie musisz to nie przedluzaj i sobie wez  jakas oferte na karte.
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 28, 2009, 19:59:48 »
akurat era ma lepsze telefony z WM niz omnia ;)
REGULAMIN !!

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 28, 2009, 20:28:25 »
Nie znam się więc może Puchaty poradzisz coś? Oczywiście w przedziale cenowym OMNIA-i.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 28, 2009, 22:58:05 »
to napisz jeszcze za ile chciałeś w erze kupić omnię, tzn. jaki masz maksymalny budżet
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 28, 2009, 23:50:32 »
Ogólnie chciałbym by telefon miał jakiegoś Windowsa + GPS, cena tak do 1200-1400 zł.

Edit:
W sprawie dostępności kontaktowałem się z erą telefonicznie i potwierdzili że nie będzie on już dostępny :/
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2009, 13:12:52 wysłana przez ssak2001 »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 29, 2009, 13:16:02 »
wejdz na strone ery daj sobie telefony i poszukaj czegos co by ci odpowiadalo.. moze z racje ze przedluzasz umowe dadza ci jakis rabacik ?

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 29, 2009, 13:59:31 »
Chyba wezmę OMNIA-e z allegro.

W erze jestem od przynajmniej 6 lat...i dużo z tego nie mam. Czy 1 czy 10 raz przedłużam umowę nie ma znaczenia- skoro przedłużam to jestem dla nich stały klient. Jeżeli wezmę telefon to mam mniejszą zniżkę na abonament i telefon który jest droższy niż na allegro. Jeżeli wezmę bez telefonu to mam naprawę przyzwoite zniżki w abonamencie... więc chyba wiadomo na co się zdecydować. Na razie zostanę przy erze, ale przy następnym końcu umowy będę musiał przejrzeć wszystkich operatorów, bo ostatnio trochę (a nawet bardzo) zraziłem się do ERY.

Co do allegro (niestety do tego serwisu też się zraziłem), mam pewne obawy. Moglibyście powiedzieć na co zwrócić uwagę przy kupnie?
Wiem że jeżeli nie ma czegoś napisane w aukcji, to upewnić się pisząc lub dzwoniąc do sprzedającego. Czy da się sprawdzić że do NOWEGO telefonu nie została włożona stara bateria? Czytałem wątek o sim-locku (łatwym zdejmowaniu) i czy w tym kontekście nie patrzylibyście w aukcjach u jakiego operatora telefon był kupowany?

Z góry dzięki za podpowiedzi

Edit:
Jeszcze jedno. Jak wygląda oryginalna ładowarka samochodowa? Czy ma kształt takiej łezki czy jest w kształcie zapaliczki samochodowej (tego co się do fajka przykłada)? Bo na aukcjach widziałem takie i takie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2009, 14:02:08 wysłana przez ssak2001 »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 29, 2009, 14:22:57 »
jesli chcesz miec  ladna  w sensie nie zadrapana omnie to warto wypytac o ryski, czy ich nie ma, na fotkach czesto ich nie widac, jesli dziala to powinna byc okej, wiec nie ma co wariowac...  simlocka mozna zdjac samemu wiec pewnie kazdy juz to uczynil i spzredaje omnie jako bez locka bo soft oryginalny tez jest dostepny na stronie samsunga wiec o to sie nie martw.. raczej pytaj o stan techniczny... a ladowarka to nie wiem, ja mam taka za 10 zl i smiga :)

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 30, 2009, 14:29:25 »
Myślałem nad używanym, ale nie chciałem żadnych niedopowiedzeń i kupiłem nówkę [http://www.allegro.pl/show_item.php?item=756569058]. Mam nadzieję że nie będzie problemów i telefon sprawnie i szybko wyląduje u mnie. Dzięki wszystkim za odpowiedzi, i do usłyszenia!  :ok:

*

Offline komoornik

• **
  • 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 30, 2009, 18:57:06 »
W życiu bym tyle za Omnie nie dał :)

pozdro

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 30, 2009, 22:15:40 »
W życiu bym tyle za Omnie nie dał :)

pozdro
ja tez nie, przeplacil i to solidnie :P

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 30, 2009, 23:18:29 »
ale ma nową i jest zadowolony, jak mial kaske to juz jego sprawa co z nia zrobi.. oby mu sluzyla :)

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 01, 2009, 19:37:44 »
nie przesadzajcie. ma nowa Omnie i oby byl z niej zadowolony - czego zycze z serca. do tego uchwyt, ladowarke samochodowa, sluchawke bezprzewodowa oraz Navigo. jego kasa - jego decyzja.