Dyskusja na temat ROM'ów

• 2610 Odpowiedzi
  • 503348 Wyświetleń

*

Offline Grzegorz1969

• *
  • 91
  • Sprzęt: Omnia i900SAHH6/BKHH6 i900BVHH6
Odp: Dyskusja na temat ROM'ów
« Odpowiedź #1140 dnia: Styczeń 23, 2009, 18:34:04 »
Nie chwal dnia przed zachodem słońca... Nowy rom od Ryzego ma kilka bugów :
1. W zakładce programy po naciśnięciu na link "więcej" otwiera się menu z programami. Otwiera się ale tylko raz. Każde następne kliknięcie na ten link po prostu nie działa, nie dzieje się nic. Nie pomaga wyłączenie i ponowne włączenie TouchFlo w Today, dopiero soft reset i znów to samo.
Testuję dalej... Jedno mogę tylko powiedzieć, jak narazie to najlepszy, najlepiej przemyślany rom z Manilą jaki miałem. Gratulacje!!!
Ryrzy - pytanie czy to będzie naprawione przez zmienę w rejestrze, mały .cab czy tez zmieniony cały Rom usuwający problem ?
Zip - mi nie potrzebny i w razie czego można dograć ale z "więcej" często korzystam  :( .
Romy : i900 SAHH6/BKHH6 -> SAHJ5/RyM2D1

*

Offline sp4xkp

• 356
  • Sprzęt: GT-i8000
« Odpowiedź #1141 dnia: Styczeń 23, 2009, 18:47:56 »
przestancie juz mistrzowac...

Nie ma sprawy Maestro!

Nie wiem, czy czegoś nie spieprzyłem, ale po zainstalowaniu wczoraj w południe Twojego roma z manilą, do wieczora, zeżarło mi prawie połowę baterii  :O
Więc wieczorkiem wrzuciłem sobie wersję lite i te pozostałe pół baterii, trzyma do teraz. A właśnie od rana dnia dzisiejszego, naprawdę sporo gadałem. I coś tak czuję, że chyba zostanę przy tej wersji na dłużej (a przynajmniej do następnej).

Reasumując, ryrzy, jesteś Wielki. Dzięki.
" Zrozum człowiecze drugiego, a i on ciebie zrozumie" Kazimierz Pawlak.

*

Offline Patrynio84

• 314
  • Sprzęt: Omnia-->Omnia II-->HTC HD2
« Odpowiedź #1142 dnia: Styczeń 23, 2009, 19:18:46 »
jeste pewien problem z nowym romem SAHJ3 ze strony samsunga,mianowicie nie da sie go wgrac jesli juz posiadamy wgrany SAHJ3 i jak mamy najnowszy rom Rzyrzego...a to dlatego poniewaz rom ze strony samsunga wgrywa sie troszeczke inaczej...telefon musi byc wlączony i wystartowany windows mobile do tego aby sekwencja wgrywania została urucjomiona i musi mie cpołaczenie przez activsync tak jak bysmy wrzucali cos na teelfon...a po wgraniu najnowszego romu od ryrzy nie mogłem sie połączyc z activ sync..nigdy nie miałem do tej pory problemów  z tym,w innym wypadku nawet nie wykrywa telefonu naszą stara metodą (włączanie telefonu po podłączeniu kablem USB do kmputera.Nie ma róży be zkolców :/
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 19:53:01 wysłana przez Patrynio84 »

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
« Odpowiedź #1143 dnia: Styczeń 23, 2009, 22:08:01 »
wogole nie wiem skad sie biora wasze problemy ja ich nie mam ;/ a mam ten sam rom co udostepnilem... active sync dziala...  bateria mi trzyma ok 2-3 dni (wiecej nigdy nie trzymala)...  nie wiem... no coz... nie wiem kiedy bede mial czas na jakies poprawki... jakies drobne rozwiaze... ale nowego romu nie wiem czy dam rade skleic... mam teraz zbyt duzo na glowie

napewno bede zerkal co z tym Wiecej...
Pozdro Ryrzy

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #1144 dnia: Styczeń 23, 2009, 22:53:33 »
mi na wersji z manilą prawie bez dzwonienia phone wytrzymał 10 godzin??!!
wracam do sahj3 ale za pomocą brhj3 ze strony Ery pomijając problem z wgraniem romu ze strony Szajsunga

http://download.era.pl/portal/Samsung_i900BRHJ3_ROM_Era.zip
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline krissos

• 635
  • Sprzęt: Samsung Galaxy II +32GB
« Odpowiedź #1145 dnia: Styczeń 23, 2009, 23:08:15 »
wogole nie wiem skad sie biora wasze problemy ja ich nie mam ;/ a mam ten sam rom co udostepnilem... active sync dziala...  bateria mi trzyma ok 2-3 dni (wiecej nigdy nie trzymala)...  nie wiem... no coz...

Potwierdzam słowa wykonawcy romu po wgraniu z manila wszystko jest ok prawie ( znowu wiadomości robią się w czat ale to już nie problem) poza tym wszystko jest w jak najlepszym porządku wszystko działa bateria trzyma też spoko jak na użytkowanie omni (wgram sobie raczej zwykły rom bo manila nie za bardzo ki jednak przypadła wole spb)
Podziękowania dla RYRZY  za to co zrobił i nie wymyślajcie problemów które nie istnieją skoro coś jest u was nie tak to musi być jakiś problem po waszej stronie. Myślę że RYRZY znajdzie jeszcze "chwile" nie zakończy na tym romie
Nie mów mi jak mam żyć bo nie ty za mnie będziesz umierać

*

Offline art28

• 13
« Odpowiedź #1146 dnia: Styczeń 23, 2009, 23:31:48 »
Witam,

myslę że praca w Polsce nad tłumaczeniem najnowszych romów nie idzie dobrze a szkoda bo ukazał się już nowy
room w wersji DXAI2 i widzę że duzo zrobiono w zględzie poprawienia wydajności i wyeliminowania błędów i to jest twórczy rozwój.
Skupiacie się tylko na manili i wywalaniu kolejnych aplikacji a chyba nie o to chodzi.
Czekam na kolejne wersje angielskich romów gdyż na polskie wersje już chyba nie ma co liczyć, na szczęście angieski język mi nie przeszkadza.

pozdrowienia

*

Offline Grzegorz1969

• *
  • 91
  • Sprzęt: Omnia i900SAHH6/BKHH6 i900BVHH6
« Odpowiedź #1147 dnia: Styczeń 24, 2009, 00:20:50 »
Art28
1) Bardzo zirytowała mnie Twoja wypowiedź gdyż w żaden sposób nie ma nic wspólnego z prawdą .
Jeśli już coś krytykujesz to niech to będzie zgodne z prawdą , gdyż.
"Dodano:
- Flash Lite 3.1
- .NET 3.5
- NoData
- PimBackup
- FavoriteSettings - Ustawienia ulubione (Tlumaczone PL wykonane w 100% przezemnie!)
- TaskManager (Tlumaczone PL wykonane w 100% przezemnie!)
- Manila2D + Audio Manager + HTC Album + M2DC (nie dotyczy wersji Lite)
- HTC Common Manager
- TorchButton
- MortScript
- zegarek na gornym pasku
Zmieniono:
- wylaczono dialer skin samsungowski (daje to ok 10 MB ramu !)
- zmieniono domyslny temat telefonu,
- zaktualizowano google maps do najnowszej dostepnej wersji,
- zaktualizowano Rozrzezony GPS do wersji z najnowszych angielskich romow (Tlumaczone PL wykonane w 100% przezemnie!),
- zmieniono skin klawiatury samsungowskiej
- poprawiono błędy w tłumaczeniu M2D (nie dotyczy wersji Lite)[/b]"
i za to chwała i wyrazy uznania dla RYRZEGO !!!
Ja jestem pełen podziwu i uznania.
To , że akurat zdarzają się jakieś niedoróbki jest rzeczą normalną -> ponieważ, jak napisałeś znasz angielski powinieneś wiedzieć o tym z for i Modaco i XDA  :| . Romy angielskie też nie są bezbłędne (a w zasadzie raczej posiadają więcej błędów).
Jeżeli coś krytykujesz to bądź uprzejmy robić to konstruktywnie a nie szerzyć defetyzm.
Mam nadzieje, że nikogo nie zrazi do twórczej pracy Twoja wypowiedź, a zarazem uwagi od użytkowników wersji Ryrzego przyczynią się do dalszego rozwoju jego wersji i kolejnych usprawnień.
Romy : i900 SAHH6/BKHH6 -> SAHJ5/RyM2D1

« Odpowiedź #1148 dnia: Styczeń 24, 2009, 00:45:52 »
Dawno mnie tu nie było a z komórki długo by czytać zaległości i z tego miejsca przepraszam za mały off-topic. Posiadam i900DXHK1/M2D04... czy wyszedł następca tego softu ? Nie mówie to o releas`ach Samsunga czy Polskiej produkcji.

Nie aktualne...mój błąd wystarczy czytać inne wątki  ;D
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120402.0
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2009, 01:04:21 wysłana przez Kendzik »

*

Offline sp4xkp

• 356
  • Sprzęt: GT-i8000
« Odpowiedź #1149 dnia: Styczeń 24, 2009, 07:40:38 »
Potwierdzam słowa wykonawcy romu po wgraniu z manila wszystko jest ok prawie ( znowu wiadomości robią się w czat ale to już nie problem) poza tym wszystko jest w jak najlepszym porządku wszystko działa bateria trzyma też spoko jak na użytkowanie omni (wgram sobie raczej zwykły rom bo manila nie za bardzo ki jednak przypadła wole spb)
Podziękowania dla RYRZY  za to co zrobił i nie wymyślajcie problemów które nie istnieją skoro coś jest u was nie tak to musi być jakiś problem po waszej stronie. Myślę że RYRZY znajdzie jeszcze "chwile" nie zakończy na tym romie

Ale przecież nikt nie wymysla problemów. Ja napisałem, że być może sam jakiegoś bajzlu narobiłem (może coś źle skonfigurowałem, bo na manili za bardzo się nie znam, a zainstalowałem tę wersję bardziej z ciekawości). Wgrałem więc wersję Lite i wszystko jest OK. Poczekam, aż bateria mi siądzie, naładuję do pełna i wtedy sprawdzę. Bo tak naprawdę jedynym kryterium, które biorę pod uwagę, to żywotność baterii. Przyzwyczaiłem się, że ładuję ją raz w tygodniu i chciałbym, żeby dalej tak było. Po za tym, manila mi także ogólnie nie podchodzi. Tradycyjny WM jest w moim odczuciu fajniejszy. I to, że ryrzy był łaskaw wyprodukować dwie wersje tego samego ROMu do wyboru, jest jak najbardziej pozytywne.
Narazie bardzo zadowolony byłem z CXHL2. Żebym umiał sam gotować, to właśnie pichciłbym na tym romie. Ale nie umiem, więc DZIĘKUJĘ ryrzemu za jego nieprzespane noce, podpadanie narzeczonej itp, itd.

Pozdrawiam.
" Zrozum człowiecze drugiego, a i on ciebie zrozumie" Kazimierz Pawlak.

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
« Odpowiedź #1150 dnia: Styczeń 24, 2009, 08:13:24 »
Panie/Panowie ;) damy rade... co do tlumaczenia zagranicznych ROMow... hehe to nie takie chop przetlumaczyc caly system... a kopiowanie langa PL z jakiegos PL romu nie wiem czy ma sens... bo zastapie teoretycznie poprawione pliki angielski.... plikami starymi polskimi.... a tlumaczyc kazdy plik langa 409 no to predzej wyjdzie wersja polska oficjalna IA1/2/3/4/5 PL he he :)
Pozdro Ryrzy

« Odpowiedź #1151 dnia: Styczeń 24, 2009, 09:22:39 »
Witam,

myslę że praca w Polsce nad tłumaczeniem najnowszych romów nie idzie dobrze a szkoda bo ukazał się już nowy
room w wersji DXAI2 i widzę że duzo zrobiono w zględzie poprawienia wydajności i wyeliminowania błędów i to jest twórczy rozwój.
Skupiacie się tylko na manili i wywalaniu kolejnych aplikacji a chyba nie o to chodzi.
Czekam na kolejne wersje angielskich romów gdyż na polskie wersje już chyba nie ma co liczyć, na szczęście angieski język mi nie przeszkadza.

pozdrowienia

podaj namiar skad sciagnac ten rom DXIA2 ??

« Odpowiedź #1152 dnia: Styczeń 24, 2009, 11:45:00 »
ROM i900DXIA2/DZIA1 
 http://narod.ru/disk/5146612000/i900DXIA2_DZIA1.7z.html
Tylko PHONE radio
http://narod.ru/disk/5146544000/Phone_i900DXIA2.7z.html
ROM jest  ENG

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
« Odpowiedź #1153 dnia: Styczeń 24, 2009, 11:56:27 »
dobra szybki fix z tym Wiecej... mialem olsnienie w pociagu hehe i poniekad naprawilem problem... a wiec ogolnie chodzi o to ze aplikacja folderview.exe nie zamykala sie po jej jednorazowym uzyciu.... a wiec

- wchodzimy do edytora rejestru i przechodzimy do klucza HKEY_CURRENT_USER/Software/HTC/TaskManager/ExclusiveList/System i tu usunac wpis folderview.exe  po tym soft reset i jak nacisniemy wiecej... nalezy pamietac o zakanczaniu okienka z programami na X... jezeli jakims cudem program sie nie zamknie i bedzie w procesach (menedżer zadań ->Menu_>Widok->Procesy) czyli znow nie bedzie dzialac, zalaczam skrypt w mortScript ktory zapija proces folderview.exe... mozna go sobie dodac na liste aplikacji w manila2d i jak wiecej nie zaskakuje kliknac i juz Wiecej dziala :)

ehh i to wszystko w pociagu pkp :P hehe

Pozdro Ryrzy

*

Offline art28

• 13
« Odpowiedź #1154 dnia: Styczeń 24, 2009, 12:09:21 »
Witam,

pozdrowienia

podaj namiar skad sciagnac ten rom DXIA2 ??

proszę

MegaUpload;
http://www.megaupload.com/?d=EMWWTLK3
http://www.megaupload.com/?d=BQJ7G0GY
http://www.megaupload.com/?d=EGODTL2Q

i Grandprix V.1.8.10_XP w najnowszej wersji konieczny do instalacji

http://www.megaupload.com/?d=2W8XDRBE

niestety instalacja tylko pod xp

pozdrawiam

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #1155 dnia: Styczeń 24, 2009, 19:55:34 »
Zainstalowalem wczoraj DXIA2 i dzisiaj jestem zaskoczony dzialaniem GPS w Omni. Po prostu rewelacja - fixa na zimno z WYLACZONYM extra gps zlapal mi po 25 sekundach. Poprzednio dobry wynik to bylo cos troche ponad 50 sekund, a tak przewaznie to lapal na zimno ponad minute. Do tego jak juz zlapie sygnal to naprawde swietnie trzyma - praktycznie lapie sygnal prawie ze wszystkich znalezionych satelitow. Rewelacja. Bateria trzyma dobrze - ogolnie jestem bardzo zadowlony.

« Odpowiedź #1156 dnia: Styczeń 24, 2009, 20:37:06 »
ja jestem ciekaw czy Samsung Polska zamierza wydać jakiś kolejny polski ROM, bo od SAHJ3 już dość dużo czasu minęło...

*

Offline foxik33

• 30
    • Gsm Service
  • Sprzęt: zmiennie ;)
« Odpowiedź #1157 dnia: Styczeń 24, 2009, 20:41:39 »
ROM i900DXIA2/DZIA1 
 http://narod.ru/disk/5146612000/i900DXIA2_DZIA1.7z.html
Tylko PHONE radio
http://narod.ru/disk/5146544000/Phone_i900DXIA2.7z.html
ROM jest  ENG

2 pytanka od nowicjusza..

1. Czy posiadając ROM SAHJ3 mogę wgrać samo Radio z w/w linków? Co zyskam? Szybszy GPS?
2. Czy wgrywając cały rom również z w/w linka wgra mi się także nowe Radio?

« Odpowiedź #1158 dnia: Styczeń 24, 2009, 21:15:36 »
foxik33 radio to akurat najtrudniejsza rzecz :) i zlym radiem mozna zabic i900 :) (nie robic downgradu itp)

*

Offline foxik33

• 30
    • Gsm Service
« Odpowiedź #1159 dnia: Styczeń 24, 2009, 21:34:48 »
foxik33 radio to akurat najtrudniejsza rzecz :) i zlym radiem mozna zabic i900 :) (nie robic downgradu itp)

To nie jest odpowiedź na moje oba pytania, a w sumie na żadne..  :-?

Ale Radio się wgrywam razem z Rom-em czy osobno ? tego nie wiem...

Ryrzy czym robisz tłumaczenie? Ja mam trochi wolnego czasu więc może bym pomógł, zna się języka trochi.
Odezwij się do mnie na gg jeśli możesz to jakoś się ugadamy i może coś razem wyklepiemy.  :wink:

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
« Odpowiedź #1160 dnia: Styczeń 24, 2009, 22:33:45 »
nie tlumaczylem romu i nie mam zamiaru ;) wole przerabiac polskie... :) angielski tez sobie przerobilem hehe :) ale to malo wazne...

dobra... kolejny fix (gdybym mogl otworzyc wlasny temat byloby to zebrane w jedno miesjce w pierwszym poscie a tak duuupa :/ ).... chodzi o uptade z mojego romu na ten ze strony samsunga... downloader rozpoznaje ze ma sie dziwny rom i nie chce robic update.... narazie to teoria... ale sprobujcie zrobic tak:

wejsc do edycji rejestru do klucza: HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Version/ i tu zmienic klucz CustomVersion=RyM2D1 na np SAHJ1 :) to powinno zalatwic sprawe updatu ze strony samsunga... powinien juz rozpoznac soft jako ok i przepuscic update
Pozdro Ryrzy

*

Offline art28

• 13
« Odpowiedź #1161 dnia: Styczeń 24, 2009, 22:41:19 »
Zainstalowalem wczoraj DXIA2 i dzisiaj jestem zaskoczony dzialaniem GPS w Omni. Po prostu rewelacja - fixa na zimno z WYLACZONYM extra gps zlapal mi po 25 sekundach. Poprzednio dobry wynik to bylo cos troche ponad 50 sekund, a tak przewaznie to lapal na zimno ponad minute. Do tego jak juz zlapie sygnal to naprawde swietnie trzyma - praktycznie lapie sygnal prawie ze wszystkich znalezionych satelitow. Rewelacja. Bateria trzyma dobrze - ogolnie jestem bardzo zadowlony.

trzeba to przyznać fix bardzo szybki i łapie nawet w pomieszczeniu.
polecam ten DXIA2 nistety jest to anglik ale dla mnie to bez różnicy.

Art

*

Offline foxik33

• 30
    • Gsm Service
« Odpowiedź #1162 dnia: Styczeń 25, 2009, 00:59:17 »
ryrzy a który plik w Rom-ie jest za to odpowiedzialny? i czym go edytować do tłumaczenia... chciałbym spróbować :)

Może ryrzy & foxik33 corporation  :grin:

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
« Odpowiedź #1163 dnia: Styczeń 25, 2009, 08:06:26 »
jakby to byl jeden plik to ok... ale tego jest setki !  wszystkie pliki co maja w nazwie 0409
Pozdro Ryrzy

« Odpowiedź #1164 dnia: Styczeń 25, 2009, 11:31:31 »
ciekawe też jak jest z kodowaniem w angielskim romie, bo przecież nie są tam potrzebne Polskie znaki, więc kodowanie też podejrzewam, że trzeba zmienić.
+długość tekstu musi być zapewne zbliżona do tej w angielskiej wersji, żeby GUI się nie rozjechał.
nie patrzyłem jeszcze w te pliki nigdy, więc to tylko moje domysły ;).

*

Offline luuuki

• 46
  • i900SAHJ3
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia 8GB (i900SAHJ3)
« Odpowiedź #1165 dnia: Styczeń 25, 2009, 11:48:55 »
jakieś istotne nowości w tym nowym romie oprócz szybszego fixa w GPSie??
2009

« Odpowiedź #1166 dnia: Styczeń 25, 2009, 11:54:21 »
ryrzy mam pewien problem z touch player`em ponieważ nie chce mi odtwarzać ani filmów ani mp3. Przyzwyczaiłem się do tego odtwarzacza i chciałbym uzyskać jakąś radę jak to zrobić.

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
« Odpowiedź #1167 dnia: Styczeń 25, 2009, 12:01:07 »
ryrzy mam pewien problem z touch player`em ponieważ nie chce mi odtwarzać ani filmów ani mp3. Przyzwyczaiłem się do tego odtwarzacza i chciałbym uzyskać jakąś radę jak to zrobić.
kolejna zagadka z serii " u mnie dziala u ciebie nie ?" .... moja rada :) sprobuj raz jeszcze... hard reset... wlasnie slucham muzy na  touch playerze i nie ma zadnych problemow.... moze cos dokladniej opisz ? co sie dzieje...
Pozdro Ryrzy

« Odpowiedź #1168 dnia: Styczeń 25, 2009, 12:22:46 »
hmm już wszystko jest ok. Nie wiem co to było. Wyskakiwało że nie obsługiwany format pliku albo jest uszkodzony

« Odpowiedź #1169 dnia: Styczeń 25, 2009, 21:08:07 »
Ryrzy,mam pytanie-czy mógłbyś wrzucić na Rapida i podzielić się tym swoim przerobionym angielskim romem o którym wspominałeś?
Pzdr