Chyba wezmę OMNIA-e z allegro.
W erze jestem od przynajmniej 6 lat...i dużo z tego nie mam. Czy 1 czy 10 raz przedłużam umowę nie ma znaczenia- skoro przedłużam to jestem dla nich stały klient. Jeżeli wezmę telefon to mam mniejszą zniżkę na abonament i telefon który jest droższy niż na allegro. Jeżeli wezmę bez telefonu to mam naprawę przyzwoite zniżki w abonamencie... więc chyba wiadomo na co się zdecydować. Na razie zostanę przy erze, ale przy następnym końcu umowy będę musiał przejrzeć wszystkich operatorów, bo ostatnio trochę (a nawet bardzo) zraziłem się do ERY.
Co do allegro (niestety do tego serwisu też się zraziłem), mam pewne obawy. Moglibyście powiedzieć na co zwrócić uwagę przy kupnie?
Wiem że jeżeli nie ma czegoś napisane w aukcji, to upewnić się pisząc lub dzwoniąc do sprzedającego. Czy da się sprawdzić że do NOWEGO telefonu nie została włożona stara bateria? Czytałem wątek o sim-locku (łatwym zdejmowaniu) i czy w tym kontekście nie patrzylibyście w aukcjach u jakiego operatora telefon był kupowany?
Z góry dzięki za podpowiedzi
Edit:
Jeszcze jedno. Jak wygląda oryginalna ładowarka samochodowa? Czy ma kształt takiej łezki czy jest w kształcie zapaliczki samochodowej (tego co się do fajka przykłada)? Bo na aukcjach widziałem takie i takie.