Dyskusja na temat ROM'ów

• 2610 Odpowiedzi
  • 503568 Wyświetleń

*

tomwil

Odp: Dyskusja na temat ROM'ów
« Odpowiedź #2160 dnia: Lipiec 02, 2009, 18:11:19 »
od 2 dni mam ten build... i powiem ze nawet nawet... porownywalny z finallem 21234 :)

no tak tylko mały problem jest w tym, ze większość z nas też by chciała sobie to porównać...szczególnie na Twoim romie  :mrgreen:
siedze cicho i nie naciskam, bo zdaje sobie sprawę, ze im dłużej nad nim siedzisz tym bardziej dopracowany puścisz...tylko w sobotę rano wyjeżdżam na urlop na 2 tygodnie...i tak sobie myślę, ze fajnie by było mieć Twój final...

« Odpowiedź #2161 dnia: Lipiec 07, 2009, 16:42:54 »
sectorowi konczy sie alfabet

mamy x1 :)

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #2162 dnia: Lipiec 07, 2009, 18:49:38 »
Eeee tam - Khuanchai na tym buildzie wisiał już od dawna na modaco ;) Poza tym różnica szybkości romów Khuanchai'a i Sectora to jak formuła1 vs. fiat 126p ;)

*

Offline rafalkapalka

• 25
  • Sprzęt: hd2
« Odpowiedź #2163 dnia: Lipiec 07, 2009, 20:33:30 »
bo tam idioci pracują ^^ szczególnie w obsłudze mailowej. Kretyni ponad kretynów, chyba, że to boty bo odpowiadają w podobny sposób.

Daj spokoj z takimi tekstami ;/ Kazdy radzi sobie jak moze. Pracuja tam ludzie, ktorych najpewniej nawet nie stac na taki telefon i widzieli go na obrazku albo mieli pare razy w rece - nie jest to ich wina.

ja umiem więcej, mogę poprosić taką samą pensję i będę z uśmiechem ludziom doradzał co mają zrobić, a nie wklejac formułkę.
;-)
Uwierz jest ich wina, przechodzą miliony szkoleń, nikt Ci nie posadzi w centrum obsługi kogoś kto nie przeszedł szkoleń. ;-)
Mogę nawet dopłacić by zająć ich stanowisko i nabyć chociaż troche doświadczenia (bo nawet w głupim media markcie na doradzaniu tuszów do drukarek będąc po technikum elektronicznym powiedziano mi, że nie mam doświadczenia (sick!) )

Mili Panowie ,

Właśnie widać jakie macie pojęcie co się dzieje w autoryzowanych serwisach branży gsm. Oni choćby niewiem jak chcieli to i tak nie mogą zrobić nic poza procedurami. Czasami zgrywaja z siebie idiot ow bo muszą .

To niegrzeczne mówić o nich w ten sposób.
Bo w końcu jak cos nie działa albo ludziska uwalą przy zmianie romu to gdzie biegną ? :)

Pozdrawiam
Rafał
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2009, 20:36:11 wysłana przez rafalkapalka »

« Odpowiedź #2164 dnia: Lipiec 11, 2009, 03:01:20 »
Proszę o odpowiedź

Czy Najnowszy Rom Samsunga to ten z linka  http://rapidshare.com/files/226507093/i900SAID1_new.rar czy jest to ten SAID2/SAID1

Jeżeli nie to gdzie znajdę najnowszy?

Z góry dziękuję

Pozdrawiam  Piotr

Ps.  nie działa mi połączenie z internetem ani przez GPRS ani CSD proszę o ewentualny link do pomocy  - kilkakrotnie już konfigurowałem i nic.

*

Offline MCRavel

• *
  • 62
  • THE MUSIC F@CTORY
  • Sprzęt: Samsung I8000 OMNIA II (8GB)
« Odpowiedź #2165 dnia: Lipiec 11, 2009, 08:03:08 »
Proszę o odpowiedź

Czy Najnowszy Rom Samsunga to ten z linka  http://rapidshare.com/files/226507093/i900SAID1_new.rar czy jest to ten SAID2/SAID1

Jeżeli nie to gdzie znajdę najnowszy?

Z góry dziękuję

Pozdrawiam  Piotr

Ps.  nie działa mi połączenie z internetem ani przez GPRS ani CSD proszę o ewentualny link do pomocy  - kilkakrotnie już konfigurowałem i nic.

WiTaM
Oficjalny ROM Samsunga znajdziesz tutaj : http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp
i według nich to SAHJ3.

PozDraWiaM
Samsung I8000 Omnia II (8GB)

« Odpowiedź #2166 dnia: Lipiec 11, 2009, 10:10:40 »
Dziękuję koledze MCRavel za odpowiedź nie na temat. Szanowny kolego wiem co piszę i wiem o co proszę oficjalna stronę Samsunga znam i wiem że jest tam SAHJ3, który posiadam w swoim telefonie.

Ponawiam więc prośbę o odpowiedź na moje pytania. A tak na marginesie to czy ktoś wie co stoi na przeszkodzie Samsungowi by zmienić oficjalny Rom na tego roczny?

Pozdrawiam Piotr

« Odpowiedź #2167 dnia: Lipiec 11, 2009, 17:40:01 »
pewnie omnia 2 - niestety ale samsung polandia zapomnial chyba juz o omni - strategia "kupiliscie - wasz problem!"

*

Offline MCRavel

• *
  • 62
  • THE MUSIC F@CTORY
  • Sprzęt: Samsung I8000 OMNIA II (8GB)
« Odpowiedź #2168 dnia: Lipiec 13, 2009, 09:10:49 »
pewnie omnia 2 - niestety ale samsung polandia zapomnial chyba juz o omni - strategia "kupiliscie - wasz problem!"

I dlatego mamy tak wspaniałych ludzi jak Ryrzy którzy dla nas gotują.
Samsung I8000 Omnia II (8GB)

*

Offline avid.pl

• **
  • 107
  • Sprzęt: Nokia E71, Nokia BH-503
« Odpowiedź #2169 dnia: Lipiec 13, 2009, 15:34:04 »
Dzisiaj dostalem bonusa od Omnii aktualizując soft z CXHH7 do SAHJ3. ;) 'blokada sieci'
Pomoglo dopiero zdjęcie simlocka sposobem opisanym na forum. :)
Nokia E71

« Odpowiedź #2170 dnia: Lipiec 13, 2009, 17:34:57 »
Witam Panów i Panie.
Mam krótkie pytanko : co się stało się z blogiem Ryrzego ???
Pozdrawiam

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
« Odpowiedź #2171 dnia: Lipiec 13, 2009, 17:44:30 »
Krótka odpowiedź :
Nic, działa jak należy...
Pozdro Ryrzy

« Odpowiedź #2172 dnia: Lipiec 13, 2009, 17:49:14 »
Ryrzy dzięki wielkie za odpowiedz,ale u mnie coś sie pozmieniało.
Jak mógłbyś to wrzuć link do swojej strony.Pozdrawiam

*

Offline fatis

• 10
« Odpowiedź #2173 dnia: Lipiec 14, 2009, 10:15:18 »
ja ze swojej strony powiem tyle że zarzuciłem sobie romik qbasa 07 tyle że zrezygnowałem z manilli na korzyść SPB i ta mieszanka naprawde daje rade. Największa chyba zaletą jest dłuuuższa bateria niż w oficjalnym samsungu. Nie przesadze jak powiem że bateria trzyma 3X dłużej. Do tego SPB daje rade przy obu orintacjach i pionowej i poziomej co w manili zwyczajnie wkurza.
Polecam

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
« Odpowiedź #2174 dnia: Lipiec 14, 2009, 14:29:35 »
ja ze swojej strony powiem tyle że zarzuciłem sobie romik qbasa 07 tyle że zrezygnowałem z manilli na korzyść SPB i ta mieszanka naprawde daje rade. Największa chyba zaletą jest dłuuuższa bateria niż w oficjalnym samsungu. Nie przesadze jak powiem że bateria trzyma 3X dłużej. Do tego SPB daje rade przy obu orintacjach i pionowej i poziomej co w manili zwyczajnie wkurza.
Polecam

Jak dlugo trzyma Tobie bateria na tym ROM-ie ??

*

Offline fatis

• 10
« Odpowiedź #2175 dnia: Lipiec 14, 2009, 18:40:56 »
według moich obliczeń spokojnie wytrzyma 3 dni

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
« Odpowiedź #2176 dnia: Lipiec 14, 2009, 19:57:01 »
tyle to mi trzyma na kazdym ROMie :D od SAHJ3 w góre
Pozdro Ryrzy

*

Offline fatis

• 10
« Odpowiedź #2177 dnia: Lipiec 14, 2009, 20:30:43 »
no..czyli mialem jakis ubogi rom samsunga z plusa bo tam baterie zjadało w oczach.

*

Offline sp4xkp

• 356
  • Sprzęt: GT-i8000
« Odpowiedź #2178 dnia: Lipiec 14, 2009, 20:46:42 »
" Zrozum człowiecze drugiego, a i on ciebie zrozumie" Kazimierz Pawlak.

*

Offline fatis

• 10
« Odpowiedź #2179 dnia: Lipiec 14, 2009, 20:49:46 »
a to w takim razie mam pytanko. Próbowałem wrzucić aktualizacje ze strony samsunga (oficjalny rom) i podczas wykrywania wyskakuje mi że niewłaściwa wersja oprogramowania. Mam przeedytowane w rejestrze co widac w info w telefonie ze jest wpisane SAHJ2.
Wiecie w czym może być problem.

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #2180 dnia: Lipiec 14, 2009, 20:51:44 »
rozpakuj to co sciagnales ze strony samsunga i odpal plik updater.exe

nowe drivery wyszły?
dxif?
REGULAMIN !!

*

Offline fatis

• 10
« Odpowiedź #2181 dnia: Lipiec 14, 2009, 20:53:58 »
no włąsnie ten updater wyrzuca mi ten komunikat ;p nie wiem czemu widzi niepoprawna wersje romu

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
« Odpowiedź #2182 dnia: Lipiec 14, 2009, 21:21:04 »
wgraj tą mniej oficjalna :]

btw. rapidshare i 4shared usuwaja romy i pliki xip/sys kuchnie itp z serwerow jako nielegalne... chyba sie MS wziol za to... :/
Pozdro Ryrzy

« Odpowiedź #2183 dnia: Lipiec 14, 2009, 21:32:03 »
ryrzy to nie ms tylko ostatnio cos zaczeli szalec zbytnio na rapidzie, wywalaja wszystko

zobaczymy jak dlugo - jak narazie widac ze hotfile przejmuje rynek powolutku :)

*

Offline fatis

• 10
« Odpowiedź #2184 dnia: Lipiec 14, 2009, 21:34:11 »
Tak te mnie oficjalne się ładnie wgrywają. Rom Qbasa wgrywane przez prostego updatera wszedł bez problemu.
Widze ryrzy że będę musiał zarzucić twój romik bo tu robi furore. Jak tamten wrzucałem to tu mnie jeszcze nie bylo.

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
« Odpowiedź #2185 dnia: Lipiec 14, 2009, 22:36:42 »
Pozdro Ryrzy

*

Offline mdrobny

• *
  • 63
  • Sprzęt: Dell Axim x51V, Samsung Omnia II
« Odpowiedź #2186 dnia: Lipiec 15, 2009, 17:27:03 »
tyle to mi trzyma na kazdym ROMie :D od SAHJ3 w góre

Mi z kolei na SAID1/SAID2 bateria trzyma 6-7 dni (w tym czasie półtora godziny rozmów, z pół godziny na WiFi, kilkadziesiąt SMS-ów, kilkanaście minut GPRS, godzina Sudoku, notatki tekstowe, trochę zmian w kalendarzu i na liście zadań, kilkanaście minut w Excelu). Przy podobnym użytkowaniu (tylko proporcjonalnie mniej rozmów) na oryginalnym Plusowym SAHH7/CXHH7 wytrzymywał max. 3 dni.

*

Offline popara83

• *
  • 55
  • Sprzęt: i900 Omnia, X1, HTC Snap S521, HTC Wildfire
« Odpowiedź #2187 dnia: Lipiec 15, 2009, 23:42:23 »
witam wszstkich,
od dwóch miesiecy smigałem na romach 6,5, Ryrzego i kchuanci, qbusa i prawie wszystkiich kucharzy angielskich...ale miałem problem z smsami(podwójne wysyłanie tego samego smsa) i przesiadłem sie na najnowszy(najstarszy) 6,1 od ryrzego rylit4 i wiecie co Wam powiem...dopóki nie wyjdzie oficjalna wersja 6,5 to nie zmikenie z 6,1...spróbujcie przesiasc sie z 6,5 jesli długo go urzywaliscie na 6,1...róznica w szybkosci działaniu i brak błedów ogromna...naprawde, a myslałem ze juz nigdy nie przesiade sie z 6,5 na 6,1 gdy go po raz pierwszy wgrałem:-) mysle ze jednak stare 6,1 jest o wiele, wiele lepsze.
pozdrawiam

*

Offline mareko

• **
  • 217
« Odpowiedź #2188 dnia: Lipiec 16, 2009, 01:43:17 »

Mi z kolei na SAID1/SAID2 bateria trzyma 6-7 dni

Witam wszystkich Omniamaniakow. Mam wlasnie ten rom SAID1/SAID2 .
Czy ktos mi w skrocie moze powiedziec co ten rom jest wart? Warto go zmieniac na ten osławiony SAHJ3 ?

A tak na marginesie co jest z wyszukiwarka forum ? Jestem zalogowany, wpisuje szukane slowo, wybieram dzial do przeszukania i ... "nic nie znaleziono" Robilem proby z roznymi slowami i nic.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 02:07:48 wysłana przez mareko »

*

Offline mazbog

• **
  • 111
  • Sprzęt: N8
« Odpowiedź #2189 dnia: Lipiec 16, 2009, 09:28:04 »
Witam wszystkich Omniamaniakow. Mam wlasnie ten rom SAID1/SAID2 .
Czy ktos mi w skrocie moze powiedziec co ten rom jest wart? Warto go zmieniac na ten osławiony SAHJ3

Myślę że nie warto, masz najnowszy oficjalny ROM Samsunga który wgrywają w serwisach, a dodam jeszcze że już płyt głównych po ubiciu Omni nie wymieniają, np u mnie tego nie zrobili , mają już inny sposób na "przywrócenie do żywych" :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 09:31:43 wysłana przez mazbog »