Witam,
Jestem nowym szczesliwym posiadaczem i900 omnia:)
Oczywiscie pierwsze co zrobilem to zaczalem czytac to forum w poszukiwaniu informacji na temat najnowszego oprogrmowania itp.
Moj system: Orange BKHH6 czyli to windows 6.1
Wize ze najnowsze gotowane romy maja wersje windy 6.5.
Mam kilka pytan:
1. Czy moj rom jest gorszy od firmowego SAHJ3? Czy ten firmowy samsunga jest szybszy/lepiej dziala? Czy moge korzystac z SAHJ3 nie zdejmujac simlocka orange?
2. Czy SAHJ3 sprawi jakies problemy przy instalacji (widzialem gdzies ze jak sie zmienia z systemu operatora na formowy to trzeba zmienic zmienna w rejestrze na sahj1 by instalacja przebiegl pomyslnie, sa inne kwiatki) a potem po instalacji auto mapa i inne aplikacje beda dzialaly bez zazutu?
3. Czy w serwisie samsunga maja jakas nowsza wersje ROMu niz sahj3?
4. Jakie mam aktualnie inne opcje odnosnie romow w kategoriach (Prosze o skrotowe info: wersja WM, zalety, wady):
a) Polski Rom firmowy
b) Anglojezyczny rom firmowy(gdzies tu przeczytalem ze polski rom nie jest updatowany a angielskie oficjalne juz tak... chyba ze cos zle zrozumialem)
c) Najlepszy nieoficjalny polski rom
d) Najlepszy nieoficjalny anglojezyczny rom.
5. Instalacja ktorych ROMow nie powoduje utraty gwarancji w przypadku oddania zepsutego telefonu do serwisu(zepsutego nie przez zmiane romu ani z innej winy uzytkownika)
6. Jakie sa dostepne interfejsy today, mam manile2d ale telefon zncznie spowolnil po jej zainstalowaniu.
7. Zauwazylem dziwna rzecz zwiazana z wiadomosciami. Gdy probuje utworzyc nowa wiadomosc lub odpisac na smsa zawsze w polu od mam MMS i nie iwem jak zmienic na SMS...
PS wlasnie wyczytalem ze jest dostepny SAID1 na
http://rapidshare.com/files/226433880/i900SAID1.rar czy ten rom instaluje sie tak jak sahj3 tzn to jest taka ladna instalka przy ktorej nic nie musze robic czy moze musze uzywac jakichs programow z tego forum? Czy SAID1 ma WM 6.5?
Z gory dzieki za odpowiedzi